Close

Super Hunter’s Moon : Αυτή την εβδομάδα το μεγαλύτερο & φωτεινότερο φεγγάρι του 2024

Super Hunter’s Moon : Αυτή την εβδομάδα το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024

Η τρίτη υπερπανσέληνος του έτους, γνωστή ως Super Hunter’s Moon, πρόκειται να κοσμήσει τον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα.

Αν δεν είδατε το Βόρειο Σέλας στον ελληνικό ουρανό την περασμένη εβδομάδα δεν πειράζει γιατί το επόμενο ουράνιο θέαμα το Super Hunter’s Moon είναι λίγες μόνο ημέρες μακρυά .

Την Πέμπτη (17/10), θα παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή Σελήνη του Κυνηγού αυτού του μήνα, που  θα είναι  υπερπανσέληνος και η φωτεινότερη του 2024.

Baba Vanga : Οι προφητείες της με ημερομηνίες για το τι θα συμβεί πριν το «τέλος»

Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Φανταστικές εικόνες από το Φεγγάρι του Ελαφιού

Αυτή η υπερπανσέληνος θα είναι η τρίτη για φέτος, ενώ την τέταρτη και τελευταία την αν αναμένουμε  για τον Νοέμβριο. Οι δύο πρώτες πραγματοποιηθήκαν  χώρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την NΑSA.

Οι υπερπανσέληνοι δημιουργούνται καθώς  η πανσέληνος συμπίπτει με την πλησιέστερη προσέγγιση του φεγγαριού στη Γη και έτσι εμφανίζονται μεγαλύτεροι και φωτεινότεροι από το μέσο φεγγάρι. Η NASA έχει δηλώσει ότι η Σελήνη του Κυνηγού θα είναι «η πιο φωτεινή». «Η Σελήνη θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Παρασκευής» .

Η Πανσέληνος στον Κριό έρχεται και φέρνει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα ζώδια

Η υπερπανσέληνος είναι όταν το φεγγάρι γίνεται  πλήρες και η τροχιά του βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο στη Γη, σύμφωνα με τη NASA. Ταυτόχρονα όταν η Γη βρίσκεται ανάμεσα στην πανσέληνο και τον ήλιο και η σελήνη περνάει μέσα από τη σκιά της Γης, λαμβάνει χώρα μια σεληνιακή έκλειψη.