Xαμος για ακόμη μια φορά ανάμεσα σε Κούγια – Ηλιάδη στην δίκη της Πάτρας . Δειτε παρακαλώ τους διαλόγους
«Θα εξακολουθήσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας. Οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται. Απλόχερα δωρίζονται και ταξιδεύουν παντού για να γίνει πάλι η επαύριο της Ζωής παλι Ζωή» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν αρχίσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Του Νίκου Νικολετάκη
Στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος της κατηγορουμένης θα εξετάσει τον κ. Ανδρέα Ηλιάδη διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο. Στην αίθουσα σήμερα βρίσκονται και εκπρόσωποι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Τις τελευταίες ημέρες είναι δεκάδες οι αναρτήσεις και γονέων δωρητών και όχι μόνο στα social media που γράφουν για τον γιατρό και τον αγώνα του για τις μεταμοσχεύσεις.
Αυτή τη στιγμή έβγαλαν έξω τον μάρτυρα Ανδρέα Ηλιάδη και αγορεύει ο συνήγορος της κατηγορουμένης σχετικά με μήνυση που έχει υποβάλει.
Δίνει εγγραφα ο Κούγιας Κάνει αναφορά σε μήνυση και στο άρθρο 358 του ποινικού κώδικα. “Η κατάθεση του μάρτυρα Ιωάννη Χασαπόπουλου είναι εν γνώσει του ψευδής” αναφέρει ο κ. Κούγιας. Όπως λέει είναι ψευδής η αναφορά περί σάλιων στη Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο αναισθησιολόγος κατέθεσε ότι το κοριτσάκι είχε έντονη σιελόρροια γι αυτό και δυσκολεύτηκε να κάνει διασωλήνωση.
Δείτε επίσης : Κρήτη : Πατέρας απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια σχολείου
Το δικαστήριο σας πρέπει να δώσει προσοχή αναφορικά με το σκέλος της απόπειρας ανθρωποκτονιας στο Καραμανδάνειο, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε σιελορροια κ δυσκολία διασωλήνωσης. Συνεπώς η κατάθεση του Χασαπόπουλου είναι εν γνώσει του ψευδής. Ο μάρτυρας ξεκίνησε και με μια νέα πληροφορία. Ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι του. Δεν ήταν σε θέση να αναφέρει τους δρόμους που ακολούθησε. Επίσης σύμφωνα με την κατάθεσή του χρειάστηκε ένα λεπτό για τη διασωλήνωση.
Ο Μάνος Δασκαλάκης όμως κατέθεσε ότι αυτός έφτασε εντός 10 λεπτών από το σπίτι του και μετά ήρθε ο αναισθησιολόγος σύμφωνα με το ereportaz.gr . Για καρδιακή ανακοπή πρέπει να γίνει απινίδωση μέσα σε 4 λεπτά. Η εφημερία του αναισθησιολόγου εκτός νοσοκομείου, είχε ως συνέπεια να μην τηρηθούν οι χρόνοι για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας. Ο Χασαπόπουλος διέπραξε το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης ενώπιον του δικαστηρίου σας” Ο κ. Κούγιας έδωσε τα έγγραφα σε ρεπόρτερ λέγοντας στο δικαστήριο ότι “Οι δημοσιογράφοι παραποιούν τα όσα λέει ο ίδιος πολλές φορές”.
Όσον αφορά την παιδίατρο Ουρανία Κελεσίδου.
“Παραδέχτηκε ότι δεν έφερε σε κανέναν την επιληπτική αγωγή . Ανέφερε ότι είχαν γίνει μπλε τα χείλη της Τζωρτζίνας.
Η μάρτυρας είπε ότι η μητέρα ήταν συνεργάσιμη. Και ότι η μητέρα ανέφερε δύο επεισόδια στον Κατερέλλο κανονικά.
Είπε οτι οι παλμοί του παιδιού είχαν φτάσει τους 132 και ότι παρακολουθούνταν οι σφίξεις.
Δείτε επίσης : Σοκάρει γνωστός μουσικοσυνθέτης : «Κόντεψα να πεθάνω από το αλκοόλ»
Υπενθυμίζεται ότι η ειδικευόμενη παιδίατρος στην κατάθεση της απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε κάποια καρδιακή νόσο την οποία οι γιατροί δεν διέγνωσαν και εξαιτίας αυτής να υπέστη την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική για το υπόλοιπο της ζωής της. Η Ράνια Κελεσίδου είχε εξετάσει το κοριτσάκι στα Εξωτερικά Ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, αλλά και μετά, κατά την παραμονή του σε θάλαμο νοσηλείας.
Η γιατρός με την αναφορά της επί της ουσίας αντέκρουσε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί του Καραμανδάνειου που εξέτασαν την 9χρονη επιχείρησαν με τις καταθέσεις τους στη δίκη να καλύψουν δικό τους ιατρικό λάθος, καθώς δεν είδαν, ως όφειλαν, συμπτώματα που εμφάνισε το παιδί και τα οποία οφείλονταν σε καρδιολογικό πρόβλημα.
Οτι απέδωσαν το επεισόδιο σε πιθανή εισρόφηση.
“Τα όσα ανέφερε η μάρτυρας προκαλούν εντύπωση.
Είπε οτι είχε βήχα παροξυσμικό, σιελόρροια κλπ. Ότι διαπίστωσε πως είχε πτώση κορεσμού.
Έμειναν ολα ως “καλή κλινική εικόνα”.
Η μάρτυρας είπε ότι η ταχύπνοια είναι σύμπτωμα. Και ότι είχε ανεβασμένες αναπνοές” ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Για Στογιαννιδου:
Ότι η ανακοπη ειναι φυσιολογικής φύσεως. Όσον αφορά τους παιδοκαρδιολόγους είπε ότι η μόνη ήταν η Καρατζά. Στο ποιος επικοινώνησε με την Καρατζά, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν ήξερε ακριβώς.
Για την ειδικευόμενη παιδίατρο Δήμητρα Στογιαννίδου ο κ. Κούγιας είπε ότι η μάρτυρας είχε πει οτι η ανακοπή είναι φυσιολογικής φύσεως. Στο ποιος επικοινώνησε με την Καρατζά, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν ήξερε ακριβώς”. Στην κατάθεση της η ειδικευόμενη παιδίατρος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Ελένη Στογιαννίδου είχε πει μεταξύ άλλων: “Η μητέρα μας ειδοποίησε χωρίς να δίνει την αίσθηση του επείγοντος”.
Αναφερόμενος στην κατάθεση της παιδιάτρου Λαμπρινής Βίτσα ο συνήγορος της Πισπιρίγκου είπε: “Στην κατάθεση της ανέφερε ότι εξέτασε το παιδί περίπου στις 12:30 και ότι έκανε εμετό. Κ είπε στην κατηγορουμενη να μην φύγουνε. Η πραγματικότητα ήταν ότι η κ.Βιτσα της είπε να παραμείνουν και όχι ότι το ήθελε η κατηγορούμενη, όπως λένε. Η παραμονή της μικρής ήταν επιθυμία των γιατρών και όχι της κατηγορούμενης. Ουδέποτε υπήρξε η υπόνοια ότι το παιδί είχε ένδειξη δηλητηρίασης” συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.
Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (27/4/2023 ) στην Αττική
Η ιατρός που είχε εξετάσει μαζί με τους συναδέλφους της την Τζωρτζίνα, όταν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο σπασμών τον Απρίλιο του 2021, είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη μετά την ανακοπή που υπέστη το παιδάκι. Ως προς τη συμπεριφορά του πατέρα, η μάρτυρας είπε ότι ο Δασκαλάκης της ανέφερε “έτσι γίνεται πάντα με εμάς, ποτέ δεν βρίσκουν κάτι αλλά πάντα κάτι γίνεται”. “Ήρθε εδώ και είπε αυτό το χονδροειδέστατο ψέμα” ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.
Για την παιδίατρο Διονυσία Δημητροπούλου είπε:
“Η μάρτυρας κατέθεσε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω σπασμών.
Για ποιο λόγο έπρεπε να παραλείψει η γιατρός και μάλιστα διευθύντρια τις λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα όσα λέγονται;
Εδώ δικάζουμε μια κατηγορούμενη όχι με στατιστικές!”
Στο βήμα ανέβηκε ο Ανδρέας Ηλιάδης. Κούγιας: “Ο μάρτυρας απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει εγγραφα. Θέλω να μου πείτε γιατί συνοδεύεστε από δικηγόρο;
Πρόεδρος: Τι μας ενδιαφέρει;
Κ : Για ποιο λόγο νιώθετε την ανάγκη να συνοδεύεστε από δικηγόρο;
Π: Δεν θα απαντήσετε σε αυτό κύριε μάρτυρα.
Κ: Θέλω να αναδείξω την αξιοπιστία του.
Ούτε μηνύσεις πρόκειται να κάνει, κι αν δεχτεί μηνύσεις οι δικηγόροι μπορούν να κάνουν τίποτα;
Το ρωτάω γιατί θα ήθελα πραγματικά να αναδείξω την προσωπικοτητα του. Αν θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται, θα υποκύψω.
Π : Η ερώτηση αυτή δεν θα επιτραπεί γιατί δεν αφορά την κατηγορούμενη.
Η: Στη ΜΕΘ στο Ρίο είμαστε 5. Ο επικεφαλής είμαι εγώ.
Κ : Πού βρισκόσασταν όταν υπήρξε κλήση για ένα σοβαρό περιστατικό;
Η: Όπως γίνεται πάντα υπάρχει μια και μοναδική ΜΕΘ στη νοτιοδυτικη Ελλάδα και δεχόμαστε κλήσεις από όλα τα νοσοκομεία. Ήταν από το Καραμανδάνειο προς το Παίδων, κανονίστηκε η κλίνη και με ενημέρωσε ο κ. Κατσώνης. Ζητάω πάντα να γνωρίζω τα περιστατικά. Βρισκόμουν στην οικία μου στην έξω Αγυιά και του είπα “ετοίμασε και έρχομαι”. Εδώ και δεκαετίες κάνω αυτή τη διαδικασία.
Κ : Τι ώρα ήταν;
Η : Πρέπει να ήταν μισή ώρα πριν την εισαγωγή του παιδιού. Ήρθε γύρω στις 6:30. Ήμουν πριν το περιστατικό μέσα στην εντατική μονάδα.
Πρόεδρος: Μα άλλα μας είπατε.
Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Τετάρτη 26 Απριλίου 2023
Κ : Σας παρακαλώ κυρία πρόεδρε μην παρεμβαίνετε, θα τα πω εγώ στην πορεία. Ξέρω πολύ καλά το τι έχει πει.
Η: Έχει περάσει και καιρός.
Κ : Μην αρχίζουμε τις δικαιολογίες απο τώρα.
Κ : Ειδοποιήθηκε στο τηλέφωνο ο κ Κοτσώνης;
Η : Δέχτηκε κλήση από το Καραμανδάνειο. Η ΜΕΘ δηλαδή δεχτήκαμε.
Κ: Ο Κοτσώνης ήταν στο νοσοκομείο;
Η: Βεβαίως
Κ: Έχει την ίδια εμπειρία με εσάς;
Κ: Ναι είναι επαρκέστατος.
Η: Από το 2007 είμαι σε όλα τα περιστατικά και είμαι πάντα εκεί.
Κ:Ποιος είναι ο λόγος που κάλεσε εσάς;
Η: Μπορείτε να ρωτήσετε και να σας απαντήσουν.
Κ: Σας κάλεσε λοιπόν. Κάλεσε και τη Μάρκου;
Η: Όχι δεν εφημέρευε. Υπήρχε και μια άλλη γιατρός.
Ήρθε και αυτή για να συνεπικουρήσει. Εγώ έχω ως αρχή να πηγαίνω πάντα σε καθε δύσκολο περιστατικό.
Κ: Σας είπε ο Κοτσώνης από ποιον το δέχτηκε;
Η: Είναι τηλέφωνο ρουτίνας για εμάς. Από το Καραμανδάνειο το δέχτηκε.
Θα ρωτήσετε με ποιον ακριβώς μίλησε.
Κ: Μέχρι σήμερα δεν ξέρετε με ποιον ;
Η: Όχι
Κ: Πήγατε στο νοσοκομείο γιατί σας είπαν ότι έχετε σοβαρό περιστατικό;
Η: Αυτή είναι η ιδιότητα μου.
Κ: Σας είπαν τι ;
Η: Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ενός παιδιού 7 ετών.
Κ: Ρωτήσατε αν έχει γίνει διαδικασία ανάνηψης;
Μ: Ρώτησα τον Κοτσώνη αυτά που ήθελα να ξέρω. Ότι ένα παιδί ζει και είναι διασωληνωμένο.
Σας είπε κανείς ότι έκανε την ανάνηψη ;
Η: Βεβαίως
Κ: Ποιος;
Η: Γνωρίζετε ποιος έκανε την ανάνηψη;
Κ: Οι πληροφορίες που πήρα ήταν αυτές που χρειαζόμουν. Έγινε η ανανηψη από τον Χασαπόπουλο και είχε αναφερθεί και ο μεγάλος χρόνος που έγινε η ανάνηψη.
Κ: Σας είπαν πόσο διηρκησε η ανάνηψη συνολικά;
Η: Η συνομιλία ήταν περιεκτική και είχε να κάνει με το πρόβλημα, καρδιοαναπνευστικη ανεπάρκεια.
Κ: Το τηλέφωνο σας το γνώριζε ο Χασαπόπουλος;
Η: Βεβαίως
Κ: Πότε ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο του Ρίου;
Η: Δε το γνωρίζω ακριβώς αλλά μπορώ να σας πω ότι ήμουν περίπου μισή ώρα πριν το περιστατικό. Να έγινε το τηλέφωνο 8 παρά; Δεν το θυμάμαι ακριβώς.
Κ: Εσάς μέχρι τώρα σας έχει απασχολήσει η σχέση σχέση χρόνου που έγινε η ανακοπή, του χρόνου της ανάνηψης, και του χρόνου που ειδοποιηθήκατε;
Η: Καταλαβαινω ότι αυτά έχουν να κάνουν με την έκβαση της μικρής Τζωρτζίνας.
Κ: Από τις 7μιση μέχρι τις 8μιση που έφτασε σε εσάς το παιδί, θέλω να μου πείτε, έχουμε χρονικό διάστημα μιας ώρας που το παιδί δεν υφίσταται πλέον θεραπεία.
Ηλιάδης σε έδρα: Οι διαδικασίες που με ρωτάει ο συνήγορος κυρία πρόεδρε είναι σε έναν χώρο που είναι εκτός της ειδικότητάς μου.
Δεν ήμουν παρών, δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν μπορώ να πω υποθετικά πράγματα.
Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε θα αναγκαστώ να σας κόψω γιατί λέτε πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί από κανέναν μάρτυρα.
Κ : Σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Έχουμε 7 πάρα 20 με πάρα 10 τον χρόνο που έγινε η ανακοπή. Έχουμε 55 λεπτά της ανάνηψης που έκανε ο Χασαπόπουλος. Έχουμε τον ισχυρισμό του Δασκαλάκη για Χασαποπουλο ότι πήγε σε 10 λεπτά, αλλά το σημαντικό ότι ο Χασαπόπουλος λέει ότι από την ώρα που πήγε έχουμε 55 λεπτά. Όλα αυτά αν τα προσθέσεις είναι μια ώρα.
Έχετε διερευνησει τι ώρα και ποιο ειδοποίησε;
Η: Αυτά που γνώριζα πριν από την έλευσή μου, σας τα έχω πει. Δεν μπορώ να γνωρίζω.
Την συνεδρίαση παρακολουθεί και ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος κάθεται πίσω από τους δημοσιογράφους.
Κ: Σας ανέφερε αν γνώριζε από τον Χασαπόπουλο ή την Δημητροπούλου πόσο χρόνο κράτησε η διαδικασία της ανακοπής;
Δείτε επίσης : Kαλαμάτα : Του είπαν βγάλε την μπλούζα της ΑΕΚ και έσπασαν ποτήρι στο κεφάλι του
Η: Σας είπα 55 λεπτά περίπου.
Κ: Μπορείτε να μου πείτε αν έχετε γνώσεις, πότε ένας ενήλικας, σε πόσο χρόνο μπορεί να επανέλθει στη ζωή χωρίς να υποστεί άλλες συνέπειες;
Η: Το παιδί δεν είναι μικρογραφία του ενήλικα άρα δεν πρέπει να τους συγχέουμε.
Κ: Έχουμε αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο εδώ πέρα;
Η:Πρέπει να σας πω ότι η καρδιακή ανακοπή στα παιδιά δεν είναι σπάνιο γεγονός.
Πρόεδρος: Αυτά μας τα εξηγήσατε εκτενέστατα την προηγούμενη φορά οπότε δεν ξαναπάμε σε αυτά.
Κ: Εχουμε ένα 8χρονο παιδί που υπέστη ανακοπή. Είναι ένα αιφνίδιο επεισόδιο;
Η: Βεβαίως
Κ: Έχει σημασία ο χρόνος της ανάνηψης;
Η: Βεβαίως
Έχει να κάνει με την προγνωση, με την θνητότητα. Αν έχουμε ένα αιφνίδιο γεγονός, την κατάρρευση ενός παιδιού. Δηλαδή σταματάει η καρδιά, ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει, λιποθυμάει το άτομο. Αν επέμβουμε άμεσα σε αυτή την περίπτωση σε πόσο χρόνο πρέπει να γίνει η ανάνηψη;
Η: Άμεσα. Την ώρα που γίνεται το ξαφνικό γεγονός πρέπει να έχουμε άμεση παρέμβαση. Το περίφημο φιλί της ζωής που δίνει οξυγόνο, είναι αρκετό να γίνει διάσωση. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να αρχίσουν άμεσα οι θωρακικές συμπιέσεις. Μέσα στο νοσοκομείο υπάρχει άμεση δυνατότητα.
Κ : Άρα δε χρειάζεται διασωλήνωση και αρκεί ένα φιλί δηλαδή; Δηλαδή αν είχαμε κατηγορούμενο τον Χασαπόπουλο και έλεγε ότι πήγε μετά από 15 λεπτά, θα ήταν παράλειψη του ;
Η: Αν και το φιλί της ζωής είναι εξαιρετικά πολύτιμο, να θυμηθούμε ότι είμαστε εντός νοσοκομείου. Υπάρχουν τα μέσα.
Κ : σε πόσο χρόνο επανερχεται το θυμα από την οξυγονωση και μετά;
Η : αν ο χρόνος αρχίζει και πλησιάζει στα 10 λεπτά και μετά τότε η πιθανότητα μεγαλώνει άμεσα
Κ : Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που ενώ είναι οι γιατροί στο δωμάτιο, και ενώ δεν υπάρχουν πια πολλές ελπίδες,
εμφανίζεται ο Χασαπόπουλος και ενώ έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες κάνει αναζωογόνηση;
Η: Έχει τύχει περιστατικό ανανηψης 60 λεπτών και ήταν επιτυχές. Δεν υπάρχουν δυστυχώς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το τι έκβαση θα έχει. Εμείς οφείλουμε να το κάνουμε. Και 40 λεπτά και 50 λεπτά.
Κ : Όταν ακούσατε τον χρόνο αναζωογόνησης σκεφτήκατε αν υπάρχουν άλλες συνέπειες για τη μικρή;
Η: Η αγωνία μου ήταν μέχρι και την αποσωλήνωση του μετά από 10 μέρες.
Κ: Ο Χασαπόπουλος ήρθε σε επαφή μαζί σας;
Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: Ανδρέας Ηλιάδης Θα εξακολουθήσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας
Η: Όχι. Η διαδικασία είναι ο αναισθησιολόγος που αποσωληνώνει μεταφέρει, παραδίδει στον γιατρό της μονάδας. Έτσι είναι το πρωτόκολλο.
Κ: Δεν θέλω να μου πείτε αυτό. Ο Χασαπόπουλος ήρθε εδώ και έλεγε “πανηγυρίζαμε ” κλπ. Δεν ήρθε σε επαφή με τον γιατρό; έφερε το παιδί το άφησε και έφυγε;
Η: Το πρωτόκολλο είναι διακομιδή.
Κ: Σε ποιον το παρέδωσε;
Η: Στον κ. Κοτσώνη
Κ: Δεν σας ενδιέφερε αν το παιδί είναι τετραπληγικό ή όχι; Το παιδί όταν παρεληφθη από τον Κοτσώνη, μπορούσατε να διαπιστώσετε αν ήταν ήδη τετραπληγικό;
Η: Κατηγορηματικά, όχι. Όταν τελειωσε το “τσουνάμι” , διαπιστώσαμε προβλήματα όσον αφορά την υγεία της Τζωρτζίνας.
Κ: Ενημερώσατε τους γονείς;
Η: Για πολλά θέματα.
Κ: Αν τους ενημερώσατε ότι το παιδί πλέον είναι τετραπληγικό.
Η: Μόλις η μαγνητική έγινε, ενημέρωσα ότι έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα στη μαγνητική. Άλλο όμως η απεικόνιση και άλλο οι ασθενείς μας.
Κ: Δεν λέτε όμως μια λέξη για την τετραπληγία. Δεν το είπατε ουδέποτε αυτό στους γονείς. Και δεν το αναφέρατε ποτέ στην κατάθεση σας. Πώς το εξηγείτε αυτό;
Η: Η κατάσταση ενός παιδιού με ισχαιμικη εγκεφαλοπαθεια μπορεί να κρατήσει χρόνια. Το να πεις “τετραπληγικό” είναι ένας όρος που σωστά δεν ελέχθη τότε. Η ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια είναι ο σωστός όρος.
Δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, δεν μου αρέσει. Προσπαθούσα να εξηγήσω τι κερδίζει η Τζωρτζίνα, το αν θα έμενε τετραπληγική υπάρχουν περιπτώσεις που κρατάει χρόνια και δεν ξέρουμε την έκβαση.
Η αγωνία μου σε κάθε παιδί, όπως και στη Τζωρτζίνα, ήταν μετά τη διάσωσή της, να γίνει καλή αποκατάσταση.
Φωνάζει ο Αλέξης Κούγιας: Εγω έτσι θέλω να το λέω. Βάλτε μου κακό βαθμό στις εξετάσεις. Είπατε στους γονείς ότι είναι παράλυτο το παιδί τους; Πείτε μου κύριε πότε έγινε παράλυτο το παιδί;
Η : Είναι αρκετά περίπλοκο το ιατρικό κομμάτι της ανακοπής της Τζωρτζίνας. Αυτό που πιστεύω ότι έδρασε καταλυτικα, ήταν ο χρόνος που η Τζωρτζίνα ήταν άνευ οξυγόνου.
Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: Η ώρα Κούγια εναντίον Ηλιάδη – Τοπολεμικό κλίμα που έχει ήδη διαμορφωθεί
Κ: Αρα κατά κατά διάρκεια της ανακοπής έμεινε τετραπληγικό;
Είπατε προηγουμενως ότι η βοήθεια μπορεί να είναι ακόμα και το φιλί της ζωής. Έκαναν καρπα στο παιδί , αμπού κλπ και μετά ηρθε ο Χασαπόπουλος. Και ρωταω εσάς, πότε το παιδί κατέστη τετραπληγικό ;
Πρόεδρος: Μα το απάντησε αυτό.
Η: Το πιο σημαντικό είναι ότι από την ώρα που υπέστη το θύμα την ανακοπή, κάποιος θα φωνάξει “βοήθεια βοήθεια “. Αν δεν έρθει κάποιος, εκεί περνάνε τα 4 λεπτά.
Κ : Εχετε στοιχείο ότι η μητέρα δεν φώναξε κανέναν για βοήθεια; Γιατί τώρα νομίζω ότι το πάτε αλλού.
Η : Αυτό δεν το γνωρίζω!
Η αίθουσα σήμερα είναι κατάμεστη. Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν από τον μάρτυρα να περιμένει να ολοκληρώνονται οι ερωτήσεις και μετά να απαντά
Κ: Μετά από πόση ώρα κατέστη τετραπληγικό;
Η: Τα 4 και τα 10 λεπτά αφορούν τον χρόνο της πρώτης αναζήτησης βοήθειας.
Κ : Σας ενημέρωσαν είτε μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ είτε μέχρι σήμερα, αν κατά τη διάρκεια πριν την ανακοπή, συνέβησαν επεισόδια υγείας στη Τζωρτζίνα;
Η : Πριν την εισαγωγή στη ΜΕΘ, εγώ δεν είχα επικοινωνία με κανέναν. Και βεβαίως συνομιλήσαμε και με την γιατρό που έκανε την ανάνηψη, την Δημητροπούλου.
Κ : Ρωτήσατε εκείνη την μέρα ή μετά, τους γιατρούς;
Η : Με τον Χασαπόπουλο, με τη γιατρό που έκανε την ανάνηψη και με τη διευθύντρια της κλινικής.
Κ : Πριν είπατε ότι δεν μιλήσατε με τον Χασαπόπουλο και το ακούσαμε όλοι.
Η : Την ώρα που γίνεται η παράδοση , είναι το φυσιολογικό να μιλήσω με τον κ. Χασαπόπουλο. Να μου πει τι έγινε.
Κ : Ξαι γιατί πριν μου είπατε ότι δεν μιλήσατε; Μου είπατε ότι τηρήσατε το πρωτόκολλο. Θα το κρίνει το δικαστήριο. Η Δημητροπούλου τι σας είπε;
Η : Ότι ένα παιδί κατά τα άλλα, υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Ο Κούγιας ρωτά σε έντονο ύφος: Δεν σας ενδιέφερε να μάθετε την αίτια που έφυγε το κοριτσάκι;
Η: Με ενδιέφερε η αιτία εισαγωγής αλλά δεν είχε καμία σχέση με την ανακοπή.
Κ: Εγιναν δύο αναφορές, μια από τη μαμά και μια από το παιδί. Με ποιους γιατρούς έπρεπε να επικοινωνήσουν;
Η : Σε πρωτη φάση με παιδιάτρους και μετά με νευρολόγους.
Κ : Με καρδιολόγο όχι;
Η: Όχι
Κ: Γιατί στην κατάθεση σας αποκρύπτετε την κατάθεση του κ. Κοτσώνη;
Η: Αναφέρω στην αρχή της έκθεσης μου ότι με ενημέρωσε ο γιατρός που εφημέρευε. Ο κ. Κοτσώνης είναι ο γιατρός αυτός.
Κ: Ναι αλλά δεν λέτε το όνομα του!
Πρόεδρος: Σας ρώτησε η ανακρίτρια το όνομα και δεν το είπατε;
Η: Όχι
Κ : Αν θέλετε να δικαιολογείτε και να κατηγορούμε την ανακρίτρια….
Τι κάνατε στη διαχείριση του επεισοδίου;
Η : Η Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή και η αγωνία ήταν να προστατεύσουμε την καρδιακή της λειτουργία και να προστατευθεί ο εγκέφαλος.
Πρόεδρος: Σας ρώτησε τι κάνατε.
Η: Αυτό που σκεφτήκαμε άμεσα να κάνουμε είναι να τοποθετησουμε τη Τζωρτζίνα σε ένα πρόγραμμα που λέγεται θεραπευτική υποθερμία.
Είναι καλό να γίνεται ακόμα και στο ασθενοφόρο κατά την διακομιδή.
Κ : Το καρδιογράφημα ήταν άψογο;
Η : Ναι ήταν φυσιολογικό.
Κ : Αυτό αποκλείει να εχει πρόβλημα η καρδιά;
Η: Οχι. Το καρδιογράφημα δεν είναι ο ασθενής. Τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν έδειχνε στοιχεία…
Κ : Θυμάστε τι είπατε στην κατάθεση σας; Πήρατε σβάρνα και τον Πλεύρη κλπ…
Η : Θα σας ξανά πω τον όρο…..(αγγλικα)
“Πάγωμα εγκεφάλου”.
Κ : Σε ποιο χρόνο μπορεί να υποστεί εγκεφαλικό οίδημα;
Η: Η αγωνία του εντατικολόγου κύριε συνήγορε, είναι, ότι οφείλεις μετά την ανακοπή που δεν θα ανακάμψει, να το βάλεις στο πρωτόκολλο θεραπευτικής υποθερμίας.
Ο Κούγιας αφήνει υπόνοιες γι αυτά που έλεγε για πάγωμα εγκεφάλου.
Η πρόεδρος του λέει ότι αυτά που είπε την προηγούμενη φορά για το συγκεκριμένο θέμα ήταν με άλλο νόημα. Από το ακροατήριο ακούγεται ένα έντονο “Οχι λάθος!” από άτομο που έχει σχέση με τις μεταμοσχεύσεις.
Ο Κούγιας ρωτά με έντονο τρόπο: Ποιος το είπε αυτό;
Η πρόεδρος του λέει να μην τον αγνοεί. “Όποιος ξαναπεί κάτι από το ακροατήριο θα περάσει έξω” τονίζει.
“Να συλληφθεί” λέει ο Κούγιας!
Κ : Άρα “παγώσαμε τον εγκέφαλο της μικρής για να μην πάθει εγκεφαλική βλάβη”, αυτό λέτε.
Η : Αυτά είναι διεθνή πρωτόκολλα που είναι αποδεδειγμένα σε όλες τις εντατικές του κόσμου.
Κ : Ενημερώσατε τους γονείς ότι θα παγώσετε τον εγκέφαλο;
Δείτε επίσης : Πάτρα – Κούγιας : Ο Ηλιάδης έψυξε τον εγκέφαλο του παιδιού – Τους έκανε «πλύση» να δωρίσουν τα όργανα
Η: Ναι, τους είπα ότι θα περισώσουμε. Τους είχα πει γιατί είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει και στον θάνατο.
Κ : Τους είπατε ότι το παιδί μπορεί να σωθεί αλλά να είναι τετραπληγικό;
Η : Αυτά τα ερωτήματα μπορεί να τα έχουν οι γονείς. Την ώρα που προσπαθούμε να σώσουμε τον ασθενή, είναι δυνατόν να πούμε για τετραπληγία;
Κ : δεν έχει σημασία για τους γονείς να μάθουν ότι μπορεί να σωθεί αλλά να είναι τετραπληγικό; Για ποιο λόγο το κρύβατε;
Η : Η ιεράρχηση των απαντήσεων γίνεται με τέτοιον τρόπο , προηγείται η ζωή και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν…Εν καιρώ αυτά θα συζητηθούν. Αλλά όχι την ώρα που είναι διασωληνωμένο, να τους πούμε για τετραπληγία.
Ο Κούγιας ρωτά τον Ηλιάδη για τη διαφορά της κεταμίνης με την αδρεναλίνη. Ηλιάδης: Δεν έχει σχέση το ένα φάρμακο με το άλλο. Κ: Οπότε ξέρετε την κεταμίνη.
Η: Βεβαίως!
Κ: Επιτέλους και ένας γιατρός που λέει ότι την γνωρίζει.
Κ : Σε τι ποσοστό υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει τετραπληγικό ενα παιδί μετά την ανακοπή;
Η: Αν περάσουν τα 4 λεπτά είναι μεγάλες οι πιθανότητες.
Κ : Ποιος είναι ο λόγος που στην ανακρίτρια, δεν αναφερθήκατε στα άλλα παιδιά;
Η : Στην ιατρική είμαστε υποχρεωμένοι να μαθαίνουμε για το ιστορικό. Ήταν επιτακτικό και έπρεπε να πάρω πληροφορίες για τα υπόλοιπα παιδιά. Οι ερωτήσεις μου είχαν να κάνουν με τη διάσωση της Τζωρτζίνας.
Κ : Ζητήσατε τους ιατρικούς φακέλους των άλλων δύο παιδιών;
Η : Έκανα κάτι καλύτερο…
Κ : Μισό λεπτό να τελειώσω. Οι γονείς μπορουν να έχουν γνώση ιατρικής; Ή να πάτε αμέσως στους φακέλους της Μαλένας ή της Ίριδας;
Η : Για την Ίριδα, οι πληροφορίες ήρθαν από τους γονείς και για τη Μαλενα έκανα κάτι πιο άμεσο. Μίλησα με την θεράπουσα γιατρό της Μαλένας.
Κ : Η κ. Μπάκα σας είπε ότι είχε γίνει μήνυση εις βάρος της από τον κ. Δασκαλάκη και την κατηγορουμένη;
Η : Όχι
Ήθελα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μιλησα με την κ. Μπάκα.
Κ : Γιατί δεν πήρατε το φάκελο με μέιλ;
Η: Ο Δασκαλάκης μου είπε ότι έγινε μήνυση στην Μπάκα για την αίτια θανάτου της Μαλένας.
Κ: Πότε σας το είπε;
Η : Εκ των υστέρων
Κ : Επειδή σας το είπε, σημαίνει ότι είναι αλήθεια;
Η : Θεωρώ οτι η Μπάκα είναι ο γιατρός των λευχαιμιών στην Ελλάδα. Αν μπορεί κάποιος να ορίσει την λευχαιμία, ο άνθρωπος είναι η Μπακα. Είναι εξαιρετική γιατρός που ξέρει παιδοογκολογία.
Κ : Μάθατε αν ορίστηκε πραγματογνώμονας και είπε ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε ιατρικό λάθος; Για τη Μαλένα .
Η : Το έχω ακούσει.
Κ : Ο “θάνατος της κούνιας”, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ένα μωρό;
Η : Ακόμα δεν έχει βρεθεί στην ιατρική επιστήμη πώς πεθαίνει ένα μωρό στην κούνια.
Κ : Μάθατε αν η Μαλένα νοσηλεύτηκε για κύρωση του ήπατος;
Η: Είχε κύρωση του ήπατος;
Πρόεδρος: Μάθατε κάτι άλλο για την Μαλένα;
Η : όχι
Ως εντατικολόγος μπορώ να σας πω τι συμπτώματα έχει κάποιος με ηπατική ανεπάρκεια.
Μεταξύ των συμπτωμάτων της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας βρίσκονται η ναυτία, οι εμετοί, η ζάλη. Με την εξέλιξη της νόσου η χολή διαποτίζει το δέρμα προκαλώντας ίκτερο. Ο ασθενής γίνεται κίτρινος. (Σ.σ. Υπενθυμίζουμε ότι η Μαλένα δεν είχε τέτοια συμπτώματα και λίγες ώρες πριν πεθάνει ήταν ευδιάθετη και είχε φάει και σουβλάκι.)
Κ: Αν η Μπάκα σας είπε ψέματα για να καλύψει τον εαυτό της, το σκεφτήκατε αυτό;
Η: Το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι εμπιστεύομαι το κριτήριο της κ. Μπακα. Αυτό έκανα.
Κ : Θυμάστε τι έχετε πει;
Αν έχετε καταθέσει στην ανακριτρια μια προσωπική σας άποψη για το συναίσθημα της κατηγορούμενης;
Η : Οταν δύο γονείς έχουν ένα παιδί διασωληνωμένο…
Κ: Τι τους λέγατε;
Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: Η μητέρα μετά την ανακοπή ήταν ψύχραιμη
Η: Ο,τι είχε να κάνει με την ασθενή. Εγκεφαλικό οίδημα…Ο,τι λέμε στους γονείς.
Κ: Τους είπατε σε αυτό το μισάωρο ότι το παιδί μπορεί να έμενε τετραπληγικό;
Πρόεδρος: Τα έχετε ρωτήσει αυτά!
Κ: Μα τους κορόιδευε, τους απέκρυπτε την αλήθεια. Όλοι τους κορόιδευαν!
Η: Η αγωνία μου οσον αφορά την αποκατάσταση της, επειδή λέει ότι τους κορόιδευα, να σας πω για το κέντρο αποκατάστασης που μιλούσαμε, να κάνει μπότοξ να μην κάνει σκολίωση. Αυτά είναι οι αγωνίες μας κύριε συνήγορε.
Κ : Πείτε μου λ, ποια ηταν η αλλαγή στο συναίσθημα της μητέρας, που είπατε στην κατάθεση;
Η : Όσο βρισκόταν διασωληνωμένη, τα ωράρια ήταν πολύ αυστηρά. Όταν αποσωληνωθούν, έχουμε πιο ελεύθερα ωράρια.
Κ: Πείτε μου τώρα για αυτό με το συναίσθημα.
Η: Σαν γιατρός που ενημερώνω τους γονείς, έχω ένα κριτήριο για να καταλάβω το πώς μια μητέρα αντιδρά στα ερωτήματά του γιατρού. Υπήρχε μια διαφοροποίηση. Μια απομάκρυνση στο συναίσθημα όπως μια μητέρα πού έχει το παιδάκι της στη μονάδα.
Κ : Αυτό γιατί δεν το είπατε στην ανακρίτρια και δημιουργήσατε την εντύπωση ότι η εντολεας μου είναι αναίσθητη;
Η: Είπα ότι υπήρξε διαφοροποίηση σε σχέση με την εικόνα που συνήθως βλέπω σε άλλους γονείς. Το ειπαμε αυτό, και με τους γονείς που έρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη (συγκρίνει με τους βόρειους που είναι πιο ψυχροί).
Κ : Γιατί λέτε ότι “προσπαθήσα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της ;” . Εδώ, το συναίσθημα είναι ότι οι γονείς ένιωθα ότι είναι μόνοι τους σε μία κοινωνία στην Αθήνα, στο Παίδων. Άρα αυτό με το συναίσθημα, είναι ότι η γυναίκα αυτή ένιωθε μόνη της.
Πάμε τώρα να πούμε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, που με αυτό όλοι οι παρουσιαστές έχουν γίνει πλούσιοι, σε αυτές τις τηλεδίκες.
Αυτό το σύνδρομο μινχάουζεν, είναι αντικείμενο ψυχιάτρου;
Η: Είναι πλασματική διαταραχή ο σωστός όρος. Υπάρχουν δύο σύνδρομα. Το Μινχάουζεν και το δια αντιπροσώπου. Εμένα δεν με ενδιέφερε αυτό καθε αυτό για τη μητέρα. Εγώ δεν είμαι ψυχίατρος.
Εγώ αυτό που όφειλα να κάνω, είναι να το βάλω στη διάγνωση και με τις πληροφορίες που είχα, επειδή έχει να κάνει με την κακοποίηση στο παιδί, εγώ ως γιατρός της Τζωρτζίνας οφείλω να την προστατεύσω. Για να το αποκλείσω. Το βάζουμε για να το αποκλείσουμε.
Κούγιας: Έχουμε την πιο προκατειλημμένη ανάκριση, θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Ο Meadow που εφηύρε τον όρο Μινχάουζεν κατέθεσε σε διάφορες δίκες στη Βρετανία. Τώρα έχει καταργηθεί στην Ευρώπη να αναφέρεται στις δίκες ο όρος του Συνδρόμου Μινχάουζεν.
Ο Ηλιάδης αναφέρει συνεχώς ότι είναι γιατρός και δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δικαστήρια.
Πρόεδρος : Πείτε ένα ναι ή ένα όχι
Η : όχι
Κ : Τα χρησιμοποιήσατε αυτά, είναι άθλια η τοποθέτησή σας.
Η : Το τι γίνεται στα νομικά δικαστήρια , εμένα δεν με ενδιαφέρει. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το βάλουμε στην διάγνωση.
Κ : Σε ποιο πρωτόκολλο εντατικολογίας στον κόσμο αναφέρεται ότι ο εντατικολόγος ασχολείται με το Μινχάουζεν;
Η : Εφόσον η Τζωρτζίνα ήταν στα δικά μου χέρια έκανα τις ενέργειες που μπορούσα για να βοηθήσω.
Κ : Πείτε μου σε ποιο πρωτόκολλο εντατικολογίας προβλέπεται ότι ο γιατρός πρέπει να κάνει διερεύνηση ότι εδώ συντρέχει το σύνδρομο Μινχάουζεν;
Η : Όλοι οι παιδίατροι του κόσμου, είναι υποχρεωμένοι(ο κ. Ηλιάδης απαντά σε υψηλούς τόνους).
Κ : Πείτε μου έναν. Έναν στον κόσμο.
Η: Οι προσπάθειες του γιατρού που έχει υπό την ευθύνη του το παιδάκι, οφείλει να ενημερώσει τις υπηρεσίες, οφείλει να κάνει ενέργειες που ενδεχομένως θα βοηθήσουν. Μπορώ να σας πω τις ενέργειες που έκανα.
Κ: Ποιος είναι ο λόγος που το αναδεικνύετε; Και με ποιους;
Η: Με την ομάδα μου.
Υπάρχει μια γκρίζα ζώνη μεταξύ ιατρικής και νομικής. Ο γιατρός δεν θα πάει στην εισαγγελία να πει αυτό το πράγμα. Θα κάνει ενέργειες όμως να βοηθήσει μέσω των υπηρεσιών.
Κ: Εδώ υπάρχει δικαιοσύνη. Αν κάποιος έχει κάνει…..είστε υποχρεωμένος να πάτε στον εισαγγελέα.
(Παρατήρηση της προέδρου πάλι στον Κούγια)
Κ : Είχατε την υποψία ότι σκότωσε τρία παιδιά και δεν το είπατε στη δικαιοσύνη;
Δείτε επίσης : Ο κακός χαμός στη Δίκη της Πάτρας: Μηνύσεις σε βάρος των γιατρών του Καραμανδάνειου κατέθεσε η κατηγορούμενη
Η: Αυτά που έκανα ήταν ενέργειες που βοήθησαν εμένα, αν ήταν δυνατό, να αποκλείσω το σύνδρομο αυτό.
Κ: Υποπτευθήκατε για το Μινχάουζεν τη μητέρα ή και τον πατέρα;
Η : Ο φροντιστής. Αυτός που περνάει πιο πολύ χρόνο με το παιδί. Σε αυτή την περίπτωση, η μητέρα. Το 99% των περιπτώσεων που αφορούν το σύνδρομο Μινχάουζεν αφορά τη μητέρα.
Μια βασική μου ενέργεια, ήταν να απευθυνθώ στην ψυχιατρική κλινική.
Κ: Απευθυνθήκατε;
Η: Βεβαίως!
(Έκανε μια αναφορά ο Κούγιας στο γιατί δεν τους έστειλε και τους δύο γονείς στο ψυχιατρείο )
Δ. Γεωργακόπουλος Δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής : Δεν τους έστειλε στο ψυχιατρείο. Δεν παρεμβαίνω ποτέ αλλά αυτό πάει πολύ.
Η : Ο Αλεξόπουλος ήταν ο γιατρός εφημερίας και έκανε μια γρήγορη εκτίμηση στη μητέρα. Τα άλλα είναι γνωστά ότι ήρθαν στο γραφείο και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η επικοινωνία με τον ψυχίατρο.
Η πλασματική διαταραχή δια αντιπροσώπου, υπάρχει μια άσχημη μορφή, που είναι θανατηφόρα. Έτσι, με έκανε να σκεφτώ αυτή τη διαταραχή και με έκανε να κάνω τις ενέργειες.
Κ: Εσείς θεωρείτε ότι αυτό που κάνατε ήταν σοβαρή επιλογή;
Η: Θεωρώ όταν ένας γιατρός σέβεται τον όρο του Ιπποκράτη, είναι σοβαρό ναι
Κ : Το έχετε ξανά κάνει ποτέ στην καριέρα σας να υποψιαστειτε σύνδρομο Μινχάουζεν και να επισκεπτεστε ψυχίατρους και να συζητάτε αν μια μητέρα εχει κάτι τέτοιο;
Η: Πολλές φορές έρχομαι σε επικοινωνία με την ψυχιατρική κλινική.
Κ : Με μητέρα, το έχετε ξανά κάνει ποτέ; Αν εκτός από εσάς κάποιος άλλος εντατικολόγος ή παιδίατρος το εχει κάνει;
Η : Αν μπείτε στα πραγματικά συγγράμματα, υπάρχουν πάρα πολλοί θάνατοι.
Κ : Μου βγάλατε το συκώτι πάλι. Για εσάς ρωτάω . Σε ποιες κλινικές ως γιατρός, έχετε ξανά κάνει το ίδιο;
Άλλες 2 φορές. Στο παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Πριν πολλά χρόνια. 20 περίπου.
Κ: Δεν είστε ακόμα κατηγορουμενος μην αγχώνεστε.
Πρόεδρος σε έντονο υφος στον Κούγια: Μην μιλάτε έτσι σε μάρτυρα που καταθέτει. Απαγορεύεται από την ποινική δικονομία.
Κ : Αυτό που έκαναν όλοι, θα το πληρώσουν όλοι! Εμείς κάνουμε μηνύσεις , όχι …
Η: Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες, υπάρχουν φορές που έχουν αποδοθούν αυτά τα σύνδρομα σε μητέρες και το παιδί έχασε επαφή με τη μητέρα του. Υπάρχει περίπτωση να είναι λανθασμένο και να κάνεις ζημιά περισσότερο στο παιδί.
Κ: Έπρεπε να το ξέρετε ότι έχει απαγορευτεί. Εσεις πηγαίνετε στον ψυχίατρο σε κάθε περίπτωση που μια μητέρα περιμένει το παιδί στην εντατική και θεωρειτε ότι πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν ;
Τι είδατε στη μητέρα; και αν είπατε στους ψυχίατρους για το τι είδατε στη μητέρα;
Η: Η προσπάθεια ήταν να ανοίξω έναν δίαυλο επικοινωνίας.
Κ: Είμαι 72 χρόνων αλλά ακμαίος. Τα θυμάμαι ολα.
Στην κατάθεση σας είπατε ότι σας είπαν οι ψυχίατροι ότι πρέπει να πάει και σε 3ο ψυχίατρο η μητέρα. Πριν μου είπατε ότι αναφέρατε στη μητέρα για ποιον λόγο να πάει.
Σας έβγαλε πόρισμα ο ψυχίατρος;
Και έχουν βγει όλες οι εκπομπές και λένε για το Μινχάουζεν, και ο Ευαγγελάτος και ο Εισαγγελάτος και η γυναίκα του.
Η δίκη διεκόπη για αύριο. Αποχωρώντας η Ρούλα Πισπιρίγκου κοίταξε προς την πλευρά που βρισκόταν ο Ανδρέας Ηλιάδης και ψιθύρισε: “Ευχαριστώ πολύ!”
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έθαψαν ζωντανή την κόρη του – Οι τραγωδίες πίσω από την δόξα 9 διάσημων Ελλήνων
- Άγιος Έρωτας : Ζανετ και Πάτερ Νικόλαος συνεργάζονται για να καταστρέψουν τον Παύλο
- Baba Vanga : Οι ανατριχιαστικές προβλέψεις της τυφλής μυστικίστριας που επαληθεύτηκαν το 2024
- 25 συνταγές για πατάτες για το γιορτινό τραπέζι + Μία μαρινάδα που θα της απογειώσει
- Ο Τζορτζ Μάικλ ερμήνευσε το πιο διαχρονικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι και πέθανε σαν Σήμερα τα Χριστούγεννα