5 συνήθειες στην τουαλέτα που πρέπει να σταματήσουμε αμέσως. Η αλήθεια είναι πως η επίσκεψή μας στην τουαλέτα για την ούρηση ή την αφόδευση είναι μία πράξη ρουτίνας, που όλοι μας πιστεύουμε πως την κάνουμε σωστά. Άλλωστε αυτές μας οι ανάγκες, λειτουργούν σχεδόν ενστικτωδώς.
Παρόλα αυτά φαίνεται πως ακόμη κι αν το ένστικτό μας, βοηθάει να τελειώσουμε αυτές τις ανάγκες, την διαδικασία μπορεί να την κάνουμε λάθος. Και φυσικά αυτά τα λάθη στοιχίζουν λίγο ή πολύ στην υγεία μας. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα μιλήσουμε για τις 5 συνήθειες που έχουμε στην τουαλέτα, που όμως πρέπει να σταματήσουμε αμέσως.
Δείτε ακόμα Ακράτεια ούρων: Όλα τα αίτια και αντιμετώπιση
Είναι συνήθειες που όλοι λίγο ή πολύ κάνουμε, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την τουαλέτα. Οπότε το σημερινό άρθρο είναι πολύ σημαντικό για άνδρες και γυναίκες. Μην ξεχνάτε ότι η τουαλέτα είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και οι κακές συνήθειες σχετικά με αυτήν, κοστίζουν. Διαβάστε παρακάτω:
Πηγαίνεις τουαλέτα “για παν ενδεχόμενο”
Όταν αποφασίζεις να βγεις από το σπίτι και ξέρεις ότι θα αργήσεις να επισκεφθείς την τουαλέτα για όσο βρίσκεσαι σε εξωτερικές δουλειές, πολλές φορές αποφασίζεις να επισκεφθείς την τουαλέτα για παν ενδεχόμενο. Θέλεις να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι δε θα σε βρει κάποιο “απρόοπτο” .
Αυτή είναι μία συνήθεια που όλοι μας έχουμε κάνει στο παρελθόν ή συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα. Όμως φαίνεται πως αυτή η συνήθεια μπορεί να μοιάζει πρακτική, όμως βλάπτει. Αν πηγαίνουμε συχνά στην τουαλέτα χωρίς να έχουμε πραγματικά την ανάγκη να πάμε στην τουαλέτα, το σώμα μας μαθαίνει σε αυτό το “σύστημα” .
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε τουαλέτα πολλές φορές μέσα στην μέρα, ενώ η κύστη μας δεν είναι ακόμη γεμάτη.
Πιέζεσαι για να ουρήσεις
Πολλές φορές όταν θέλεις να ουρήσεις πιο γρήγορα ή θέλεις να αδειάσεις πλήρως την ουροδόχο κύστη σου πιο γρήγορα, πιέζεσαι για να ουρήσεις. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, διότι από ένα σημείο και ύστερα οι μυς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την διαδικασία αποδυναμώνονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσεις ακράτεια.
Δεν κάθεσαι σωστά στην λεκάνη της τουαλέτας
Όπως είπαμε και στον πρόλογο η ούρηση και η αφόδευση πραγματοποιούνται από τον άνθρωπο, σχεδόν ενστικτωδώς. Και λέμε “σχεδόν” διότι οι άνθρωποι δεν είναι “προγραμματισμένοι” να πραγματοποιούν αυτές τις ενέργειες, σε λεκάνη τουαλέτας.
Μπορεί αυτή η εφεύρεση να μας έχει…βολέψει δεκάδες χρόνια τώρα, όμως η αλήθεια είναι πως πιο υγιεινές είναι οι “τούρκικες” τουαλέτας, που μας αναγκάζουν να καθόμαστε σχετικά όρθιοι, παρά οι λεκάνες. Κι επειδή η λεκάνη είναι ανθρώπινη δημιουργία, το ένστικτο δεν κάνει και πολύ καλά την δουλειά του, σε αυτή την περίπτωση.
Φαίνεται λοιπόν πως δεν πρέπει να καθόμαστε στην λεκάνη με τέτοιο τρόπο που τα πόδια μας να μην ακουμπούν στο πάτωμα. Αυτό μας προκαλεί σύγχυση και μπορεί να μας εμποδίζει στο να…απελευθερωθούμε επιτέλους.
Δεν πίνετε πολύ νερό για να μην χρειαστεί να πηγαίνετε τουαλέτα τόσο συχνά.
Ο άνθρωπος πρέπει να πίνει την ημέρα δύο λίτρα νερού. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, διότι χρειάζεται να πηγαίνουμε συνεχώς τουαλέτα αν πίνουμε τόσο πολύ νερό, όμως το να μειώσετε την ποσότητα του νερού από δύο λίτρα σε λιγότερο δεν κάνει καλό.
Καταρχάς το σώμα σας αφυδατώνεται και ο οργανισμός δυσκολεύεται να αποβάλλει τις τοξίνες. Τα νεφρά σου δεν έχουν αρκετό νερό κι έτσι σχηματίζουν πέτρα πιο εύκολα. Επίσης αν ξεκινήσατε να πίνετε τώρα πολύ νερό να θυμάστε, ότι η ανάγκη σας για τουαλέτα με τον καιρό θα μειώνεται.
Το σώμα αντιδρά έτσι γιατί δεν έχει μάθει στην τόση ποσότητα νερού. Από ένα σημείο και μετά συνηθίζει και θα νιώθετε την ανάγκη να πηγαίνετε τουαλέτα όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι.
Κάνουμε…τσίσα στο ντουζ!
Ελάτε τώρα παραδεχτείτε το. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αυτή την συνήθεια. Ίσως είναι το τρεχούμενο νερό, ίσως είναι το ότι είμαστε εντελώς γυμνοί και απελευθερωμένοι. Πάντως, όταν μπαίνουμε να κάνουμε ντουζ, μας βγαίνει αμέσως μία επιθυμία να ουρήσουμε.
Φαίνεται όμως πως αυτή η συνήθεια δεν είναι σωστή. Φαίνεται πως οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αυτή την επιθυμία, όταν ακούμε το τρεχούμενο νερό του ντουζ. Από ένα σημείο και μετά λοιπόν ο εγκέφαλος, θα συνδέσει το τρεχούμενο νερό με αυτή την επιθυμία. Οπότε δε θα μπορείτε να ακούτε με ηρεμία την βροχή.
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
All photos via: brightside.me
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Νέο επίδομα ανεργίας : Νέες αλλαγές – Ποιοι το χάνουν και ποιοι το δικαιούνται
- Γιώργος Τσατραφύλλιας : Σε αυτές τις πόλεις το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια