Close

Κόψτε την σαλάτα σας από το πρωί και διατηρήστε την φρέσκια μέχρι το βράδυ με αυτά τα 6 απλά βήματα

Πως να κόψω φρέσκες σαλάτες από το πρώι και να διατηρουν φρέσκες μέχρι το βράδυ (για ιωαννα)

Κόψτε την σαλάτα σας από το πρωί και διατηρήστε την φρέσκια μέχρι το βράδυ χωρίς να μαυρίσουν τα λαχανικά ή να νερουλιάσουν.

Καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, η αγωνία μας για τα εορταστικά τραπέζια, συνεχώς και αυξάνεται. Πως θα τα προλάβουμε όλα; Πόσα φαγητά πρέπει να ετοιμάσουμε; Στο σημερινό άρθρο, σας έχουμε την λύση, ώστε να ετοιμάσετε τις σαλάτες σας από το πρωί και να μείνουν φρέσκες μέχρι το βράδυ!

Τα 20 φαγητά που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη για όποτε τα χρειαστείς

Ακόμη κι αν σας ακούγεται παράξενο, καθώς οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε τις σαλάτες μας την τελευταία στιγμή, προκειμένου να είναι φρέσκες , υπάρχει τρόπος ώστε να τις ετοιμάσετε από το πρωί και να τις έχετε έτοιμες για το βράδυ, χωρίς να έχουν μαραθεί ούτε στο ελάχιστο. Διαβάστε παρακάτω:

Επιλογή Υλικών

Το σημαντικότερο βήμα για να κρατήσετε τις σαλάτες σας φρέσκες από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι η σωστή επιλογή υλικών. Είτε επιλέξετε μαρούλι, είτε λάχανο και ρόκα, φροντίστε τα λαχανικά σας να είναι φρέσκα και όχι ήδη μαραμένα, αφού, όπως καταλαβαίνετε, αν είναι ήδη σε άσχημη κατάσταση, δύσκολα θα μπορέσουν να συντηρηθούν φρέσκα.

φρέσκες-σαλάτες-από-το πρώι-μέχρι-το-βράδυ

Photo via: 10000recipe.com

Από την άλλη, συστατικά που κρατάνε υγρασία (όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές), καλό θα ήταν να τα τοποθετείτε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα και να προσθέτετε όλα μαζί μόνο λίγο πριν το σερβίρισμα.

Προετοιμασία των Υλικών

Αφού έχετε, λοιπόν, επιλέξει φρέσκα λαχανικά, το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα, είναι να τα πλύνετε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό. Αφού τα πλύνετε, μην τα αφήσετε υγρά. Αντιθέτως, στεγνώστε τα πάρα πολύ καλά με μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφήσετε όλη την υγρασία.

φρέσκες-σαλάτες-από-το πρώι-μέχρι-το-βράδυ

Photo via: mesaralive.gr

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως η υγρασία είναι η κύρια αίτια που προκαλεί και την καταστροφή της σαλάτας, οπότε, το να στεγνώσετε τα λαχανικά σας επαρκώς, είναι ίσως και το μυστικό, ώστε να παραμείνουν φρέσκα.

Κόψιμο

Αφού τα έχετε πλύνει καλά, το επόμενο ακριβώς βήμα, είναι το κόψιμο τους. Κόψτε τα λαχανικά σε μεγέθη που προτιμάτε, αλλά φροντίστε να κρατήσετε τα φύλλα όσο δυνατόν πιο μεγάλα, γιατί με τον τρόπο αυτό μαραίνονται πιο αργά απ’ ότι αν τα κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Τα πιο σκληρά λαχανικά, δε, όπως λάχανο και καρότο , μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να τα τρίψετε. Το αποτέλεσμα, σίγουρα, δεν θα σας απογοητεύσει.

φρέσκες-σαλάτες-από-το πρώι-μέχρι-το-βράδυ

Photo via: designmagazine.gr

Αποθήκευση

Αφού έχετε ολοκληρώσει και το κόψιμο τους, ήρθε η ώρα της αποθήκευσης τους. Ασφαλώς, δεν θα επιλέξετε μία σαλατιέρα ή ένα ανοιχτό δοχείο, αφού δεν θα καταφέρετε, έτσι, να αποφύγετε τον μαρασμό τους. Αντί αυτών, επιλέξτε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι.

Μυρμήγκια στην κουζίνα: Πως να απαλλαγείς χωρίς χημικά με 6 απλά βήματα

Προτού τοποθετήσετε τα λαχανικά σας στο τάπερ , στρώστε στον πάτο του δοχείου ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Το χαρτί έχει την τάση να απορροφά την υγρασία και έτσι, να βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας.
Ανάμεσα στα στρώματα λαχανικών, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον χαρτί κουζίνας, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

φρέσκες-σαλάτες-από-το πρώι-μέχρι-το-βράδυ

Photo via: argiro.gr

Ψυγείο

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει όλη την διαδικασία, τοποθετήστε το δοχείο με την σαλάτα στο πάνω μέρος του ψυγείου, το οποίο είναι και το πιο δροσερό. Μην ξεχάσετε, φυσικά, πως πρέπει να αποφύγετε να προσθέσετε μπαχαρικά και λάδι, αφού θα επιταχύνουν τον μαρασμό των λαχανικών και εν συνεπεία, και την καταστροφή της σαλάτας.

Λίγο πριν το Σερβίρισμα

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας, προσθέστε όλα τα υλικά μαζί και αναμείξτε τα με το λάδι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας

φρέσκες-σαλάτες-από-το πρώι-μέχρι-το-βράδυ

Photo via: locogrill.gr

Extra tips

  • Αν δείτε ότι τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται, βάλτε τα για 5 λεπτά σε παγωμένο νερό πριν τα σερβίρετε.
  • Αποθηκεύστε ξεχωριστά τα σκληρά από τα μαλακά λαχανικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε τα σκληρά λαχανικά (π.χ. λάχανο) σε ξεχωριστό δοχείο από τα μαλακά (π.χ. μαρούλι).

Μικρά ξανθά μυρμήγκια στην κουζίνα: Απαλλαγείτε οριστικά χωρίς χημικά

  • Προσθέστε κρύα φύλλα ή πάγο: Αν η σαλάτα σερβίρεται αργότερα, μπορείτε να την κρατήσετε δροσερή με παγάκια τυλιγμένα σε σακουλάκι.
    Με αυτές τις τεχνικές, η σαλάτα σου θα διατηρηθεί φρέσκια και τραγανή μέχρι το βράδυ

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματoς κι απαίτησης.