Close
Vegan χριστουγεννιάτικο κέικ

Ζουμερό, κανελένιο, σταφιδένιο, σοκολατένιο! Μα κυρίως υγιεινό! Κι όμως γίνεται να τρώμε και τα Χριστούγεννα σωστά!

Υλικά

160γρ. αλεύρι Ζέας
80γρ. αλεύρι φαγόπυρο (Μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι ζεας)
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ψητή κολοκύθα
1 μπανάνα
4 κουτ.σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σπόροι chia σε 8 κουτ. σούπας νερό
110γρ. μαργαρίνη
1 κουτ.σούπας ταχίνι ολικής
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά σκόνη
κουβερτούρα σε σταγόνες
σταφίδες κορινθιακές

Δείτε ακόμα: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με μπισκότα και βουτυροκρεμα!!

Διαδικασία

Φτιάχνετε τα δύο «αβγά» τσία: Βάζετε σε μπολάκι το νερό και την τσία. Αφήνετε στην άκρη να πήξει για 10 λεπτά.

Ενώνετε τα στερεά σε μπόλ και ανακατεύουμε.

Στο μπλέντερ βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα μπαχαρικά, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε.

Με αβγοκόφτη ενώνετε την μπανάνα με το βούτυρο ώσπου να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μίγμα της κολοκύθας μαζί με τα «αβγά» τσία. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώσπου να ενωθούν καλά.

Προσθέτετε σταγόνες κουβερτούρα και σταφίδες κορινθιακές. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμα: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα!!

Λαδώνετε ένα ταψί για κέικ και ρίχνετε το μίγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά με μία ώρα. Στην μισή ώρα καλύπτετε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η άνω επιφάνεια.

Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Πηγή: olivemagazine