Κοριός το έντομο ταξιδευτής: Κοριοί που πολλαπλασιάζονται ασταμάτητα στο σπίτι; Δείτε τους κινδύνους τις ασθένειες και πως να τους καταπολεμήσετε. Ο ΚΟΡΙΟΣ είναι παρασιτικό έντομο με μια εξαιρετική ικανότητα να ταξιδεύει. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 90 είδη κοριών παγκοσμίως.
Οι κοριοί είναι παρασιτικά έντομα της οικογενείας Cimicid και τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. Ο όρος συνήθως αναφέρεται σε μέλη του γένους Cimex των οποίων το Cimex lectularius, ο κοινός κοριός, είναι και το πιο γνωστό, δεδομένου ότι προτιμά να τρέφεται με αίμα από θερμά σώματα, ενώ άλλα είδη των Cimex ειδικεύονται σε άλλα ζώα, π.χ. C. pipistrelli (Ευρώπη), G. pilosellus (δυτικές ΗΠΑ), και C. adjunctus (ανατολικές ΗΠΑ).
Δείτε ακόμα: Αν έχει υγρασία και μούχλα στο σπίτι σίγουρα έχεις αυτά τα έντομα: Δες πως θα τα διώξεις
Ο άνθρωπος είναι ιδανικός οργανισμός για τα γεύματα των κοριών.
Το όνομα του «κοριός» προέρχεται από το Cimex lectularius. Προτιμάει τα ζεστά σπίτια και ιδιαίτερα κοντά ή μέσα στα κρεβάτια και στα κλινοσκεπάσματα ή άλλες περιοχές του ύπνου. Δραστηριοποιούνται κυρίως την νύχτα, αλλά δεν είναι αποκλειστικά νυκτόβια. Συνήθως τρέφονται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Από τα δαγκώματα των κοριών μπορούν να προκύψουν μια σειρά από δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, όπως δερματικά εξανθήματα, ψυχολογικές επιπτώσεις και αλλεργικά συμπτώματα. Η διάγνωση περιλαμβάνει τόσο την εύρεση κοριών όσο και την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Κοριοί και η ιστορική αναδρομή τους
Οι κοριοί είναι γνωστοί ως ανθρώπινα παράσιτα για χιλιάδες χρόνια.
Πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια οι κοριοί ζούσαν παρασιτικά στις φωλιές των πουλιών και των νυχτερίδων. Κάποιοι από αυτούς, προσαρμόστηκαν και στο περιβάλλον του ανθρώπου και ζουν μέσα στις κατοικίες μας και πιο συγκεκριμένα, στα κρεβάτια μας.
Το 1995 όμως, οι κοριοί παρουσίασαν αύξηση της εμφάνισης τους και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε αύξηση της προσβολής των ανθρώπινων οικοτόπων και των κρουσμάτων.
Κοριοί και Χαρακτηριστικά
Κοριοί χαρακτηριστικά και ανατομία:
Το χρώμα του ενήλικου κοριού είναι ανοικτό καφέ έως κοκκινωπό-καφέ. Είναι επίπεδος με ωοειδές σχήμα και δεν έχουν φτερά. Τα μπροστινά φτερά είναι υποτυπώδη. Οι ενήλικες έχουν διαστάσεις 4-5 mm σε μήκος και 1.5-3 mm πλάτος.
Οι νύμφες που έχουν πρόσφατα εκκολαφθεί είναι ημιδιαφανείς, ανοιχτόχρωμες που γίνονται καφετί καθώς απορρίπτουν το δέρμα τους. Ο κοριός μετά το γεύμα αίματος φαίνεται με ένα φωτεινό κόκκινο χρώμα, καθώς η κοιλιά του είναι ημιδιαφανής. Το χρώμα αυτό σιγά σιγά εξασθενεί μέσα σε μερικές ώρες και μετά από δύο ημέρες θα γίνει αδιαφανές και μαύρο καθώς θα έχει χωνέψει το γεύμα του.
Δείτε ακόμα: Ψύλλοι που κρύβονται στα πιο περίεργα μέρη-Εξόντωσε τους χωρίς να χρειαστείς απολύμανση
Πολλές φορές τους μπερδεύουν με άλλα έντομα, μικρές κατσαρίδες, σκαθάρια. Εκπέμπουν μια χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή όταν συνθλίβονται.
Oι κοριοί χρησιμοποιούν τις φερομόνες για να επικοινωνούν για τις περιοχές που φωλιάζουν, για τη διατροφή τους και για την αναπαραγωγή τους.
Η διάρκεια ζωής που έχουν οι κοριοί ποικίλλει ανάλογα με τα είδη και εξαρτάται επίσης από τη διατροφή τους.
Ο κοριός μπορεί να επιβιώσει σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και ατμοσφαιρικών συνθηκών. Κάτω από τους 16,1 ° C (61,0 ° F), οι ενήλικες μπαίνουν σε ημι-χειμερία νάρκη και μπορούν να επιμηκύνουν το χρόνο επιβίωσης τους.
Μπορούν να επιβιώσουν για τουλάχιστον πέντε ημέρες στους -10 ° C (14 ° F), αλλά θα πεθάνουν μετά από 15 λεπτά από την έκθεση σε -32 ° C (-26 ° F). Δείχνουν να έχουν υψηλή ανοχή στην αποξήρανση, αφού ζουν σε χαμηλή υγρασία σε θερμοκρασίες 35-40 ° C, ακόμη και μετά την απώλεια του ενός τρίτου του σωματικού τους βάρους.Το θερμικό σημείο θανάτου για το C. lectularius είναι αρκετά υψηλό, 45 ° C (113 ° F), και για να σκοτωθεί σε όλα του τα στάδια (νύμφη, ενήλικας κλπ) της ζωής του χρειάζονται 7 λεπτά έκθεσης σε 46 ° C (115 ° F).
Δεν μπορούν όμως να επιβιώσουν σε υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα για πολύ καιρό. Η έκθεση τους όμως σε σχεδόν καθαρή ατμόσφαιρες αζώτου, φαίνεται να έχουν σχετικά μικρή επίδραση, ακόμη και μετά από 72 ώρες.
Ανάλογα με την δική σας ανοχή στα τσιμπήματα, μπορεί να μην ανακαλύψετε ότι έχετε τσιμπηθεί για μέρες, ενώ μερικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αμέσως ή μέσα σε λίγες ώρες.
Οι κοριοί όταν νιώσουν κίνδυνο παριστάνουν ότι είναι νεκροί, από εκεί έχει γίνει και γνωστή η έκφραση ‘’παριστάνει τον ψόφιο κοριό’’
Όταν επισκεπτόμαστε ένα ξενοδοχείο είναι προτιμότερο να τοποθετούμε τις αποσκευές μας ψηλά, σε τραπέζια και καρέκλες.
Κοριοί και ο Βιολογικός τους Κύκλος
Αυγά
Οι κοριοί κάνουν αυγά που είναι μικροσκοπικά (1/16) σαν κόκκους ρυζιού. Παραμένουν κολλημένα στη θέση τους και χρειάζονται 6-10 ημέρες για να εκκολαφθούν. Έχουν συνήθως λευκό ή ημιδιαφανές χρώμα και μπορεί να είναι δύσκολο να τα δει κανείς με γυμνό μάτι. Οι κοριοί γεννούν τα αυγά τους σε κρυφές περιοχές όπως ρωγμές και σχισμές, συνήθως κοντά στην πηγή τροφής τους, που είναι το αίμα ανθρώπων ή ζώων.
Δείτε ακόμα: Ακάρεα σκόνη ούρα και κιτρινίλες στο στρώμα του κρεβατιού Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε σαν καινούριο
Νυμφές – 5 στάδια
Πρόκειται για νεαρούς κοριούς πως όμως μπορούν να δαγκώσουν. Καθώς μεγαλώνει ρίχνει το δέρμα του. Πριν από τα γεύματα είναι διάφανα, και σχεδόν δεν φαίνονται, ενώ όταν τραφούν γίνονται κόκκινα. Οι νύμφες, όπως και οι ενήλικες λαμβάνουν τα γεύματα αίματος από θερμόαιμους ξενιστές, όπως οι άνθρωποι, άλλα θηλαστικά και πτηνά πάντα στην περίπτωση που δεν μπορούν να βρουν άνθρωπο ξενιστή. Οι νεοεκκολαφθείσες νύμφες κοριούς απαιτούν ένα γεύμα αίματος για να προχωρήσουνε στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης
κοριοί σε ενήλικη μορφή.
Ενήλικες κοριοί
Οι ενήλικες κοριοί έχουν το μέγεθος ενός σπόρου μήλου (1/4 – 3/8”). Η τυπική διάρκεια ζωής ενός κοριού είναι 6-12 μήνες και μπορεί να επιζήσουν για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς τροφή. Υπάρχουν και αναφορές πως μπόρεσαν να ζήσουν και πάνω από χρόνο χωρίς τροφή.
Αναπαραγωγή
Μπορούν να κάνουν 5-7 αυγά την ημέρα και 200-500 κατά την διάρκεια της ζωής τους. Οι αρσενικοί κοριοί είναι σεξουαλικά επιθετικοί. Για το λόγο αυτό , τα θηλυκά αφού ζευγαρώσουν 2-3 φορές, μετακινούνται σε νέα περιοχή για την αποφύγουν τα αρσενικά. Το ζευγάρωμα αποτελεί μια μοναδική μορφή συνουσίας και ονομάζεται «τραυματική γονιμοποίηση» με την οποία το αρσενικό διεισδύει στο κοιλιακό τοίχωμα του θηλυκού, τα εξωτερικά γεννητικά όργανα του και εγχέει μέσα στην κοιλότητα του σώματος της, το σπέρμα του. Στην περίπτωση που ζευγαρώσουν παραπάνω από 9 φορές , ο θηλυκός κοριός μπορεί να πεθάνει.
Οι θηλυκοί κοριοί γεννούν σε προστατευμένη θέση (στρώμα ραφές, ρωγμές στα ελατήρια κλπ.).
Είδη Κοριών
Οι κοινοί κοριοί ή οικιακοί κοριοί (Cimex lectularius) βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα έντομα προσαρμόζονται καλά στο ανθρώπινο περιβάλλον και συνήθως ζουν σε εύκρατα κλίματα. Μια σειρά από άλλα συναφή παράσιτα μοιάζουν με κοριούς στις συνήθειες και την εμφάνιση.
Δείτε ακόμα: Αράχνες, σφήκες, ψύλλοι, κατσαρίδες και τσιμπούρια εμφανίζονται το Φθινόπωρο-Πως να τα διώξεις οριστικά
Η σωστή ταυτοποίηση συνήθως απαιτεί μεγεθυντικό φακό και την εμπειρία ειδικού για την διάκριση μεταξύ των διαφόρων ειδών.
κοριοί είδος cimex hemipterus
Οι τροπικοί κοριοί (Cimex hemipterus) επιτίθενται επίσης σε ανθρώπους, αλλά προτιμούν περισσότερο τις τροπικές περιοχές, όπως η Φλόριντα και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Είναι κοινώς γνωστό ως οι τροπικοί κοριοί. Έχουν πεπλατυσμένο, κοκκινοκαφέ σώμα και μικρά, οβάλ σχήματος αυγά. Ωστόσο, το Cimex hemipterus τείνει να έχει μεγαλύτερες τρίχες στο σώμα του από άλλα είδη.
είδος κοριού cimex adjunctus
Οι κοριοί των νυχτερίδων (Cimex adjunctus) έχουν επίσης παρατηρηθεί σε τροπικές περιοχές, καθώς και πιο εύκρατες περιοχές. Αυτό το είδος τρέφεται κυρίως με αίμα από νυχτερίδες, αν και ορισμένες φορές τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, ειδικά εάν η προτιμώμενη πηγή δεν είναι παρούσα.
Οι κοριοί των χελιδονιών μοιάζουν με τους κοινούς κοριούς και παρά το γεγονός ότι τρέφονται κυρίως με αίμα από χελιδόνια που ζουν σε απόκρημνες πλάγιες και γκρεμούς στις φωλιές του χελιδονιού, είναι πιθανό να εισέλθουν σε ανθρώπινες κατοικίες, όταν η μετανάστευση των πουλιών λαμβάνει χώρα στα νότια και εύκρατα κλίματα.
Είναι σημαντικό να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα είδη των κοριών πριν ξεκινήσουμε τη καταπολέμηση τους. Εσφαλμένες μέθοδοι αντιμετώπισης θα αποδειχθούν αναποτελεσματικές και μπορεί να είναι επιβλαβείς και για εσάς και για την πορεία της καταπολέμησης. Επικοινωνήστε με τον εμπειρογνώμονα ελέγχου παρασίτων για να σας να οργανώσει μια επιθεώρηση και τεχνική μελέτη.
Στίγματα απο την παρουσία Κοριών
Κοριοί και Θέσεις ανάπτυξης
Οι κοριοί συνηθίζουν να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας όπως στα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια, τα ρούχα μας, σε αποσκευές, τοίχους, έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια, ντουλάπες, ξύλινα πατώματα και άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα ελατήρια των στρωμάτων, στις τούφες και τα άκρα των χαλιών. Επίσης οι κοριοί δείχνουν μεγάλη ικανότητα να κρύβονται σε εσοχές και οπές στους τοίχους και το πάτωμα και σε σημεία όπως τα σοβατεπί και σε αρμούς από πλακάκια ή ξύλινα παρκέ.
Δείτε ακόμα: Κατσαρίδες: Σε αυτό το σημείο της κουζίνας είναι η κρυψώνα τους-Δες πως θα τις διώξεις
Που εμφανίζονται οι κοριοί;
Οι κοριοί μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σας απαρατήρητοι μέσω αποσκευών, ρούχων, μεταχειρισμένων κρεβατιών και καναπέδων και άλλων αντικειμένων. Όπως αναφέρθηκε, οι κοριοί, συναντώνται συνήθως σε μεταχειρισμένα έπιπλα, γι’ αυτό αν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο έπιπλο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιθεωρήσει διεξοδικά το αντικείμενο για τυχόν ενδείξεις κοριών, συμπεριλαμβανομένων των χυτών δερμάτων, των αυγών, των κηλίδων στα κόπρανα ή των ίδιων των εντόμων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στις ραφές ή τις πτυχές στο ύφασμα και χρησιμοποιήστε έναν φακό υψηλής ισχύος για να βοηθήσετε στην επιθεώρηση.
Επειδή οι κοριοί ζουν αποκλειστικά με αίμα, το να τους έχετε στο σπίτι σας δεν είναι σημάδι βρωμιάς. Είναι τόσο πιθανό να τα βρείτε σε πεντακάθαρα σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων όσο και σε βρώμικα.
Πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι κοριοί από δωμάτιο σε δωμάτιο;
Τελικά, μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά για να ταξιδέψουν κοριοί από δωμάτιο σε δωμάτιο, με τις προσβολές να αυξάνονται σε λίγες εβδομάδες ή μήνες. Κάθε μέρα, οι κοριοί μπορούν να γεννούν από ένα έως 12 αυγά και οπουδήποτε από 200 έως 500 αυγά σε μια ζωή.
Αυτοί οι αριθμοί πρέπει να μιλούν από μόνοι τους εάν αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να προσβληθείτε από κοριούς και πόσο γρήγορα μπορούν να εξαπλωθούν αυτοί οι κοριοί. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να εξελιχθεί σε εκτός ελέγχου ένα πρόβλημα, επομένως όσο πιο γρήγορα επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων για επιθεώρηση και θεραπεία, τόσο καλύτερα θα είστε.Οι κοριοί πρέπει να λαμβάνουν γεύματα αίματος από θερμόαιμους οικοδεσπότες – κατά προτίμηση ανθρώπους – για να επιβιώσουν και θα κρύβονται κοντά στις πηγές τους μέχρι να είναι έτοιμοι να ταΐσουν.
Οι κοριοί δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα και συνήθως δαγκώνουν τους ανθρώπους ενώ κοιμούνται. Τρέφονται τρυπώντας το δέρμα και τραβώντας αίμα μέσω ενός επιμήκους ράμφους.
Το πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι κοριοί από δωμάτιο σε δωμάτιο εξαρτάται εν μέρει από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να μετακινήσετε ένα μολυσμένο έπιπλο, ρούχα, αποσκευές ή/και άλλο οικιακό αντικείμενο από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μπορούν επίσης να μετακινηθούν σε όλο το σπίτι αναζητώντας άλλους οικοδεσπότες. Εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα συνεχίσουν την αναπαραγωγή οπουδήποτε μετακινηθεί το αντικείμενο (ή τα αντικείμενα).
Δείτε ακόμα: Ανατριχιαστικές Αράχνες και ιστοί στο σπίτι Δείτε πώς να απαλλαγείτε μια και καλή χωρίς χημικά
Πως μπορούν οι κοριοί να βρεθούν στα κρεβάτια σας
Το σχήμα του σώματός τους, τους επιτρέπει να εισχωρούν με ευκολία σε στενούς και μικροσκοπικούς χώρους περιορισμένου πλάτους. Οι κοριοί δεν έχουν φωλιές όπως τα μυρμήγκια ή οι μέλισσες, αλλά τείνουν να ζουν σε ομάδες σε κρυψώνες. Οι αρχικές κρυψώνες τους είναι συνήθως σε στρώματα, ελατήρια, πλαίσια κρεβατιού και κεφαλάρια, όπου έχουν εύκολη πρόσβαση σε ανθρώπους για να δαγκώσουν τη νύχτα. Πως μπορεί όμως ο κοριός να βρεθεί στο κρεβάτι σας;
Οι κοριοί έλκονται από οποιεσδήποτε περιοχές όπου οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο. Μόλις βρεθούν στην περιοχή, θα αναζητήσουν σκοτεινά σημεία και κρυψώνες που είναι κοντά και βολικά στην πηγή τροφής τους. Τα κρεβάτια είναι μια τέλεια τοποθεσία για αυτούς καθώς οι κοριοί μπορούν εύκολα να βγουν για να τραφούν τη νύχτα ενώ κοιμόμαστε. Επιπλέον, εάν χρειαστεί, μπορούν γρήγορα να αποσυρθούν στην ασφάλεια του σκελετού του κρεβατιού ή του στρώματος εάν ενοχληθούν. Ενώ οι προσβολές από κοριούς συχνά συνδέονται με κρεβάτια, εξαπλώνονται εύκολα σε όλο το σπίτι και βρίσκονται σε άλλα έπιπλα έξω από την κρεβατοκάμαρα.
Ενδείξεις Εμφάνισης Κοριών στο Χώρο σας
Οι κοριοί δεν πετούν, αλλά μπορούν να κινηθούν γρήγορα πάνω από δάπεδα, τοίχους και οροφές. Οι θηλυκοί κοριοί μπορούν να γεννούν εκατοντάδες αυγά, καθένα από τα οποία είναι περίπου το μέγεθος ενός κόκκου σκόνης, κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Οι κοριοί είναι αρκετά έξυπνοι για να κρύβονται, αλλά όχι αρκετά έξυπνοι για να καθαρίσουν τον εαυτό τους. Οι κοριοί συνήθως ζουν κοντά στο σπίτι όπου κοιμούνται οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κοριοί έλκονται από τη θερμότητα του σώματος και το διοξείδιο του άνθρακα.
Συνήθως δεν ταξιδεύουν σε άλλα δωμάτια εάν οι άνθρωποι δεν κοιμούνται εκεί. Οι κοριοί συνήθως τρέφονται από τα μεσάνυχτα μέχρι την αυγή και στη συνέχεια κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στο ίδιο μέρος που ήταν πριν δαγκώσουν.
Η καλύτερη ένδειξη ότι το δωμάτιό σας είναι γεμάτο κοριούς, καθώς τα δευτερεύοντα σημάδια προσβολής από κοριούς είναι ορατά τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Είναι δυνατόν να τα δείτε με γυμνό μάτι. Αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερο να επιθεωρήσετε το δωμάτιο με φακό και μεγεθυντικό φακό, καθώς τα αυγά τοποθετούνται συχνά στις αρθρώσεις και τις ραφές του στρώματος και των επίπλων.
Για να βρείτε κοριούς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να δείτε :
Εάν ξυπνάτε με φαγούρα σε περιοχές που δεν είχατε όταν κοιμηθήκατε, μπορεί να έχετε κοριούς, ιδιαίτερα αν είχατε ένα μεταχειρισμένο κρεβάτι ή άλλα μεταχειρισμένα έπιπλα την ώρα που άρχισαν τα τσιμπήματα. Άλλα σημάδια ότι έχετε κοριούς περιλαμβάνουν:
Δείτε ακόμα: Σκουλήκια στο σπίτι που πολλαπλασιάζονται κατά χιλιάδες- Απαλλαγείτε οριστικά εύκολα και γρήγορα
1. Λεκέδες αίματος στα σεντόνια ή στις μαξιλαροθήκες σας
2. Σκούρα ή σκουριασμένα σημεία περιττωμάτων κοριών σε σεντόνια και στρώματα, ρούχα κρεβατιού και τοίχους
3. Κηλίδες κοπράνων από κοριούς, κελύφη αυγών ή δέρματα που έχουν χυθεί σε περιοχές όπου κρύβονται οι κοριοί
4. Μια προσβλητική, μυρωδιά μούχλας το οποίο προέρχεται από τους αρωματικούς αδένες των ζωυφίων
κοριοί αντιμετώπιση
Εάν υποπτεύεστε μόλυνση, αφαιρέστε όλα τα κλινοσκεπάσματα και ελέγξτε τα προσεκτικά για σημάδια ζωυφίων ή για τα περιττώματά τους. Αφαιρέστε το κάλυμμα σκόνης πάνω από το κάτω μέρος των ελατηρίων του κιβωτίου και εξετάστε τις ραφές στο ξύλινο πλαίσιο. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία φροντίστε να παίρνετε σε τακτική βάση κάποια απαραίτητα μέτρα υγιεινής για εσάς και τα κατοικίδια σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προσβολής από τα συγκεκριμένα παράσιτα. Επίσης οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο προστατεύουν το κατοικίδιο σας και την οικογένειά σας από τους εν λόγω κινδύνους.
Εάν έχετε προσβολή από κοριούς, είναι καλύτερο να το βρείτε νωρίς, πριν η προσβολή εγκατασταθεί ή εξαπλωθεί. Η αντιμετώπιση μιας μικρής προσβολής, ενώ είναι ταλαιπωρία, είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή
Επίσης, σύμφωνα με το www.axivenpestcontrol.gr ελέγξτε την περιοχή γύρω από το κρεβάτι, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων, των τηλεφώνων ή των ραδιοφώνων, της άκρης του χαλιού, ακόμη και στις ηλεκτρικές πρίζες. Ελέγξτε την ντουλάπα σας, γιατί οι κοριοί μπορούν να προσκολληθούν στα ρούχα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τα σημάδια των κοριών, καλέστε έναν επαγγελματία, ο οποίος θα ξέρει τι να ψάξει.
Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη