Χιμπατζής άρπαξε μέσα από την αγκαλιά της μητέρας του παιδί 8 μηνών. Το χρονικό του αποτρόπαιου συμβάντος .
Η απελπισμένη μητέρα Σένυ Ζόγκμπα εργαζόταν σε ένα χωράφι μανιόκας στο Μποσού, στη Γουινέα, όταν ένας χιμπατζής της δάγκωσε το χέρι και της έκλεψε το οκτώ μηνών μωρό της, την Γιοχ Ελέν.
Το ακρωτηριασμένο σώμα της μικρής βρέθηκε 3 χιλιόμετρα από τον Εθνικό Δρυμό των Βουνών Νίμπα, με μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι είχε ευνουχιστεί – και υπάρχει φόβος ότι ο χιμπατζής μπορεί να χρησιμοποίησε τα εργαλεία του για να την ακρωτηριάσει.
Οι χιμπατζήδες δεν φοβούνται πια τους ανθρώπους ήταν το κυνικό σχόλιο του επικεφαλής ερευνητής Γεν Γιαμακόσι.
Η άγρια δολοφονία προκάλεσε οργή στον τοπικό πληθυσμό και εξαγριωμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Έρευνας Μπασού, που μελετά τη συμπεριφορά των άγριων ζώων στην περιοχή, όπου το έκαναν γυαλιά καρφιά, βάζοντας φωτιά σε εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων drones, υπολογιστών και πάνω από 200 εγγράφα.
Ο τοπικός οικολόγος Αλιτζιού Σίλλα δήλωσε ότι η μειούμενη προμήθεια τροφής στην προστατευόμενη περιοχή ωθεί τα ζώα να εγκαταλείπουν πιο συχνά την περιοχή, αυξάνοντας την πιθανότητα επιθέσεων.
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πασίγνωστο προϊόν για παιδιά
Το ερευνητικό κέντρο δήλωσε ότι έχει καταγράψει έξι επιθέσεις χιμπατζήδων σε ανθρώπους εντός της προστατευόμενης περιοχής από την αρχή της χρονιάς.
Απομένουν μόνο επτά του είδους στη δασική περιοχή Bossou της Γουινέας, η οποία αποτελεί μέρος του Φυσικού Καταφυγίου Ορέων Nimba και βρίσκεται κοντά σε κοινότητες αγροτικής επιβίωσης της περιοχής Nzerekore.
Το 2022, ο γηραιότερος μέλος μιας φυλής χιμπατζήδων, η Φάνα, πέθανε μόνη της σε ηλικία 71 ετών, αφήνοντας πίσω δύο γιους, τον Φόαφ και τον Φάνουα.
Η μικρή κοινότητα των πιθήκων χρησιμοποιεί πέτρινες σφύρες και άκρες για να σπάσει καρύδια – η πιο εξελιγμένη πράξη που έχει παρατηρηθεί ποτέ από τον γενετικά πιο κοντινό συγγενή του ανθρώπινου είδους.
Οι μεγάλοι πίθηκοι ζουν στη φύση αλλά μοιράζονται την περιοχή και τους πόρους της με τους ντόπιους, οι οποίοι τους προστατεύουν, πιστεύοντας ότι είναι μετενσαρκωμένοι πρόγονοι.
Οι χιμπατζήδες είναι σεβαστοί στη Γουινέα και παραδοσιακά τους προσφέρονται δώρα με τη μορφή τροφής, γεγονός που οδηγεί ορισμένους να βγαίνουν από την προστατευόμενη περιοχή και να εισέρχονται σε ανθρώπινους οικισμούς, όπου μερικές φορές μπορεί να επιτεθούν.
Κλέαρχος Μαρουσάκης Καιρός: Αλλάζει οριστικά το σκηνικό- Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
Μέχρι το 2003, η ομάδα χιμπατζήδων Μποσού είχε παραμείνει σχετικά σταθερή γύρω από 21 ζώα. Αλλά έχασε επτά μέλη από τη γρίπη εκείνη τη χρονιά.
Έχει επίσης επηρεαστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή.
Τα βουνά Νίμπα φιλοξενούν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος της Γουινέας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους περιβαλλοντολόγους σχετικά με την επίδραση της εξόρυξης στους χιμπατζήδες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy – Cool.gr
Με πληροφορίες απο το newsbomb.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες