Ολοι οι κάτοικοι έχουν δωρεάν βίλες, αυτοκίνητα και από 250.000 δολάρια στην τράπεζα, αλλά δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και είναι φυλακισμένοι μέσα στο χωριό.
Πώς θα σας φαινόταν αν σας πρότειναν να μετακομίσετε σε ένα χωριό όπου θα είχατε πολυτελές σπίτι, αυτοκίνητο, περίθαλψη και… 250.000 δολάρια στον λογαριασμό σας; Φαντάζει ειδυλλιακό αλλά εδώ ισχύει απολύτως η φράση: «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό».
Το Huaxi, γνωστό και ως «το πλουσιότερο χωριό στην Κίνα», ιδρύθηκε πριν από πολλά χρόνια από τον Wu Renbao, τον πρώην Γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος του χωριού.
Δείτε ακόμα: Το αγριολούλουδο αυτό φυτρώνει μόνο στην Ακρόπολη και δεν μπορείς να το βρείς πουθενά αλλού στον κόσμο!
Reuters
Αυτός πήρε στα χέρια του ένα μικρό αγροτικό χωριό και το μετέτρεψε σε μια κομμουνιστική ουτοπία.
Αν και ελάχιστα είναι γνωστά για αυτό το περίεργο χωριό αφού οι κάτοικοί του απαγορεύεται να μιλήσουν για τη ζωή τους σε ξένους ή στον τύπο, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκαλούν εντύπωση.
Reuters
Εδώ οι κάτοικοι έχουν ασύλληπτες παροχές όπως δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, πολυτελή σπίτια, αυτοκίνητα, και τουλάχιστον 250.000 δολάρια ο καθένας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Δείτε ακόμα: H Σαουδική Αραβία χτίζει από το μηδέν μια τεράστια πόλη- 33 φορές μεγαλύτερη από την Νέα Υόρκη! (εικόνες-βίντεο)
Μέσα στο χωριό, υπάρχει ένα πάρκο αναψυχής γεμάτο από αντίγραφα των πιο εμβληματικών μνημείων του κόσμου, από το Άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, καθώς και ένας γυαλιστερός ουρανοξύστης που είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην Κίνα.
Ετσι, οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν για να θαυμάσουν τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του κόσμου. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν αφού απαγορεύεται η έξοδος από το χωριό αν θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.
Αυτοί οι φαινομενικά υπερτυχεροί άνθρωποι ζουν μέσα σε μια χρυσή φυλακή, αφού είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται 7 μέρες την εβδομάδα, δεν έχουν κοινωνική ζωή και αν αποφασίσουν να φύγουν, χάνουν όλη την περιουσία τους.
shutterstock
Οχι, η ζωή εκεί δεν είναι όσο ειδυλλιακή όσο οι ιθύνοντες του Huaxi θα ήθελαν να πιστεύουμε.
Στο Huaxi οι κάτοικοι εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα, οι περισσότεροι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του χωριού, και υπάρχει μια άκαμπτη ιεραρχία μεταξύ των 2.000 «καταχωρημένων κατοίκων» του χωριού, οι οικογένειες των οποίων χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950 και τους νεοεισερχόμενους. Οι δεύτεροι οποίοι πληρώνονται με τον βασικό μισθό και δεν μοιράζονται τον ίδιο πλούτο και τις παροχές με τους παλιούς.
Δείτε ακόμα :Η Κίνα κατασκευάζει την πρώτη πόλη-δάσος για να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη
Η έκταση του Huaxi είναι μόλις 240 στρέμματα, δηλαδή έχει μόλις το διπλάσιο μέγεθος του Βατικανού και όλοι οι κάτοικοι ζουν σε πανομοιότυπα σπίτια, μάλιστα είναι απορίας άξιο πώς αναγνωρίζουν το δικό τους σπίτι.
Η ιστορία του
Το 1950 το Huaxi ήταν ένα αγροτικό χωριουδάκι με 600 άτομα, το οποίο μεταλλάχθηκε σε μια περιοχή που παρήγαγε από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μέχρι χάλυβα και έφτασε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Κίνας το 1998.
Reuters
Μετά τον θάνατο του ιδρυτή του το 2013, το χωριό συνέχισε να ζει στους ίδιους ρυθμούς με ηγέτη τον γιο του εκλιπόντος ηγέτη, Wu Xie’en.
Reuters
Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2.000 «καταχωρημένοι κάτοικοι» στην πόλη, οι οποίοι απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια όπως το να ζουν σε βίλες, να κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα, να λαμβάνουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, καθώς και δωρεάν μαγειρικό λάδι. Και όλα αυτά εκτός από τα 250.000 δολάρια που έχει ο καθένας στον τραπεζικό λογαριασμό του.
Reuters
Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα εκεί, καθώς όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με τις αυστηρές κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές.
Δειτε ακόμα: Παίρνει έναν σωλήνα και ξεκινάει να τον βάφει. Δείτε τον λόγο και θα σας πέσει το σαγόνι!
Απαγορεύονται αυστηρά τα τυχερά παιχνίδια και τα ναρκωτικά, δεν υπάρχουν μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, Internet. Στην πραγματικότητα, το χωριό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν κοινωνική ζωή.
Reuters
Λέγεται ότι όποιος αποφασίσει να φύγει από το Huaxi, χάνει τα πάντα. Ακόμα όταν γίνουν πολύ πλούσιοι, οι χωρικοί δεν μπορούν να πάρουν την προσωπική τους περιουσία φεύγοντας από το χωριό.
Reuters
Για όσους μένουν εκεί, η ζωή δεν είναι εύκολη. Κάθε κάτοικος εργάζεται ακατάπαυστα για το γενικότερο καλό του χωριού, κυρίως σε βιομηχανικά εργοστάσια της πόλης.
Reuters
Περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του χωριού προέρχεται από τη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Το Huaxi εισάγει πρώτες ύλες από την Ινδία και τη Βραζιλία, και στη συνέχεια εξάγει τα προϊόντα του σε περισσότερες από 40 χώρες.
Reuters
Αυτό το μικρό χωριό κατέχει συνολικά 80 εργοστάσια, ενώ ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του προέρχεται από το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, όπου κατά κύριο λόγο οι γυναίκες του χωριού εργάζονται σε ραπτομηχανές.
Reuters
Στα εργοστάσια του Huaxi δεν εργάζονται μόνο κάτοικοί του αλλά και άνθρωποι που ζουν σε γειτονικές περιοχές. Φυσικά εκείνοι δεν συμμερίζονται τις πολυτέλειες που το χωριό παρέχει στους κατοίκους του.
Κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια τουρίστες φτάνουν σε αυτό το περίεργο χωριό για να δουν από κοντά τον τρόπο ζωής μέσα σε αυτό το μυστηριώδες χωριό, ενώ το Huaxi ποντάρει πολύ στην τουριστική του εξέλιξη που θα του εξασφαλίσει ακόμα περισσότερα έσοδα.
Πηγή: thetocΕιδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο