Με όλες τις καταπονήσεις και πιέσεις της καθημερινής ζωής, είναι σημαντικό να περιποιήστε τον εαυτό σας και να του αφιερώσετε λίγες ώρες χαλάρωσης. Δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα σε ένα ακριβό επαγγελματικό σπα, επειδή μπορείτε εύκολα να έχετε μια ημέρα spa, χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας.
Φτιάξτε μόνες σας αρωματικές και αφρίζουσες μπομπίτσες για το μπάνιο σας με αγνά σπιτικά υλικά και αρωμάτισε με ότι σου αρέσει!
Candy
συστατικά:
- 1/2 φλιτζάνι λάδι (καρύδας, αμυγδαλέλαιο, σταφύλι)
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι κιτρικό οξύ(θα το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά)
- αιθέριο έλαιο μέντας
- ταψί για muffin ή πλαστική θήκη αυγών
Οδηγίες:
Αναμίξτε όλα τα ξηρά συστατικά. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Με το κουτάλι , μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των muffin. Αφήνουμε τις βόμβες μπάνιου να στεγνώσουν για περίπου 24 ώρες.
Λεμόνι
συστατικά:
- 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
- 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού νερού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο
- αιθέριο έλαιο λεμονιού
- κίτρινη χρωστική ουσία τροφίμων
- διακόσμηση (αποξηραμένα πέταλα, λουλούδια )
- πλαστικά στρογγυλά καλούπια
οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σόδα, το κιτρικό οξύ, το άμυλο καλαμποκιού, και το αλάτι. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το αμυγδαλέλαιο, το νερό, τη χρωστική ουσία τροφίμων και το αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού στα ξηρά συστατικά.Χτυπάμε καλά. Πλάθουμε σε μπαλίτσες.Αν το μείγμα είναι πολύ εύθρυπτο, ελαφρά ψεκάστε με νερό. Μην προσθέτετε πάρα πολύ νερό, αλλιώς το μείγμα θα αφρίσει και δεν θα μπει στο καλούπι σωστά.
Βάλτε το μέσα στο καλούπι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.Αφήστε τις βόμβες μπάνιου να στεγνώσουν για τουλάχιστον δύο ώρες και στη συνέχεια αφαιρέστε από το καλούπι. Τοποθετήστε τις βόμβες σε μια πετσέτα και αφήστε να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.
Rose
συστατικά:
- 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό γάλα σε σκόνη
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- αποξηραμένα ροδοπέταλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο
- 15-20 σταγόνες ροδέλαιο
- πλαστικά ή σιλικόνης καλούπια
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σόδα, το κιτρικό οξύ, το ξηρό γάλα σε σκόνη, και το αλάτι. Προσθέστε ψιλοκομμένα ροδοπέταλα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το νερό, το αμυγδαλέλαιο και το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Συνδυάστε τα υγρά και ξηρά συστατικά. Προσπαθήστε να αποσπάσετε μια χούφτα από το μείγμα στο χέρι σας. Εάν το μίγμα διατηρεί το σχήμα του, απλώστε το μέσα στο καλούπι. Αν το μείγμα είναι πολύ εύθρυπτο, χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το μείγμα με νερό μία ή δύο φορές μέχρι να διατηρεί το σχήμα του.
Χρησιμοποιήστε πλαστικά ή σιλικόνης καλούπια για να σχηματίσετε βόμβες. Τα παραπάνω συστατικά είναι αρκετά για 2-3 μεσαίες βόμβες ή για οκτώ μικρές.
αντι-στρες
συστατικά:
- 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού ή χαμομήλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντα
- 1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερα αν χρειαστεί)
- αιθέρια έλαια (κέδρο, περγαμόντο, δεντρολίβανο, λεμόνι, λεβάντα, μέντα, ευκάλυπτο)
Οδηγίες:
Χρησιμοποιήστε το γουδί ή ένα μύλο του καφέ για να κάνετε την λεβάντα και το χαμομήλι σκόνη. Ανακατέψτε τα στην μαγειρική σόδα.Ρίχνουμε το νερό έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή, πρέπει να είναι μια πάστα. Μοιράζουμε στα καλούπια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς C για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.Μόλις οι βόμβες σας έχουν ψυχθεί, αφήστε να στεγνώσουν. Πασπαλίστε τα αιθέρια έλαια πάνω τους και αφήστε για κάποιο χρονικό διάστημα να απορροφήσουν τα έλαια. Μεταφέρετε τις βόμβες σε ένα βάζο και αποθηκεύστε μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
πράσινο τσάι
συστατικά:
- 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλυτζάνι κιτρικό οξύ
- 1/4 φλιτζάνι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι (σε σκόνη)
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1/4 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο (ή οποιοδήποτε άλλο λάδι της επιλογής σας)
Οδηγίες:
Συνδυάστε το κιτρικό οξύ, το άμυλο καλαμποκιού και τη σκόνη πράσινου τσαγιού. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε τις θήκες για muffin / cupcake με αντικολλητικό χαρτί. Μοιράστε το μείγμα. Με το δάχτυλο ή το κουτάλι σας, πατήστε τη μάζα σταθερά στο κάτω μέρος. Προσθέστε περισσότερο μείγμα αν χρειαστεί.Λειάνετε τις κορυφές. Αφήστε να στεγνώσουν για μερικές ώρες μέχρι να σκληρύνουν.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα