Close

Ανάκληση για πασίγνωστο γάλα : Πιθανόν να περιέχει ρινίσματα πλαστικού

Ανάκληση για πασίγνωστο γάλα : Πιθανών να περιέχει ρινίσματα πλαστικού

Προσοχή ανάκληση για πασίγνωστο γάλα , πιθανόν να περιέχει ρινίσματα πλαστικού.

Στην προληπτική ανάκληση μπουκαλιών γάλατος προχωρά η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε πως «με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού».

Όπως προστίθεται «ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές», ωστόσο «το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενημερώνει τους καταναλωτές ότι διαπιστώθηκε πως με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού. Το παραπάνω φαινόμενο δημιουργείται κυρίως κατά τον απότομο χειρισμό ανοίγματος της φιάλης.

Ανάκληση σε πασίγνωστες μάρκες αναψυκτικών

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν πέσουν μικροσκοπικά ρινίσματα στο γάλα, τα οποία συνιστούν ξένα σώματα, ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή, το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων.

Η ανάκληση αφορά στις παρτίδες με καταληκτική ημερομηνία ανάλωσης έως και την 13η Σεπτεμβρίου.

Ανάκληση για πασίγνωστο γάλα : Πιθανών να περιέχει ρινίσματα πλαστικού

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί επικίνδυνο τροφίμο με Σαλμονέλα

Συνήθως το γάλα μολύνεται με μικροπλαστικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής και όχι μέσω της συσκευασίας σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Composition and Analysis. Σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε η απανταχού παρουσία μικροπλαστικών σε αναλυθέντα δείγματα γάλακτος στα οποία κυριαρχούσαν οι μπλε ίνες που προέρχονται από υλικά μεμβράνης που χρησιμοποιούνται ευρέως στις γαλακτοκομικές διεργασίες.