Για την περιπέτειά με τον καρκίνο μίλησαν στην ημερίδα του φορέα Θάλπος-Ψυχική Υγεία που διοργανώθηκε πρόσφατα επώνυμοι Έλληνες.
Ανάμεσά τους ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Γιάννα Τερζή, η Ολυμπία Κρασαγάκη, η Δώρα Χρυσικού, ο Γιώργος Καραμίχος κ.ά.
Οι επιστήμονες του φορέα αλλά και οι υπόλοιποι ομιλητές που έλαβαν μέρος στην ημερίδα, προσέγγισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν στην εργασία τους μετά τον καρκίνο με τρόπο κατανοητό προς το κοινό και συνάμα μεταφέροντας τις πιο σύγχρονες επιστημονικές οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε για το πόσο ωμά έγινε η διάγνωση αλλά και πώς το επάγγελμά του τον βοήθησε να ενταχθεί ξανά στην εργασία.
Βασιλιάς Κάρολος : Το πρώτο δημόσιο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα
Εμένα ο καρκίνος διαγνώστηκε τελείως συμπτωματικά. Είχα πάει για έναν έλεγχο του θυρεοειδή και επειδή ο γιατρός ήταν φίλος έκανε υπέρηχο και λίγο παραπέρα και ξαφνικά έκανε μια τεράστια παύση. “Κάτι περίεργο βλέπω εδώ, να πας να το κοιτάξεις, μάλλον λίπωμα θα είναι”. Εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν λίπωμα.
Κάνε ότι κοιμάσαι: Ο Αχιλλέας ζητάει βοήθεια από τον Ίκαρο
Ο ακτινοδιαγνώστης ήταν από αυτούς που μιλάνε φόρα παρτίδα. Μου είπε ότι το νεφρό είναι σαν πορτοκάλι, “αν έχει διηθήσει στην κάψα, σε δυο μήνες έχεις φύγει αλλιώς βγάζουμε το νεφρό και τελειώνουμε”.
Πέρασαν δυο μέρες μέχρι το μάθουμε. Τελικά το μάθαμε, δεν είχε διηθήσει, βγάλαμε το νεφρό και όλα καλά.
Εγώ για δυο περίπου μήνες χρειαζόμουν μια βοήθεια, την είχα από τους φίλους μου και την κοπέλα μου. Αλλά από την πρώτη στιγμή δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω στη δουλειά μου. Έλεγα ο καρκίνος τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου.
Κάνε ότι κοιμάσαι: Πεθαίνει ο Γιώργος
Με το που άρχισα τις πρόβες στο θέατρο, τα ξέχασα όλα. Είμαι από τους τυχερούς δεν χρειάστηκε να επανενταχτώ ή να πάρω λιγότερη εργασία. Τελικά παίζει ρόλο η ψυχολογία.
Δεν άφησα το μυαλό μου να πάει σε σκέψεις όπως αν θα ξανάρθει. Έτσι πορεύομαι μέχρι τώρα, έχουν περάσει 11 χρόνια και πάω όλο και καλύτερα. Είναι κι αυτό μια ασθένεια».