Συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας. Αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι με μαστίχα, μαχλέπι και χυμό πορτοκαλιού και με ένα απολαυστικό κα πανεύκολο γλάσο σοκολάτας. Μία βασιλόπιτα με σίγουρη επιτυχία για την Πρωτοχρονιά από τον αγαπημένο μας Γιώργο Ζώλη.
- αλεύρι σκληρό 700 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 150 ml
- μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια
- ζαχαρη 180 γραμμάρια
- αυγα 3
- κρόκους αυγού 1
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 50 ml
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 2
- μαχλέπι 15 γραμμάρια
- μαστιχα 3 γραμμάρια σε σκόνη
Υλικά
- Κουβερτούρα γάλακτος 300 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 20 ml
Για την επικάλυψη
Βασιλόπιτα Πανετόνε της Γκόλφως
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από κανένα Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ η βασιλόπιτα. Σήμερα ο Γιώργος Ζώλης θα μας δείξει μία πανεύκολη, αρωματική και αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας:
Recipe ingredients
700g of hard flour or for buns
150g of milk
50g of fresh yeast or 2-3 sachets of dry yeast
180g of sugar
3 eggs and one yolk
150g of cow’s butter
1 orange zest and juice (juice 50g)
1 pinch of salt
2 vanilla
15g machele
3g mastic (3 tears)
Coat
initially with 40 grams of butter and then
The white of the egg
1 tbsp of milk
Topping
300g milk couverture
20g of sunflower oil
Pan 28-30 cm
Bake at 160 air or 170 resistance for about 45 minutes
Μερίδες 12 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά
Θερμίδες 593 kcal
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Βήματα Συνταγής
Για την Βασιλόπιτα Τσουρέκι
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό), μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 3 αυγά ολόκληρα και έναν κρόκο αυγού. Το ασπράδι του αυγού το κρατάμε για αργότερα για την επάλειψη.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, την υπόλοιπη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι, την μαστίχα και ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και τις βανιλίνες. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά.
Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ με λίγο σπορέλαιο και μεταφέρουμε τη ζύμη μέσα στο μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 30-40 λεπτά. Ζυμώνουμε ελάχιστα τη ζύμη να ξεφουσκώσει.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί 30 διαμέτρου 30 εκατοστών και το λαδώνουμε ελάχιστα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και την πιέζουμε να απλωθεί. Αλείφουμε τη ζύμη με βούτυρο λιωμένο. Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ασπράδι αυγού που φυλάξαμε πριν με μία κουταλιά της σούπας γάλα. Αλείφουμε τη ζύμη με το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και το σπορέλαιο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στη βασιλόπιτα και την απλώνουμε. Αφού κρυώσει καλά μπορείτε να την στολίσετε όπως επιθυμείτε.
Δείτε το Βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος