Πλέον έχουμε μάθει πως, όταν κάποιο τρόφιμο πρόκειται να χαλάσει, ή έχει μισοτελειώσει και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα, να το πετάμε στα σκουπίδια. Είναι τεράστιο κρίμα και λάθος να πετάμε φαγητά αν σκεφτούμε πως κάποιοι άνθρωποι παλεύουν για λίγο ψωμί.
Θα δούμε μάλιστα ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία να κρατάνε φαγητά για μέρες, να προσέχουν τα τρόφιμα περισσότερο, και να μην πετάνε ούτε το ψωμί, γιατί οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους έχουν ζήσει τη φτώχεια και την πείνα.
Καλό λοιπόν δεν θα ήταν αν και εμείς προσπαθούσαμε λίγο περισσότερο για κάτι τόσο σημαντικό που το έχουμε δεδομένο; Μπορούμε με τις παρακάτω συμβουλές να αποθηκεύουμε και να διατηρούμε τα τρόφιμά μας για πολλές περισσότερες μέρες από το προσδόκιμο ζωής τους. Δείτε απλά τι πρέπει να κάνετε και δείτε πόσα φαγητά αλλά και λεφτά θα σώσετε!
Δειτε ακομα Τα 6 πιο εξυπνα tips για τη κουζινα ειναι εδω!!!
Έχουν προωθήσει στρατηγικές που μπορούν να μειώσουν την απώλεια των καλλιεργειών από τα αρχικά στάδια της παραγωγής τροφίμων.
Βασική πρόκληση είναι να μειωθεί η ποσότητα των αποβλήτων και να αυξηθεί ο αριθμός των τροφίμων που παρέχονται στους ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη.
Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό για όλους μας να ακολουθήσουμε ορισμένα μέτρα και να συνεισφέρουμε από τα σπίτια μας.
1. Διατηρήστε φρέσκα τα αβγά για περισσότερο διάστημα
Πριν βάλετε τα αβγά στο ψυγείο, αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο για να τα διατηρήσετε φρέσκα για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.
2. Διάσωση αλμυρής σούπας
Αν το παρακάνατε με το αλάτι στη σούπα, μην ανησυχείτε. Ξεφλουδίστε μια πατάτα και βάλτε τη μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει το περιττό αλάτι.
3. Χρησιμοποιήστε και την τελευταία μερίδα μαγιονέζας
Για να χρησιμοποιήσετε όλη τη μαγιονέζα που υπάρχει μέσα στο βάζο, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ξύδι ή χυμό λεμόνι και φτιάξτε μια σάλτσα σαλάτας.
Δειτε ακομα 11+1 έξυπνα κόλπα κουζίνας που ξέρουν μόνο οι επαγγελματίες
4. Διατηρήστε φρέσκα τα μούρα
Τα μούρα αποσυντίθενται γρήγορα αν δεν τα καταναλώσετε σύντομα. Για να το αποφύγετε αυτό, τα ξεπλένετε σε ένα μπολ με νερό και μηλόξυδο.
Αν δεν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε άμεσα, φυλάξτε τα σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
5. Συντηρήστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα
Οι χάρτινες σακούλες με μικρές τρύπες είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε τη γεύση και τη φρεσκάδα των κρεμμυδιών και του σκόρδου.
6. Διατηρήστε φρέσκο μισό αβοκάντο
Μερικές φορές θέλετε να φάτε μόνο το μισό αβοκάντο αλλά ξέρετε ότι πολύ σύντομα το υπόλοιπο μισό θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει καφέ.
Για να αποφύγετε τη σπατάλη των τροφίμων, απλά φυλάξτε το σε ένα δοχείο μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι κρεμμύδι.
7. Χρησιμοποιήστε όλη τη Nutella
Η Nutella είναι πολύ γευστική και είναι κρίμα να βλέπουμε περισσεύματα κολλημένα στο βάζο.
Αντί να το πετάξετε, αδειάστε λίγο ζεστό γάλα στο βάζο, ανακατέψτε το με ένα κουτάλι και απολαύστε ένα γευστικό ρόφημα.
8. Διατηρήστε το σέλινο
Τυλίξτε τα κοτσάνια του σέλινου με αλουμινόχαρτο για να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση για εβδομάδες.
Φυσικά, θα πρέπει πάντα να θυμάστε να τα τοποθετείτε στο συρτάρι λαχανικών σας.
Δειτε ακομα Μην ξαναπετάξεις το πλαστικό δίχτυ από τα κρεμμύδια και τις πατάτες σου -Η απίστευτη χρήση του στην κουζίνα
9. Επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής της μπανάνας
Αν τοποθετήσετε λίγη πλαστική μεμβράνη στα κοτσάνια από τις μπανάνες σας, θα παρατηρήσετε ότι θα διατηρηθούν φρέσκες τρεις ή τέσσερις μέρες παραπάνω.
10. Επαναχρησιμοποιήστε το γάλα, για να μην σπαταλάτε τρόφιμα
Ακόμη και αν έχει λήξει το γάλα που έχετε στο ψυγείο σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε βούτυρο γάλακτος, τυρί cottage και άλλα προϊόντα.
11. Φύλαξη βοτάνων
Τα βότανα χάνουν τη φρεσκάδα τους πολύ γρήγορα αλλά μπορείτε να τα συντηρήσετε έως και έξι μήνες με αυτό το απλό κόλπο:
Τα τοποθετείτε σε παγοθήκες και γεμίζετε τις θήκες με ελαιόλαδο. Έπειτα τα βάζετε στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κύβους σε αναρίθμητες συνταγές.
12. Φυλάξτε τις πατάτες και τα μήλα
Για να διατηρήσετε φρέσκα τα μήλα σας, βάλτε τα στο ίδιο δοχείο με τις πατάτες σας.
13. Καταναλώστε όλη τη σάρκα του μάνγκο
Μήπως όταν καθαρίζετε το μάνγκο με το μαχαίρι πετάτε και ένα μεγάλο μέρος της σάρκας του μαζί με τη φλούδα; Τότε δοκιμάστε να κόψετε το μάνγκο σε αρκετά κομμάτια και να αφαιρέσετε τη σάρκα του με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο στα ακτινίδια, στα αβοκάντο και σε άλλα παρόμοια φρούτα.
14. Επαναχρησιμοποιήστε τους κόκκους καφέ
Οι κόκκοι καφέ περιέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους.
Αρχικά, αποτελούν εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά που απαιτούν όξινα εδάφη.
Είναι επίσης ιδανικοί για το δέρμα σας κι επομένως μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια κρέμα απολέπισης.
Όσο ασήμαντες και αν μπορεί να φαίνονται αυτές οι συμβουλές, όλες αποτελούν απλούς τρόπους για την αποφυγή σπατάλης των τροφίμων.
Το καλύτερο από όλα είναι ότι αν τις εφαρμόζετε συνέχεια, θα εξοικονομήσετε και χρήματα. Ξεκινήστε από σήμερα!
Με πληροφορίες από meygeia.gr
Δειτε ακομα 15 tips για το νοικοκυριό σας που θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη!Πραγματικα Απλά και έξυπνα