Close

Επιστήμονες προτείνουν: Ψωμί κατσαρίδας που έχει γεύση ξηρών καρπών το οποίο μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια πείνα

Επιστήμονες προτείνουν: Ψωμί κατσαρίδας που έχει γεύση ξηρών καρπών το οποίο μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια πείνα

Πόσο μακριά θα έφταναν οι άνθρωποι για σώσουν τον κόσμο από την πείνα και την κλιματική αλλαγή; Μια ομάδα ερευνητών από την Βραζιλία βρήκε μια ενδιαφέρουσα λύση για την παγκόσμια πείνα και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι επιστήμονες έφτιαξαν ένα ειδικό ψωμί που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι φθηνό και νόστιμο. Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμος ο κόσμος να φάει ψωμί από κατσαρίδα.

Ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ριο Γκράντε πρότειναν την προσθήκη κατσαρίδων στο ψωμί ως ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, δεν πρόκειται για τις κατσαρίδες που συνηθίζουμε να βρίσκουμε στα σπίτια μας. Σύμφωνα με την Λώρεν Μένγκον, πρόκειται για το είδος κατσαρίδων Nauphoeta cinerea ή αλλιώς «κατσαρίδες αστακοί.» Αυτές οι κατσαρίδες εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και τρώνε μόνο φρούτα και λαχανικά.

Οι κατσαρίδες που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες για τον σκοπό τους.

Επιστήμονες προτείνουν: Ψωμί κατσαρίδας που έχει γεύση ξηρών καρπών το οποίο μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια πείνα

«Οι κατσαρίδες μοιάζουν στην γεύση με τους ξηρούς καρπούς, όπως τα κάστανα ή τα φιστίκια. Είναι πολύ ωραίες και νόστιμες και η παρουσία τους δεν επηρεάζει την γεύση του ψωμιού», ανέφερε η ερευνήτρια Μίριαν Μελάδο.

Οι κατσαρίδες που επιλέχθηκαν μετατράπηκαν σε σκόνη πριν προστεθούν στο μείγμα του ψωμιού.

Επιστήμονες προτείνουν: Ψωμί κατσαρίδας που έχει γεύση ξηρών καρπών το οποίο μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια πείνα

Σύμφωνα με την Μελάδο, η εκτροφή εντόμων είναι πιο υγιεινή επιλογή από την εκτροφή βοοειδών. Άλλωστε, οι αγελάδες καταναλώνουν τρομακτικές ποσότητες ζωοτροφών, αλλά και των αποβλήτων τους, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάνοντας τις κατσαρίδες την σημαντικότερη πηγή πρωτεϊνών στον κόσμο θα μπορούσε να έχει σημαντική επιρροή στην κλιματική αλλαγή.

«Οι κατσαρίδες-αστακοί χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, αφού απαιτούνται μόλις 75 μέρες από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο», ανέφερε η Μελάδο.

Επιστήμονες δοκιμάζουν τις κατσαρίδες.

Επιστήμονες προτείνουν: Ψωμί κατσαρίδας που έχει γεύση ξηρών καρπών το οποίο μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια πείνα

«Κατά μέσο όρο, οι κατσαρίδες μπορούν να μετατρέψουν 2 κιλά τροφής σε 1 κιλό μάζας εντόμων, ενώ τα βοοειδή απαιτούν 8 κιλά ζωοτροφών για να παράγουν 1 κιλό σωματικού βάρους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Τροφίμων και Καλλιέργειας των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tilestwra.com