Close

Χημικά στα τρόφιμα: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

Χημικά στα τρόφιμα: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

Τα περισσότερα τρόφιμα δημιουργούνται με τη χρήση πρόσθετων χημικών ουσιών που μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση. Δείτε όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε ειδικά τα επεξεργασμένα είναι γεμάτα χημικά και συντηρητικά τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να προκαλέσουν ακόμα και τροφική δηλητηρίαση. Για να μην αναφέρω και τα φρούτα και τα λαχανικά. Πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι πώς το επιτρέπουν όλο αυτό. Στο τέλος δεν θα μπορούμε να φάμε τίποτα, ούτε καν χώμα!

Κινητό τηλέφωνο: Το κόλπο για να το φορτίσετε γρήγορα όταν βιάζεστε

Έλεγχος 12 τροφίμων για τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

1. Φρέσκα φρούτα

Έλεγχος: Τα φρέσκα μούρα, χωρίς φυτοφάρμακα, αν λιωθούν, θα έχουν πολύ χυμό. Οι κόκκινες φράουλες σημαίνει πως είναι φρέσκες. Τα πορτοκάλια θα είναι εντάξει, αν είναι σφιχτά και χωρίς ίχνος μούχλας.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

2. Αυγά

Έλεγχος: Αν πάρετε ένα αυγό και το τοποθετήσετε σε μία κανάτα, με κρύο νερό, το αυγό θα είναι φρέσκο, μόνο εάν βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού.

Εξαφανίστε την μυρωδιά αυγού από το πλυντήριο πιάτων με 4 ευκολά κόλπα

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

3. Ψάρια

Έλεγχος: Τα ομοιόμορφα μάτια και το δέρμα των ψαριών σημαίνουν πως τα ψάρια είναι φρέσκα. Επίσης, το κρέας τους πρέπει να είναι κόκκινο, ροζ ή άσπρο και όχι καφέ.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

4. Μαγιονέζα

Έλεγχος: Ρίξτε σταγόνες ιωδίου στη μαγιονέζα σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμη, σημαίνει πως είναι εντάξει.

Αργό WiFi στο σπίτι: Τι το επηρεάζει και τι πρέπει να κάνετε για ισχυρό σήμα

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

5. Κρασί

Έλεγχος: Ρίξτε κρασί πάνω σε μαγειρική σόδα. Αν γίνει μπλε, αυτό σημαίνει πως το ποτό έχει άμυλο σταφυλιών.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

6. Μέλι

Έλεγχος: Εάν ρίξετε μέλι σε νερό, με σταγόνες αιθανικού οξέος και το περιεχόμενο αφρίσει, τότε δεν είναι το ιδανικό για εσάς.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

Γιατί πως και πότε ασβεστώνουμε τους κορμούς των δένδρων

7. Χαβιάρι

Έλεγχος: Αν το χαβιάρι διαλυθεί και δημιουργηθούν λευκά σημάδια σε ένα ποτήρι με νερό, τότε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

8. Λευκό ρύζι

Έλεγχος: Αν βάλετε φωτιά σε μια κουταλιά ρύζι και αυτό γίνει μαύρο και μυρίζει πλαστικό, τότε δεν είναι τόσο αγαθό, όσο νομίζετε.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

9. Βούτυρο

Έλεγχος: Βάλτε το βούτυρο στο ψυγείο και κόψτε το σε κομμάτια. Αν είναι ομοιόμορφα, θα έχετε ένα καλής ποιότητας βούτυρο μπροστά σας.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

10. Ζαχαρωτά με φρούτα

Έλεγχος: Τα σωστά ζαχαρωτά μπορούν να δοκιμαστούν. Αν βυθιστούν σε νερό και δεν χάσουν το χρώμα τους ή διαλυθούν, τότε είναι εντάξει.

Πως να φαρδύνετε τα στενά παπούτσια χωρίς να χρειαστείτε τσαγκάρη

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

11. Γάλα

Έλεγχος: Ανακατέψτε το γάλα σας με καθαρό αλκοόλ και σε αναλογία ένα προς δύο. Το καλής ποιότητας γάλα, οι νυφάδες θα εμφανιστούν εντός πέντε έως επτά δευτερολέπτων.

Τροφική δηλητηρίαση: Όλα τα μυστικά για να τσεκάρετε 12 τρόφιμα αν είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν

Τσακίσματα και ζάρες στα sneakers σας: Το κόλπο που θα τα εξαφανίσει και θα γίνουν πάλι σαν καινούρια

12. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Έλεγχος: Αν το κότατζ γίνει μπλε,  μετά από ανακάτεμα με ιώδιο, αυτό πάει να πει πως είναι κακής ποιότητας.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr