Η Ελένη Μενεγάκη κρατά τις οικογενειακές παραδόσεις και μία από αυτές είναι και η συνταγή που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της. Φυσικά μιλάμε για τα καθιερωμένα τρουφάκια της Ελένης Μενεγάκη.
«Κάθε χρόνο θέλω η βασιλόπιτα που κόβουμε στο σπίτι να είναι σπιτική!
Έτσι και φέτος την ετοίμασα εγώ για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι εύκολα και γρήγορα.» έχει αναφέρει στο παρελθόν η παρουσιάστρια μιας και κάθε χρόνο μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την παραδοσιακή βασιλόπιτα.
Αφράτη βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
H Ελένη δεν φτιάχνει συχνά γλυκά και συνήθως μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει κάτι εύκολο και γρήγορο για το οικογενειακό τραπέζι. Παρόλα αυτά κάθε χρόνο, μαζί με τα παιδιά της φτιάχνει λαχταριστά και πεντανόστιμα τρουφάκια και μπορείτε να δείτε τη συνταγή της.
Εύκολα Γιορτινά Τρουφάκια της τελευταίας στιγμής με 4 υλικά
Για τη συνταγή της Ελένης θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό (Τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά, βάζετε, αν θέλετε, λίγο ξύσμα πορτοκάλι
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας, χοντροκομμένα
1 βανίλια
Λίγο κονιάκ αν θέλετε,
½ κουταλάκι σκόνη κανέλα…
Εκτέλεση:
Αφού ενοποιηθεί το μείγμα με τα παραπάνω και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.
Για την επικάλυψη ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι θέλει. Η Ελένη βάζει τρούφα χρωματιστή!