“Η Μαρία κλαίει και θέλει να γυρίσει σπίτι της”. Αυτά είναι τα λόγια του πατέρα, ο οποίος ξεσπά, καθώς 11 μέρες μετά την εξαφάνιση και την εύρεση της κόρης του, δεν μπορεί να την πάρει στο σπίτι. Από τις 2 Μαΐου, οι γονείς του μικρού κοριτσιού έχουν συναντήσει αρκετές φορές κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχιάτρους, αλλά το πόρισμα καθυστερεί και δεν μπορούν να πάρουν τη μικρή Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη πίσω στο σπίτι της, στην ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς της.
Οι γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, έχουν συναντήσει αρκετές φορές τόσο τους παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους του Παίδων, όσο και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Μαΐου κοινωνικοί λειτουργοί στον Πειραιά είδαν τους γονεις. Εκείνη την ημέρα, οι γονείς είπαν πως ήταν εκεί και η γιαγιά της Μαρίας, η οποία μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η κοινωνική λειτουργός δεν την είδε εκείνη την ημέρα.
Στις 9 Μαΐου τους είδαν στο “Παίδων” και ξεχωριστά και μαζί με το παιδί. Την ίδια μέρα επίσης είδαν την αδερφή του πατέρα. Στις 9 Μαΐου πήγε στην κοινωνική λειτουργό του Πειραιά και ο Γιώργος Πριντεζης, παππούς της μικρής Μαρίας. Τελος, στις 11 Μαΐου πηγε μόνη της η μητέρα στην κοινωνική λειτουργό του Πειραιά.
“Πηγαίνω καθε μερα και βλέπω το παιδί μου. Κάθε μέρα είμαι πάνω με τη μητέρα της. Το παιδί κλαίει, θελει να γυρίσει σπίτι του. Μας εχουν δει παιδοψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί. Το πόρισμα αργεί. Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι γίνεται σκόπιμα. Είναι 11 μέρες τώρα που τιμωρείται το παιδί μου. Αυτή τη στιγμή, το διπλανό παιδάκι είναι άρρωστο, το δικό μου είναι υγιές”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit, ο Αντώνης Πρίντεζης, πατέρας της μικρής Μαρίας Ειρήνης.
“Το πήρανε και ήταν καλά ευτυχώς και θα μου το δώσουν άρρωστο και μετά θα μου λένε ότι δεν το φρόντισα καλά και ότι αρρώστησε. Καταλαβαίνεις τι γίνεται; Πηγαίνω με το γράμμα του νόμου, κάνω ό,τι μου λένε δεν έχω γκρινιάξει για τίποτα και περιμένω να πάρω το παιδί μου πίσω”, προσθέτει.
“Η γυναίκα μου είναι στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού”
Ο κ. Πρίντεζης τονίζει ακόμη πως η σύζυγός του και μητέρα της μικρής Μαρίας Ειρήνης είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και του νευρικού κλονισμού. “Η σύζυγος μου είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Δεν τρώει. Τα βράδια πετάγεται σαν ζόμπι και κλαίει. Ο γιος μου τη ζητάει συνέχεια, πάει στο σχολείο και δημιουργεί προβλήματα και θέλει την αδερφή του. Σε όλο αυτό το πανηγύρι προσπαθώ να κρατήσω ισορροπίες και να τους έχω όλους καλά. Κι εγώ άνθρωπος είμαι. Η μάνα μου είναι άρρωστη, κλαίει. Η αδερφή μου είναι στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι με το παιδί της. Την τιμωρούν έτσι τη Μαρία, δεν την βοηθάνε. Να δώσουν το παιδί στη μάνα και να μείνω εγώ στα κρατητήρια να με κρατήσουν μέχρι το δικαστήριο. Να βγάλω στη φυλακή όλες τις μέρες αλλά να δώσουν το παιδί στη μάνα του. Ούτε το κακοποίησαμε ούτε στα φανάρια το στείλαμε. Το δικό μου παιδί που το έχασα από τα μάτια μου για τρία λεπτά πρέπει να την πληρώσει έτσι; “, αναρωτιέται ο κ. Πρίντεζης.
“Στα όρια της καταχρηστικότητας η παραμονή της Μαρίας στο νοσοκομείο”
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των γονέων, κ. Σταύρος Γεωργοπουλος τονίζει πως η παραμονή της μικρής Μαρίας έχει φτάσει στα όρια της καταχρηστικότητας.
“Οι γονείς από την πρώτη μέρα συνεργάζονται με τους παιδοψυχολόγους με τον παιδοψυχίατρο και τον κοινωνικό λειτουργό. Έχουν περάσει 11 ημέρες από την 1η Μαΐου. Η οικογένεια ακολουθεί όλα τα ραντεβού και είναι συνεπής. Η δική μου νομική άποχη είναι ότι έχει φτάσει στα όρια της καταχρηστικότητας η παραμονή του παιδιού στο νοσοκομείο”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit. gr.
“Αν αυτό που προσπαθεί να φυλάξει η πολιτεία είναι το συμφέρον του τέκνου νομίζω οτι αυτό έχει ηδη προκληθεί από την παρατεταμένη παραμονή του σε ενα χωρο μακριά από τους γονείς του. Και αναφέρομαι σε ένα παιδί το οποίο κλαίει καθημερινά όταν οι γονείς είναι έκει για πέντε ώρες και το παιδί σπαράζει στο κλάμα. Ας μην είναι υπερβολικοί αυτοί που κρίνουν την υπόθεση και ας σκεφτούν πως σε νομικό επίπεδο για να τεθεί θέμα αφαιρέσεως επιμέλειας από γονείς θα πρέπει να υπάρχει παρατεταμένη συμπεριφορά κατά την οποία να μην μπορεί να ασκήσει κανείς τα γονικά του καθήκοντα”, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργοπουλος.
“Εδώ έχουμε ένα μεμωνομένο περιστατικό. Εμείς υποστηρίζουμε ότι το παιδί το πήρανε επειδή κάποιοι είπαν πως το παιδί το άφησαν οι γονείς θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Όποιος το λέει αυτό είναι ψέμα δεν υπάρχει καν τέτοια κατηγορία. Η κατηγορία είναι ότι οι γονείς αμέλησαν και η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση της. Από την πρώτη μέρα έχουν γινει 8 ραντεβού. Στις 2 Μαΐου πήγαν παιδοψυχολόγοι του Παίδων. 5 Μαΐου οι γονείς”, εξηγεί.
“Επαναλαμβάνω ο εκνευρισμός είναι δικός μου. Βλέπω γονείς που πηγαίνουν καθημερινά στο νοσοκομείο και έναν πατέρα ο οποίος με παίρνει τηλέφωνα και μου λέει πως το παιδί κλαίει και πως πρέπει να φύγει από το νοσοκομείο. Αναρωτιέται φυσικά τι να κάνει”, συνεχίζει ο δικηγόρος των γονέων της Μαρίας Ειρήνης, η οποία εξαφανίστηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα από την περιοχή του Σχιστού, όπου βρισκόταν με μέλη της οικογένειας της για να γιορτάσει το Πάσχα.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Νέο επίδομα ανεργίας : Νέες αλλαγές – Ποιοι το χάνουν και ποιοι το δικαιούνται
- Γιώργος Τσατραφύλλιας : Σε αυτές τις πόλεις το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια