Είναι μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα γεμάτη αρώματα και πλούσια γεύση. Μπορεί να χρειάζεται αρκετά υλικά, άλλα αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε να είστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η αμυγδαλόψιχα, η καρυδόψιχα οι σταφίδες και η κουβερτούρα δημιουργούν μια συνταγή μοναδική, με αξεπέραστη στη γεύση.
- βιτάμ 1
- αυγα 3
- ζαχαρη 2 κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1 κγ
- βανίλια 3-4
- αμυγδαλα 4 κσ ψίχα
- καρυδια 4 κσ ψίχα
- ινδοκαρυδο 4 κσ
- σταφίδες 4 κσ
- κουβερτουρα 4 κσ
- γιαουρτι 1 κεσέ
- λεμονι 1 κγ ξύσμα
- πορτοκαλι 1 κγ ξύσμα
- λεμονι 1/4 της κούπας χυμό
- πορτοκαλι 1/4 της κούπας χυμό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
Υλικά
Εκτέλεση:
Χτυπάω το βιταμ και τη ζάχαρη καλά και ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Μέτα βάζω τις βανίλιες και τα ξύσματα. Χαμηλώνω το μίξερ και ρίχνω εναλλάξ γιαούρτι, χυμό και αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ. Τέλος ρίχνω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένο ταψί και ψήνω για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς .Την είχα φτιάξει και πέρσι. Έγινε ανάρπαστη. Πολύ ωραία γεύση! Άλλοι βάζουν και αποξηραμένα φρούτα και αντικαθιστούν το βιταμ με φρέσκο βούτυρο.
( εγώ έβαλα και λίγο κονιάκ)
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή