Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να εφαρμοσθεί το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών,με το οποίο απλοποιούνται οι έως τώρα χρονοβόρες αυτές διαδικασίες.
Δείτε επίσης: Όταν το νέο μωρό γίνεται πηγή αναστάτωσης για το πρώτο παιδί-Α. Καππάτου
Όπως δήλωσε η κυρία υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο χρόνος αναμονής για τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς δε θα υπερβαίνει στο εξής τους έξι με οκτώ μήνες.
Το ίδιο το σύστημα θα ενημερώνει τον κοινωνικό λειτουργό που έχει κάνει έκθεση για κάποιο παιδί ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για ανάδοχος ή θετός γονέας ή πού βρίσκονται τα παιδιά που περιμένουν να υιοθετηθούν σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε επίσης: Θηλασμός και άρρωστη μητέρα
Για τα παιδιά με αναπηρία θα εφαρμοστεί ο θεσμός της επαγγελματικής αναδοχής, ώστε να μην μένουν μέσα σε ιδρύματα, ενώ λαμβάνονται μέτρα και για τα παιδιά που βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία, ώστε να αποφεύγεται η παραμονή είτε σε νοσοκομείο είτε σε μαιευτήριο.
Μια δεύτερη καινοτομία είναι η εκπαίδευση από την οποία θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι γονείς, ενώ η αποζημίωση των αναδόχων γονέων θα είναι αυξημένη κατά 25%.
Θα δημιουργηθεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Ανάδοχων Γονέων και Εγκεκριμένων Αναδοχών Ανηλίκων από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δείτε επίσης: Λευκωσία: 23χρονη ξυλοκόπησε άγρια το 18 μηνών μωρό της
Τέλος, ορίζει την τήρηση Εθνικού Μητρώου Ανηλίκων, αλλά και Ειδικών Μητρώων από όλες τις μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας στις οποίες αναγράφονται στοιχεία των ανηλίκων που φιλοξενούν.
Πηγή: dikaiologitika.grΕιδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές