7 σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί. Αυτά τα σημάδια θα σας χτυπήσουν το καμπανάκι ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί.
Το ψωμί είναι ένα θρεπτικό φαγητό που το τρώμε σκέτο ή εδώ στην Ελλάδα το βουτάμε στις σαλάτες μας, στα λαδερά μας, στα όσπρια κλπ. Το ψωμί είναι γεμάτο βιταμίνες και είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο. Ακόμη και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε διατροφή δεν πρέπει να στερούνται το ψωμι.
Όμως όπως έλεγαν και οι αρχαίοι, το μέτρο είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Ακόμη και το νερό αν το πίνεις σε πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί και να σε βλάψει. Έτσι γίνεται και με το ψωμί. Όταν λοιπόν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ψωμιού αυτό αντανακλάται στην υγεία σου.
Δείτε ακόμα 4 Λόγοι που είναι απαραίτητο οι γυναίκες να τρώνε υδατάνθρακες!
Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε τα 7 πολύ σημαντικά σημάδια που εκδηλώνονται στο σώμα μας και φανερώνουν ότι καταναλώνουμε πολύ παραπάνω ψωμί από αυτό που χρειάζεται. Διαβάστε παρακάτω και αλλάξτε τρόπο ζωής:
Μέσα στα σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί είναι η δυσκοιλιότητα
Τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή πάσχουν από κοιλιοκάκη αλλά δεν το γνωρίζουν μπορεί να αισθάνονται συνεχώς φουσκωμένα. Όχι μόνο αυτό, αλλά δυσκολεύονται να πάνε στην τουαλέτα αφού το έντερο τους αισθάνεται φραγμένο.
Μπορεί να μην έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά να έχετε υψηλή ευαισθησία όταν καταναλώνετε σιτάρι και άλλα δημητριακά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνετε μια σειρά εξετάσεων με το γιατρό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν η γλουτένη σας βλάπτει.
Να θυμάστε ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες, περίπου το 0,5%-1% του πληθυσμού έχει κοιλιοκάκη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν υποφέρετε από αυτό, υπάρχουν πολλά υποκατάστατα που μπορείτε να απολαύσετε.
Μέσα στα σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί είναι οτίΠεινάτε περισσότερο.
Είναι αλήθεια ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, τα κουλούρια και τα κράκερ είναι υψηλά σε θερμίδες. Και ο τρόπος που λειτουργούν είναι να σας κάνουν να θέλετε να φάτε περισσότερο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.
Γι’ αυτό, όταν αισθάνεστε υπερβολικά στεναχωρημένοι ή αγχωμένοι, φτάνετε σε αυτούς τους επεξεργασμένους κόκκους δημητριακών που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα στιγμιαία. Γι’ αυτό μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αύξηση βάρους, κάτι που μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν μετατρέψετε σε προϊόντα ολικής αλέσεως.
Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος στην κοιλιά πιο γρήγορα από τα επεξεργασμένα δημητριακά. Και αυτό γιατί περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το παρακάνετε με την κατανάλωσή τους.
Μέσα στα σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί είναι πως τα επίπεδα χοληστερόλης σας αυξάνονται.
Το συνηθισμένο ψωμί σας στο φούρνο μπορεί να μην ευθύνεται για την αύξηση της χοληστερόλης σας, αλλά τα ψημένα προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα ευθύνονται. Προϊόντα όπως τα κρουασάν, τα ρολά βουτύρου και όλα τα είδη συσκευασμένων προϊόντων ψωμιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά.
Αυτά τα προϊόντα περιέχουν πολύ βούτυρο και αυγά που μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη σας εάν καταναλώνονται τακτικά. Επίσης, τα περισσότερα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη ανήκουν στην ίδια επιβλαβή κατηγορία.
Δείτε ακόμα Γιατί δεν πρέπει να τρώνε ζάχαρη παιδιά κάτω των 2 ετών
Αυτά τα προϊόντα ποικίλλουν και μπορούν να περιλαμβάνουν συσκευασμένα μπισκότα και κέικ, ντόνατς και τα περισσότερα τηγανητά τρόφιμα του εμπορίου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε πάντα τη συσκευασία για να δείτε αν υπάρχει λίπος στα συστατικά.
Μπορεί να έχετε πάρα πολλά σπυράκια.
Για άλλη μια φορά, οι επεξεργασμένοι κόκκοι δημητριακών είναι ο ένοχος για ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι, τα δημητριακά και όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις στο δέρμα σας.
Όπως έδειξε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν πάρα πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες είχαν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ακμή. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης σας.
Ως απάντηση σε αυτή την αύξηση, οι ορμόνες των ανδρογόνων γίνονται πιο ενεργές και αναπτύσσεται η ακμή. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν πολύ ζάχαρη φαίνεται να έχουν μικρότερα προβλήματα με τα ξεσπάσματα σπυριών και την ακμή.
Μέσα στα σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί είναι πως Νυστάζετε πολύ μετά τα γεύματα.
Όταν καταναλώνετε πολύ ψωμί στην καθημερινή σας διατροφή, υψηλές ποσότητες ινσουλίνης απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η ινσουλίνη βοηθά την τρυπτοφάνη να παραμείνει στο αίμα σας για περισσότερο από όσο θα θέλατε.
Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, 2 νευροδιαβιβαστών που βοηθούν στη σταθεροποίηση της διάθεσής σας. Προάγουν επίσης τον ύπνο και βοηθούν στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης.
Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να νιώθετε υπνηλία και επιπλέον ηρεμία μετά από ένα μεγάλο γεύμα γεμάτο επεξεργασμένα δημητριακά. Επομένως, ίσως θελήσετε να αναθεωρήσετε τις διατροφικές σας επιλογές εάν πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά μετά το γεύμα σας.
Μέσα στα σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί είναι πως η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται.
9 στους 10 Αμερικανούς καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από ό,τι συνιστάται και το ψωμί, στις διάφορες μορφές του, φταίει κυρίως. Μια απλή φέτα ψωμί μπορεί να έχει έως και 230 mg αλάτι, που είναι το 15% του ανώτατου ημερήσιου ορίου.
Ένα απλό σάντουιτς θα έχει διπλάσια ποσότητα. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως η πίτσα, τα ψωμάκια, τα κρουτόν και τα σάντουιτς αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ποσότητα νατρίου.
Το αποτέλεσμα της υψηλής πρόσληψης νατρίου είναι μια απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία ευθύνεται για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά. Και όταν μιλάμε για τις ΗΠΑ, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει πολύ περισσότερο αλάτι από αυτό που συνιστάται από το CDC.
Η διάθεσή σας μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω της.
Μια μελέτη έδειξε ότι εάν τα επεξεργασμένα δημητριακά δεν αφομοιωθούν σωστά, οι ενώσεις τους μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο κάποιου και να προκαλέσουν ορισμένους τύπους ψυχικών προβλημάτων.
Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα άτομα που είναι ευαίσθητα στο σιτάρι είναι πιο επιρρεπή να υποφέρουν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και άγχος. Και πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν δίαιτα χωρίς σιτάρι και γαλακτοκομικά είδαν σημαντική βελτίωση στην ψυχική τους υγεία.
All photos via: brightside.me
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή