Close

Φτιάξτε μάσκα και τζελ για το πρόσωπο και τα μαλλιά από ρύζι

Φτιάξτε μάσκα και τζελ για το πρόσωπο και τα μαλλιά  από ρύζι

Το ταπεινό ρυζάκι είναι βασικό υλικό στο τραπέζι των Ασιατών, αλλά όχι μόνο!!! Είναι ένας πραγματικός θησαυρός στην κουζίνα μας, ένα κοσμητολογικό εργαλείο με απίστευτες ιδιότητες!
Αντιγηραντικό & κατά της ακμής, το ταπεινό ρυζάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β & Ε και το μαγικό στοιχείο γάμμα-ορυζανόλη! Όσες δε γνωρίζουν, το σύμπλεγμα των βιταμινών Β είναι θαυματουργό αντιγηραντικό & αναπλαστικό των κυττάρων,ενώ η B.E. & η γάμμα-ορυζανόλη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Ακόμη, το ρύζι είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ και σκουαλάνη, ουσίες που εισχωρούν πολύ εύκολα στο δέρμα και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνοντας την ελαστικότητα!!Πολύ σημαντική είναι η δράση του κατά των πανάδων!

Όσο για την ακμή..μοναδική δράση..το ρυζόνερο-ζελέ ρυζιού (συνταγή θα δώσω παρακάτω) βοηθάει να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά σπυράκια, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα!

Ώρα για να τα δούμε αυτά στην πράξη με 2 πανεύκολες συνταγές

Συνταγή για ενυδατική μάσκα με ρύζι

P1050548

Βράζουμε μια χούφτα βιολογικό καστανό ρύζι σε 500 μλ νερό. Φιλτράρουμε κ κρατάμε το νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βρασμένο ρύζι, 1 κ.σ. γάλα καρύδας και η κ.σ. μέλι. ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 6 αμύγδαλα. τελειώνουμε με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί ή ότι μας αρέσει.

Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνουμε να στεγνώσει για 20 λεπτά.

Ξεπλένουμε και έπειτα εφαρμόζουμε με ένα βαμβάκι το ριζόνερο που κρατήσαμε και αν θέλουμε το ξεβγάζουμε πριν βάλουμε την ενυδατική μας!

Άλλο δέρμα φίλες μου! Δοκιμάστε και δε θα χάσετε! Τα αμύγδαλα κάνουν απαλή απολέπιση και το ρυζάκι με το μέλι κάνουν τα μαγικά τους! Με μια φορά τη βδομάδα έχετε πιο ξεκούραστο, πιο νεανικό πρόσωπο!

Συνταγή για ζελέ ρυζιού

rice_gel

Το συγκεκριμένο παρασκεύασμα είναι τέλειο για μάσκα στο πρόσωπο ως έχει αλλά και σαν μάσκα μαλλιών, καθώς το ρύζι είναι πολύ πλούσιο και σε πρωτεϊνες, τέλεια τροφή για τα μαλλιά μας!

Βράζουμε 8 γρ καστανό ρύζι σε 100 γρ νερό για 5 λεπτά, το βάζουμε στο μπλέντερ με το νερό του και το φιλτράρουμε με ένα τουλπάνι…όσο κρυώνει γίνεται το ζελέ! Το χρησιμοποιούμε άμεσα!

 

photo via pinterest