Ζυγούρι ή αλλιώς προβατίνα, στην γάστρα με σκόρδο, δεντρολίβανο και μελωμένες πατάτες. Έγινε σαν σούβλας! Αυτό το ζυγούρι είναι σκέτο λουκούμι και θα απογειώσει ακόμη και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Το έθιμο θέλει τα Χριστούγεννα να φτιάχνουμε γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα, πολλές οικογένειες τα Χριστούγεννα επιλέγουν να ψήσουν στην γάστρα χοιρινό, προβατίνα, ακόμη και αρνί ή να ψήσουν μπριζόλες στα κάρβουνα.
Δείτε ακόμα Γαλοπούλα ψητή σκέτο λουκούμι
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ζυγούρι, μοσχομυριστό, μελωμένο και κολασμένο, σιγοψημένο στην γάστρα με σκόρδο και δεντρολίβανο και φυσικά συνοδευόμενο από μελωμένες πατάτες. Και μόνο που το περιγράφουμε μας τρέχουν τα σάλια!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζυγούρι με πατάτες:
Εκτέλεση για το ζυγούρι με πατάτες
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στην γάστρα με λαδόκολλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Στην συνέχεια αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε πιπέρι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το κρασί και το ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά το κρέας και τις πατάτες με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στην γάστρα, χωρίς να το ξεσκεπάσουμε καθόλου.
Tips για το ζυγούρι με πατάτες
Εμείς το φτιάξαμε με σπάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες