Πάτρα: Όλα τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως το tablet που θάφτηκε μαζί με την Τζωρτζίνα και τα διαγραμμένα στοιχεία που ήρθαν στο φως.
Οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα συνεχίζονται με ραγδαίο ρυθμό. Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως ύστερα από την εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας, αφού στα χέρια των Αρχών, ήρθε το tablet που η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε θάψει μαζί με την κόρη της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ οι αρχές ερευνούν και την τυχόν εμπλοκή της στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, Ίριδας και Μαλένας.
Δείτε ακόμα Πάτρα: Φως στο Τούνελ-Όλα όσα δήλωσε το τρίτο πρόσωπο στην σχέση Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη
Τα πρώτα στοιχεία από τα tablet ήρθαν στο φως. Υπάρχουν ειδοποιήσεις της Google που είχαν να κάνουν με φάρμακα, τα οποία είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την κεταμίνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN.
Μάλιστα τονίζεται ότι οι ειδοποιήσεις και οι διαφημίσεις της Google που εμφανίζονται στους χρήστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτά που αναζητούν οι χρήστες συνήθως. Αυτό είναι κάτι που η Google έχει εντάξει στην πολιτική της τα τελευταία χρόνια.
Δείτε ακόμα Φως στο τούνελ: Πάτρα οι συνταρακτικές εξελιξεις στην εκπομπή (videos)
Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι τα φάρμακα που εμφανίζονταν δεν αφορούν την κεταμίνη ως αυτούσια ουσία, αλλά φάρμακα τα οποία την περιείχαν στα συστατικά τους. Την ίδια στιγμή η έρευνα γίνεται σε πολλά επίπεδα αφού υπάρχουν στοιχεία που δεν ανοίγουν και διαγραμμένα αρχεία που περιμένουμε να ανασυρθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Υπάρχει νέο πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας για να βρουν οι αρχές τυχόν ανάμειξη της μητέρας και σε αυτές τις δύο περιπτώσεις.
Μάλιστα νέο πόρισμα θα διεξαχθεί από τους ιατροδικαστές που δεν θα έχει καμία σχέση με τα αρχικά πορίσματα για τους θανάτους των παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες. Στο πόρισμα του ιατροδικαστή θα αποτυπώνεται η αιτία θανάτου των παιδιών και αν πράγματι στοιχειοθετείται αυτή.
Δείτε ακόμα Πάτρα: Σε άλλον είχε δώσει το πληρεξούσιο η σπιτονοικοκυρά
Αν δεν στοιχειοθετείται τότε μιλάμε για εξωτερική παρέμβαση ή αλλιώς εγκληματική πράξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας δεν έχει αποκλειστεί το εύρημα της κενοτοπιώδους εκφύλισης.
Επίσης δεν έχει αποκλειστεί και η χορήγηση κάποιας άλλης ουσίας και γι’ αυτό τον λόγο πλέον περιμένουμε από τον ειδικό φασματογράφο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση επιπλέον πιθανών ουσιών να ρίξει φως στην υπόθεση.
Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας της Βιοϊατρικής και γνωστός Ηπατολόγος Δημήτρης Κουντουράς μίλησε στο ethnos.gr για τα γενικότερα αίτια αυτών των βλαβών του ήπατος, για το αν θα μπορούσε η κενοτοπιώδης εκφύλιση να προκληθεί στο ήπαρ των παιδιού από την κεταμίνη και αν αυτή η βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια και θάνατο.
Δείτε ακόμα Πάτρα – Ηλιάδης: Για την Τζωρτζίνα δεν είχε ενημερωθεί μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού (βίντεο)
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Θα αναφερθώ μόνο στα ευρήματα από το ήπαρ και την αναφορά περί ηπατικής ανεπάρκειας. Δεν έχω τα στοιχεία, αλλά ούτε και την ευθύνη για να επεκταθώ σε υποθέσεις και άλλα συμπεράσματα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κουντουράς και τόνισε:
«Αν η κεταμίνη ληφθεί επανειλημμένα και μακροχρονίως, δημιουργεί ένα άλλο είδος βλάβης που λέγεται χολοστατική βλάβη.
Η σύνδεση της κεταμίνης με την κενοτοπιώδη εκφύλιση μπορεί να γίνει στην περίπτωση που η υπερδοσολόγηση είχε σαν αποτέλεσμα την καταστολή της αναπνοής και το ήπαρ βρέθηκε σε κατάσταση υποξίας για πολλή ώρα.
Δείτε ακόμα Πάτρα: Το καναρίνι μαρτυρά ποιος έκανε το μυστήριο τηλεφώνημα για την νέα σχέση του Μάνου Δασκαλάκη – Bίντεο
Δεν προκάλεσε άμεσα η κεταμίνη βλάβη στο ήπαρ, αλλά έμμεσα, μέσω της αναστολής της αναπνοής. Πρακτικά αυτό σημαίνει θάνατος από ασφυξία. Ο ασφυκτικός θάνατος έχει ως αποτέλεσμα βλάβη στο ήπαρ, που οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου.
Να σημειώσουμε όμως πως άλλη βλάβη έχουμε στο συκώτι όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου μόνο και άλλη βλάβη έχουμε όταν υπάρχει έλλειψη ή απουσία της κυκλοφορίας του αίματος.
Σίγουρα το έργο των ιατροδικαστών είναι δύσκολο και θα πρέπει να βασιστούν σε αποδείξεις που να συνδέουν αιτιωδώς αυτό το φάρμακο με το θάνατο, αφού αποδειχτεί αδιαμφισβήτητα η παρουσία του στο αίμα των παιδιών. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους».