Close

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγουμε ποτέ το τυρί σε μεμβράνη τροφίμων – Δείτε τον σωστό τρόπο να διατηρείτε τα τυριά

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγουμε ποτέ το τυρί σε μεμβράνη τροφίμων – Δείτε τον σωστό τρόπο να διατηρείτε τα τυριά

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγουμε ποτέ το τυρί σε μεμβράνη τροφίμων. Δείτε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποιος είναι ο σωστός τρόπο να διατηρείτε τα τυριά.

Έχετε δυσανεξία στην λακτόζη; Αυτά είναι τα χειρότερα είδη τυριών για εσάς

Δείτε ακόμα: Κιτρινίζουν τα φύλλα και σαπίζει το μαρούλι στο ψυγείο: Όλα τα κόλπα για να διατηρείται φρέσκο για μέρες

Οι λάτρεις του τυριού δεν πρέπει ποτέ να τυλίγουν το τυρί σε μεμβράνη τροφίμων.

Μην χρησιμοποιείτε μεμβράνη τροφίμων για το τυρί.

Το τυρί διατηρείται καλύτερα όταν είναι τυλιγμένο σε κερωμένο χαρτί. Αυτό επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της διακοπής της ξήρανσης του τυριού και της αποτροπής της δημιουργίας υπερβολικής υγρασίας. Η μεμβράνη τροφίμων τείνει να παγιδεύει την υγρασία, η οποία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού. Το λαδόχαρτο θα κάνει επίσης καλή δουλειά. Τυλίξτε χαλαρά τα μπλε τυριά, τα οποία μπορούν να γίνουν πιο υγρά καθώς ωριμάζουν, σε μια στρώση αλουμινόχαρτου πάνω από το κερωμένο χαρτί για να μην διαρρεύσουν στο ψυγείο.

Δείτε ακόμα: 17 έξυπνα κόλπα με μανταλάκια που θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα

Σωστή θερμοκρασία.

Δεν χρειάζεται να διατηρούνται όλα τα τυριά στο ψυγείο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιοδήποτε δροσερό δωμάτιο με σταθερή θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά και μπλε τυριά θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5-8°C64. Περίπου μια ώρα πριν το σερβίρετε, βγάλτε το τυρί από το ψυγείο ή το δροσερό δωμάτιο και αφήστε το να φτάσει σε κανονική θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 18-23°C.

Έχετε δυσανεξία στην λακτόζη; Αυτά είναι τα χειρότερα είδη τυριών για εσάς

Κάντε χώρο στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου.

Στο τυρί αρέσει ένα ελαφρώς υγρό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, το συρτάρι των λαχανικών είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο μέρος στο ψυγείο για να το αποθηκεύσετε, καθώς διατηρεί αρκετή υγρασία. Για να αποτρέψετε τη μεταφορά βακτηρίων από το ένα τρόφιμο στο άλλο, είναι καλύτερο να διατηρείτε τη σαλάτα και τα λαχανικά σε διαφορετικό ράφι ή σε ξεχωριστό συρτάρι, εάν το ψυγείο σας έχει περισσότερα από ένα.

Δείτε ακόμα: Χύτρα ταχύτητος: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

Αγοράστε ολόκληρα τυριά.

Το τυρί αποθηκεύεται καλύτερα όταν είναι ολόκληρο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το toftiaxa.gr ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ολόκληρο τυρί, αν είναι δυνατόν.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr