Γιατί Δεν Πρέπει Να Αφήνεις Ποτέ Το Ελαιόλαδο Πάνω Στον Πάγκο Της Κουζίνας Σου
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το λάδι στο φαγητό του. Λίγο λαδάκι δίνει πάντα υπέροχη γεύση στα πιάτα μας.
Εκτός από τη γεύση και το μοναδικό χρώμα του, το ελαιόλαδο κάνει καλό και στην υγεία μας. Πάντα με μέτρο φυσικά.
Δείτε ακόμα: Αναμείξτε λεμόνι και ελαιόλαδο και σίγουρα μετά από αυτό που θα ανακαλύψετε θα το χρησιμοποιείτε για όλη σας τη ζωή
Επίσης, χρησιμεύει σε άπειρα πράγματα μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από το μαγείρεμα.
Ακόμη και αν δεν είσαι η καλύτερη νοικοκυρά, σίγουρα στην κουζίνα σου θα υπάρχει ένα μπουκάλι λάδι, κάπου, σε κάποιο ντουλάπι.
Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να ξεχνάς το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ειδικά, αν βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Το αφήνεις εκεί για την επόμενη φορά.
Μέγα λάθος. Απ’ ότι φαίνεται, είναι κακή ιδέα να αφήνεις το λάδι πάνω στον πάγκο.
Δείτε ακόμα: Με λίγο ελαιόλαδο και χρώμα ζαχαροπλαστικής κάντε πείραμα που θα ξετρελάνει τα παιδια
Γιατί όμως; Τι μπορεί να συμβεί;
Σύμφωνα με το Good Housekeeping, το να αφήνεις το ελαιόλαδο εκτεθειμένο στο φως και στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσει γεύση ξυδιού. Ακόμη, αν εκτεθεί στο οξυγόνο, κάνει αυτή την ξινή γεύση ακόμα πιο έντονη.
Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό, ξηρό, σκοτεινό ντουλάπι, ιδανικά στους 14-18˚ C.
Αν και έχει ημερομηνία λήξης έως δύο χρόνια, αν ανοιχτεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε έξι μήνες και ακόμη νωρίτερα, αν έχει εκτεθεί σε συνθήκες που έχουν επηρεάσει τη γεύση του.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακουμπήσεις το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να μαγειρέψεις, θυμήσου να το επιστρέψεις στο ντουλάπι του.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή