Σπάει καρδιές ο πατέρας της Ραφαέλας Πιτσικάλη «Έγινε ένας πραγματικός άγγελος» – Η επιθυμία της οικογένειας.
Απέραντη θλίψη σκόρπισε πριν από μερικές ημέρες η είδηση του θανάτου της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, από τα Χανιά, η οποία έφυγε από την ζωή, στις 24/1, μετά από μία σκληρή μάχη με μία σπάνια μορφή νόσου που αντιμετώπιζε, το σάρκωμα Ewing. Η νεαρή είχε επιλέξει, τα τελευταία τρία χρόνια, να μοιράζεται τον αγώνα που έδινε για την ζωή της μέσα από τα social media.
Η ανάρτηση του πατέρα της Ρφαέλα Πιτσικάλη
Ο πατέρας της, Ανδρέας Πιτσικάλης αποχαιρέτησε την κόρη του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, με ένα σπαρακτικό μήνυμα, για την κόρη του, που μετά τον μεγάλο της αγώνα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Έξαρση κρουσμάτων Ιλαράς: Ποιες οι επιπλοκές Η Έκκληση του ΠΟΥ για εμβολιασμό
«Η Ραφαέλα μας ήταν τόσο νέα και τόσο σπουδαία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πίστευε και ήθελε να γίνει καλά. Πάλευε κάθε μέρα με το τέρας. Έγινε ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος έφυγε από την οικογένειά μας.
Θα συνεχίσουμε το έργο σου Ραφαελίτσα μου και ότι είχες ονειρευτεί για να είσαι ευτυχισμένη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τον καθένα σας ξεχωριστά που από το υστέρημά του δώσατε παράταση ζωής στη Ραφαέλα μας. Να είστε όλοι πάντα καλά και να έχετε την υγεία σας. Σ’ αγαπάμε παιδί μου και μας λείπεις πολύ.Μπόρα ήταν και πέρασε. Θα έρθουμε να σε βρούμε εκεί που είσαι» έγραψε ο κ. Πιτσικάλης
Δείτε εδώ την ανάρτηση:
Τι είνα το Σάρκωμα του Ewing
To Σάρκωμα του Ewing είναι ο συχνότερος καρκίνος των οστών για άτομα παιδικής ηλικίας. Ο όγκος αυτός δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ σε άτομα της μαύρης φυλής. Κατά 90% εμφανίζεται στα οστά και 10% σε μαλακά μόρια.
Όπως και σχεδόν σε όλα τα είδη των καρκίνων, έτσι και αυτός δεν έχει σαφή αιτιολογία. Φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο μία γονιδιακή μετάθεση ανάμεσα στα χρωμοσώματα 11 και 22 που καταλήγει στην ένωση γονιδίων σύμφωνα με το youweekly.gr .
Η ιστορία της μικρής Άννα με το φωτεινό χαμόγελο που έσβησε νωρίς και έγινε η αιτία να ανακαλυφθεί ένα ελπιδοφόρο φάρμακο για τον καρκίνο
Κυρίως εμφανίζεται στην διάφυση των μακρών οστών. Ωστόσο, έχει βρεθεί και στα πλατέα οστά. Ακτινολογικά εμφανιζεται σαν μια περιοχή έντονα διηθημένη. Είναι ιδιαίτερα εμφανής μία περιοχή που έχει υποστεί οστεόλυση, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για εικόνα ‘φλοιών κρεμμυδιού’. Αυτή είναι η λεγόμενη περιοστική αντίδραση. Η προσπάθεια δηλαδή του οργανισμού να ανακτήσει το χαμένο οστό.
Είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να γίνει κυρίως από ασθένεις με παρόμοια ακτινολογική εικόνα. Τέτοιες είναι η οστεομυελίτιδα, η το κάταγμα και το οστεοσάρκωμα. Η διάγνωση μπορεί να γίνει από το ιστορικό, από βιοχημικές, ανοσολογικές, ακτινολογικές εξετάσεις ( ΑΑ, σπινθηρογράφημα, αξονική, μαγνητική) καθώς και βιοψία.
Eίναι ένας ιδιαίερα διηθητικός όγκος, Επου δίνει μεταστάσεις. Αυτές είναι κυρίως στο μυελό των οστών, στους πνεύμονες και τα οστά. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν και σαρκώματα Ewing που δεν δίνουν μεταστάσεις. Από αυτή τη συμπεριφορά εξαρτάται και η πρόγνωση της νόσου.
Η νόσος αυτή θεραπεύεται χειρουργικά, με πλήρη εκτομή του όγκου. Επίσης τόσο προεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά γίνεται χορήγηση ακτινοθεραπείας. Παράλληλα στους ασθενείς γίνεται χορήγηση φαρμάκων με σκοπό την χημειοθεραπεία τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή