Close

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. 9 κόλπα να διαλέγετε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ που ακόμη και οι πιο έμπειρες νοικοκυρές αγνοούσαν.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άνθρωποι – γυναίκες και άντρες – που θεωρούν πως έχουν χρόνια στην κουζίνα και ξέρουν να διαλέγουν φρέσκα και υγιεινά προϊόντα. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν τα γνωρίζουν γι’ αυτό και μερικές φορές γυρνούν στο σπίτι κι ενώ μία πατάτα εξωτερικά φαινόταν τέλεια, εσωτερικά ήταν όλη σάπια.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες να διαλέγουν μόνο φρέσκα και υγιεινά προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, το μανάβικο, το κρεοπωλείο ή το μαγαζί με τα ψάρια έτσι ώστε να μην πετούν τα λεφτά τους άδικα. Διαβάστε παρακάτω:

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Ελιές

Όταν επιλέγετε ελιές, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ελιές με κουκούτσι. Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών, οι ελιές γίνονται τουρσί τουρσί το οποίο μπορεί να κάνει τον καρπό να μοιάζει με πουρέ. Επιπλέον, το τουρσί επισκιάζει την αληθινή γεύση των ελιών.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Σολομός

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το φρέσκο ​​ψάρι δεν πρέπει να έχει έντονη μυρωδιά ψαριού. Αν το αντιληφθείτε αυτό, είναι πιθανό το ψάρι να μην είναι φρέσκο.

Ένα άλλο σημάδι φρεσκάδας είναι το χρώμα. Οι σολομοί που καλλιεργούνται σε ιχθυοτροφείο έχουν συνήθως ανοιχτό ροζ χρώμα, ενώ τα ελευθέρας βοσκής ψάρια έχουν συνήθως πιο σκούρες αποχρώσεις. Εάν υπάρχουν γκρι ή καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του ψαριού, σημαίνει ότι το ψάρι έχει αποθηκευτεί για αρκετό καιρό ήδη.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Χουρμάδες

Οι φρέσκοι χουρμάδες μπορούν να συρρικνωθούν, αλλά όχι πολύ, ούτε πρέπει να είναι πολύ σκληροί. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι καλύτερα όταν φαίνονται σαρκώδη και έχουν ελαφρώς γυαλιστερό δέρμα. Δεν πρέπει να έχουν κρυστάλλους ζάχαρης ή λευκές κηλίδες, καθώς η παρουσία τους δείχνει ότι η φθορά έχει ήδη αρχίσει.

Δείτε ακόμα 12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Σκόρδο

Εάν ένας πωλητής δηλώσει ότι το σκόρδο που πουλάει είναι φρέσκο, μπορεί να γίνει κατανοητό από μια ελαφριά μυρωδιά. Εάν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, είναι πιθανό το λαχανικό να είναι παλιό ή να έχει αποθηκευτεί λανθασμένα. Επιπλέον, θα μπορούσε επίσης να είχε αρχίσει να σαπίζει από μέσα.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Παντζάρι

Όταν αγοράζετε παντζάρια, προτιμήστε τα πράσινα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε εύκολα ότι το λαχανικό είναι φρέσκο. Αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να βρείτε τέτοια παντζάρια, γι ‘αυτό πρέπει να φροντίσετε να προσέχετε το μέγεθος και τη ρίζα του λαχανικού.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα όχι πολύ μεγάλο παντζάρι χωρίς πολλές τρίχες στην ουρά, διαφορετικά κινδυνεύετε να πάρετε ένα σκληρό, μη γλυκό προϊόν.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Αυγά ορτυκιού

Όταν επιλέγετε αυγά ορτυκιού, πρώτα απ ‘όλα, φροντίστε να ελέγξετε και να επιθεωρήσετε προσεκτικά την κατάσταση του κελύφους: δεν πρέπει να σπάει εύκολα. Αξίζει να θυμάστε τη διάρκεια ζωής: έως 30 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και έως 60 ημέρες στο ψυγείο.

Εάν η συσκευασία δεν έχει ημερομηνία κατασκευής, μπορείτε να αναγνωρίσετε τη φρεσκάδα των αυγών από το βάρος τους. Ένα φρέσκο ​​αυγό θα ζυγίζει 0,35 γραμμάρια-0,4 γραμμάρια.

Δείτε ακόμα Τα 30 καλύτερα έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στην μαγειρική (βίντεο)

Εάν ένα αυγό είναι ελαφρώς μικρότερο, σημαίνει ότι τα αυγά ορτυκιού (όπως και άλλοι τύποι αυγών) έχουν ήδη αρχίσει να μπαγιατεύουν και καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικά.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ:  Αβοκάντο

Τυχόν έντονες κηλίδες που διαφέρουν από το κύριο χρώμα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το φρούτο. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα αβοκάντο με σκούρα σημάδια στο δέρμα, καθώς αυτό είναι συχνά σημάδι ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία σήψης.

Μπορείτε επίσης να ασκήσετε πίεση στην περιοχή δίπλα στο κοτσάνι – αν μπορείτε να το τρυπήσετε με το δάχτυλό σας, το φρούτο είναι πιθανό να είναι υπερώριμο.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: Ρόδι

Μερικές φορές η αγορά ενός ροδιού μετατρέπεται σε απογοήτευση επειδή αποδεικνύεται σάπιο και όχι γλυκό μέσα. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, δώστε προσοχή στα εξής: το σχήμα του καρπού δεν πρέπει να κάνει έναν ιδανικό κύκλο, αλλά θα πρέπει να είναι γωνιακό.

Αυτό συμβαίνει διότι η απαλότητα και η σφριγηλότατα του φλοιού είναι επίσης δείκτες ωρίμανσης.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

9 κόλπα για να διαλέγετε φρέσκα και  υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ:  Λεμόνια

Πρώτα από όλα, ένα καλό λεμόνι μπορεί να αναγνωριστεί από το βάρος του και το πάχος της φλούδας του. Το φρούτο μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο με την πρώτη ματιά, αλλά θα πρέπει να είναι βαρύ.

Λεπτό δέρμα και ένα λακκάκι στο σημείο που βρισκόταν το κοτσάνι είναι σημάδι ενός πολύ καλού λεμονιού. Δείχνουν ότι υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα στον καρπό.

κόλπα-για-να-αγοράζετε-φρέσκα-και-υγιεινά-τρόφιμα-από-το-σούπερ μάρκετ-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.