25η Μαρτίου: Πως να μην μυρίζει το στόμα σκόρδο μετά την σκορδαλιά. Τι να κάνω για να μην βρωμάει η ανάσα σκορδίλα όταν όταν θα φάω σκορδαλιά μας ρωτάτε πολλοί και εμείς σας έχουμε τη λύση.
Τι κάνουμε λοιπόν για να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στο στόμα; Αρκεί μία αρωματική τσίχλα και το πλύσιμο των δοντιών ή μήπως δουλεύουν τα παλιότερα γιατροσόφια όπως το μάσημα του μαϊντανού και του δυόσμου ή ακόμα και του κάρδαμου;
Επέτειος της 25η Μαρτίου σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο συνοδευτικό της ημέρας αλλά και στο πώς θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά που αυτό αφήνει στο στόμα σας.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου
Μιλάμε φυσικά για τη δυνατή, πιπεράτη και πεντανόστιμη σκορδαλιά που συνοδεύει κάθε τέτοια μέρα τον μπακαλιάρο και η οποία όσο νόστιμη είναι τόσο μεγάλη δυσοσμία αφήνει στο στόμα σας.
Όπως αναφέρουν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Food Science», το αλλυλο-μεθυλο-σουλφίδιο, ουσία που περιέχεται στο σκόρδο, δεν διασπάται κατά τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται από τον οργανισμό μέσω του ιδρώτα ή της αναπνοής.
Τροφές για να φύγει η σκορδίλα
Μήλο
Στο πλαίσιο της «μυρωδάτης» μελέτης των ειδικών, οι εθελοντές κλήθηκαν να καταναλώσουν ωμό σκόρδο. Αμέσως μετά υποβλήθηκαν σε μετρήσεις της αναπνοής τους ως προς τα επίπεδα τεσσάρων ουσιών που εντοπίζονται στο σκόρδο και ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά
Στη συνέχεια, κατανάλωσαν διάφορες τροφές κατά της κακοσμίας του στόματος και υποβλήθηκαν εκ νέου σε μετρήσεις. Η τροφή που σκαρφάλωσε στην κορυφή ως προς την αποτελεσματική καταπολέμηση της… σκορδίλας, ήταν το μήλο.
«Τα μήλα ενδεχομένως να βοηθούν παίζοντας τον ρόλο του “αποσμητικού” των ένοχων ενζύμων που κρύβονται στο σκόρδο» αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης, Δρ Σέριλ Μπάρινγκερ.
Οι τροφές που φάνηκε να καταπολεμούν τη σκορδίλα ήταν ιδιαίτερα πλούσιες σε πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούσαν στη διάσπαση των επίμονων χημικών ουσιών του σκόρδου. Η οξύτητα του λεμονιού, φάνηκε επίσης να αναλαμβάνει «αρωματική» δράση.
«Για ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, καλό θα ήταν, όπου αυτό είναι εφικτό, να προσθέτουμε μια ή περισσότερες από τις “αρωματικές” τροφές στο φαγητό που ήδη περιέχει σκόρδο» προσθέτει η Μπάρινγκερ.
«Πυροσβέστης» οσμών το γάλα
Σε προηγούμενη μελέτη των αμερικανών ειδικών, το γάλα φάνηκε να εξουδετερώνει αποτελεσματικά την «ανεξίτηλη» μυρωδιά του σκόρδου.
Όπως είχαν δείξει οι δοκιμές τους, ένα μικρό ποτηράκι γάλα (200ml) περιόριζε τα επίπεδα του αλλυλο-μεθυλο-σουλφιδίου στην αναπνοή κατά 50%. Το πλήρες γάλα μάλιστα, εμφανιζόταν πιο αποτελεσματικό από το γάλα μειωμένων λιπαρών, ενώ τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνταν στους εθελοντές που το έπιναν κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.
Δείτε τις καλύτερες συνταγές για την 25η Μαρτίου με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα