Συνταγή για γερμανική Zwiebelkuchen για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Κρεμμυδόπιτα σαν σουφλέ, που θα συνοδεύσει τέλεια τα κυρίως πιάτα στον γιορτινό μπουφέ και λιώνει στο στόμα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 180 ml
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- κρεμμυδι 800 γραμμάρια ξερά
- μπεικον 200 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 2
- γκούντα 250 γραμμάρια τριμμένη
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1/2 σφηνάκι
Για τη γέμιση
Χριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά και κάστανα
Το κρεμμύδι στα φαγητά είναι σκέτο γλύκισμα. Φεύγει όλη η σπιρτάδα του και μένει μόνο η γλυκιά γεύση του, που απογειώνει κάθε συνταγή. Για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά σας έχουμε ετοιμάσει μία νόστιμη και λαχταριστή κρεμμυδόπιτα, φουσκωτή και αφράτη, που λιώνει στο στόμα, σαν σουφλέ. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Zwiebelkuchen για το Γιορτινό τραπέζι:
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε αρχικά το φρέσκο γάλα με το βούτυρο, σε μεσαία φωτιά. Βάζουμε λίγο από το γάλα που ζεστάναμε σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το προζύμι στην άκρη, να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος.
Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε μία φόρμα και την στρώνουμε, έτσι ώστε να καλύπτει και 3 πόντους από τα τοιχώματα της φόρμας.
Σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος λίγο μπέικον ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τους κρόκους αυγού και το τριμμένο γκούντα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βάζουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω από την ζύμη. Από πάνω προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anthula Theo Kottas
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη : Δύσκολες ώρες για το γνωστό μοντέλο – Μπήκα να σας χαιρετήσω γιατί μπορεί και να μη σας ξαναδώ
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Αλέξης Κούγιας : Η Εύη Βατίδου τον επισκέφθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια για να τον δει – Η Συγκινητική ομιλία του μετά (βίντεο)
- Ζύμη για πίτσα ιταλική