Close

Το “θηλυκό” καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το “αρσενικό”- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Το "θηλυκό" καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το "αρσενικό"- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων κάθε Καλοκαίρι είναι το καρπούζι. Το κόκκινο, γλυκό φρούτο με τα μαύρα κουκούτσια, είναι το σήμα κατατεθέν για κάθε ευτυχισμένο Καλοκαίρι! Όλοι το αγαπάμε και όλοι το προτιμούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές, που έχουμε αγοράσει ένα καρπούζι και απογοητευτήκαμε, γιατί το βρήκαμε άνοστο. Πιστέψαμε, ότι λογικά δεν ήταν καλής ποιότητας και σε αυτό ευθύνεται ο παράγωγος του. Φυσικά και αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να ισχύει. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτό.

Μπορεί κατά λάθος, να αγοράσατε “αρσενικό” καρπούζι. Φαίνεται πως τα “θηλυκά” καρπουζιά είναι πιο νόστιμα. Θα μας πείτε τώρα “μα είναι δυνατόν; πως θα ξεχωρίσω το…αρσενικό από το θηλυκό καρπούζι;” . Εύλογη η ερώτησή σας, όμως έχουμε την απάντηση.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά καρπουζιά, έχουν κάποιες διαφορές που μόνο οι…γνώστες του αντικειμένου, γνωρίζουν. Υπάρχουν όμως ακόμη 4 σημάδια που δείχνουν ότι ένα καρπούζι είναι πιο νόστιμο από τα άλλα. Καιρός να τις μάθετε κι εσείς.

Δείτε ακόμα Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Διαβάστε παρακάτω και ετοιμαστείτε να φάτε από εδώ και στο εξής, τα πιο νόστιμα καρπουζιά του Καλοκαιριού: 

Σημάδι πρώτο στο καρπούζι

Αν παρατηρήσετε προσεχτικά ένα καρπούζι, θα δείτε ότι σε ένα σημείο του είναι πιο κίτρινο. Όταν το σημείο αυτό δεν είναι τόσο κίτρινο, αλλά παραπέμπει στο λευκό, το καρπούζι δεν είναι τόσο γινωμένο, οπότε μάλλον δεν θα είναι και τόσο νόστιμο.

Αντιθέτως, αν το σημείο αυτό είναι έντονο κίτρινο ή σε πολλές περιπτώσεις έχει στοιχεία ακόμη και του πορτοκαλί, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο και γεμάτο χυμούς. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι το σημείο που ακουμπούσε το καρπούζι στα χωράφια μέχρι και που κόπηκε.

Το "θηλυκό" καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το "αρσενικό"- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Σημάδι δεύτερο

Μερικά καρπουζιά έχουν καφέ σημάδια πάνω τους που μοιάζουν με έντονες χαραγματιές. Μπορεί για πολλούς αυτά τα σημάδια να είναι…κακά, όμως φαίνεται πως έχουν ακριβώς αντίθετο ρόλο όσων αφορά στην διαλογή καρπουζιού.

Δείτε ακόμα Γι΄αυτό Δεν Πρέπει Να Αφήνεις Ποτέ Το Ελαιόλαδο Πάνω Στον Πάγκο Της Κουζίνας Σου

Αυτά τα σημάδια, φανερώνουν, ότι οι μέλισσες έχουν επισκεφθεί αυτά τα καρπουζιά πολλές φορές μέχρι να κοπούν. Όσο περισσότερο οι μέλισσες επισκέπτονται τα  σημεία επικονίασης του άνθους του καρπουζιού τόσο πιο γλυκός θα γίνει ο καρπός του καρπουζιού!

Το "θηλυκό" καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το "αρσενικό"- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Σημάδι τρίτο στο καρπούζι

Και τώρα ήρθε το σημάδι που όλους μας απασχολεί. Πως ξεχωρίζουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά καρπουζιά; Λοιπόν τα αρσενικά καρπουζιά είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος και είναι πιο ζουμερά. Παρόλα αυτά ο χυμός τους δεν είναι τόσο νόστιμος, όσο αυτός των θηλυκών καρπουζιών, τα οποία είναι μικρότερα και πιο στρογγυλά.

Το "θηλυκό" καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το "αρσενικό"- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Σημάδι τέταρτο

Να επιλέγετε καρπουζιά μεσαίου μεγέθους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να παίρνετε τα πολύ μεγάλα ή τα πολύ μικρά. Επιπλέον, θα πρέπει το καρπούζι να είναι πιο βαρύ από όσο δείχνει για το μέγεθός του.

Σημάδι πέμπτο στο καρπούζι

Πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στο κοτσάνι των καρπουζιών. Αν το κοτσάνι είναι ξερό, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινωμένο, οπότε και νόστιμο. Αν το κοτσάνι είναι ακόμη πράσινο, τότε μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι!

Δείτε ακόμα Δενδρολίβανο: Τα οφέλη στην υγεία μας & πως μπορούμε να το φυτέψουμε στον κήπο;

Το "θηλυκό" καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το "αρσενικό"- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Photo via: life-events.gr