Πάτρα: Τι λέει η μητέρα για το Σύνδρομο Μινχάουζεν -«Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο
Συνέντευξη έδωσαν οι τραγικοί γονείς των τριών κοριτσιών, που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών μικρών παιδιών.
Η ίδια η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που προβαλλόταν η συνέντευξη στο Star, αντάλλασσε μηνύματα στο messenger με τον δημοσιογράφο του pelop.gr Κώστα Φλαμή, και μίλησε για τις κατηγορίες που ακούγονται εναντίον της αλλά και για τον θάνατο των παιδιών της. Επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση στην ίδια και τονίζει ότι θα πάει και σε ψυχίατρο για το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου».
Δείτε επίσης : Πάτρα : Η πρώτη συνέντευξη του ζευγαριού μετά την απώλεια των τριών κοριτσιών-Βίντεο
Αυτός είναι ο αποκαλυπτικός διάλογος της μητέρας με τον δημοσιογράφο του pelop.gr
Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;
Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!
Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;
Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.
Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.
Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.
Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;
Δείτε επίσης : Πάτρα : Η Αγγελική Νικολούλη στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών
Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.
Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.
Κ.Φ. Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;
Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;
Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;
Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.
Tο «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στη δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, κι αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).
Δείτε επίσης : Πάτρα: Μην βλέπετε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Συνήθως ασκούν κάποιο παραϊατρικό επάγγελμα π.χ. νοσοκόμες, ώστε να έχουν και διόδους πρόσβασης σε άτομα – θύματα. Είναι άτομα με ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση και μέσα από τον «έλεγχο ζωής» που ασκούν στα θύματά τους, λαμβάνουν την αυτοεκτίμηση που χρειάζονται αφού πλέον νιώθουν δυνατές που εξαρτάται η ζωή κάποιου από τις ίδιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις γυναικών serial killer που έχουν το συγκεκριμένο Σύνδρομο.
Σπάνια σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα, κι όταν είναι μητέρες με τη σειρά σε όλα τα παιδιά τους και φυσικά φτάνουν μέχρι και στον θάνατο τα θύματά τους. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Άγγελοι του Θανάτου».
Δεν γνώριζε για την τηλεοπτική συνέντευξη ο δικηγόρος
Θα πρέπει να τονιστεί πως για τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στο Star δεν ήξερε το παραμικρό ο δικηγόρος τους Γιάννης Κόττας. Είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάθε είδους περαιτέρω προβολή του ζευγαριού σε media, ωστόσο αυτό τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παραχώρησε την τηλεοπτική συνέντευξη διάρκειας 62 λεπτών.
Δείτε επίσης : Πάτρα: Mπορεί να είναι κάτι τυχαίο ίσως όμως και κάτι πολύ σοβαρό Τι λέει η αστυνομία
Μάλιστα, ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε σύμφωνα με το .enikos.gr πως δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση καμίας εικόνας του ζευγαριού από μέσα ενημέρωσης (όπως προ ημερών μέσω των δικηγόρων του) έστω κι αν οι ίδιοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι.