Συνταγή για Νηστίσιμο λαχανοντολμά σε φόρμα με αυγολέμονο. Vegan Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ με πηχτή νηστίσιμη κρέμα και όλα τα μυστικά της γιαγιάς για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Μία νηστίσιμη, vegan συνταγή για λαχανοντολμάδες σε…μεγάλο μέγεθος που πολλά σπίτια το σερβίρουν σαν ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε είτε να την σερβίρετε για τους vegan καλεσμένους είτε να την απολαμβάνετε στην νηστεία των Χριστουγέννων. Μία συνταγή της φίλης μας Βίκυ Σπηλιοπούλου.
- λαχανο 1
Υλικά
- ρυζι 1 κούπα
- κρεμμυδι 2 ξερά
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- καρότο 4
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 1 ματσάκι
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- λεμονι Χυμό από 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- τυρί 200 γραμμάρια νηστίσιμο κίτρινο
Για την γέμιση
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας κοφτές
- λεμονι Χυμό από 2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζωμό 1 κούπα από το λάχανο που έβρασε
- φυτική κρέμα γάλακτος 200 ml
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για το αυγολέμονο
Δείτε ακόμα Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο
Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα υπέροχο φαγητό του Χειμώνα αλλά εκτός από τις συνηθισμένες μέρες, μπορούμε να δοκιμάσουμε και έναν…μεγάλο λαχανοντολμά σε φόρμα του κέικ! Είναι η παραδοσιακή συνταγή σε πιο εντυπωσιακό σχέδιο με πηχτό αυγολέμονο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον λαχανοντολμά σε φόρμα με αυγολέμονο:
Εκτέλεση για τον λαχανοντολμά σε φόρμα με αυγολέμονο
Αρχικά ζεματάμε τα φύλλα του λάχανου και αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο. Ντύνουμε τη φόρμα του κέικ με φύλλα λάχανου. Πλένουμε καλά το ρύζι και ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Επίσης τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού αλλά και λίγο από τον ζωμό του λάχανου που έβρασε. Τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο νηστίσιμο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τη φόρμα με τη γέμιση και στρώσεις με φύλλα λάχανου ενδιάμεσα.
Κλείνουμε με προσοχή τα πάνω φύλλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη τη φόρμα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Λαχανοντολμάδες στη γάστρα
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο διαλύοντας το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και στον ζωμό του λάχανου που έβρασε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την φυτική κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τον λαχανοντολμά και απολαμβάνουμε.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr