Το Καλοκαίρι είναι από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Είναι γεμάτο ανεμελιά, όμορφο ήλιο και πολύ θάλασσα ή…πισίνα. Όσο όμορφα κι αν περνάμε όταν πηγαίνουμε για μπάνιο με αυτούς που αγαπάμε όμως, θα πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας, αν θέλουμε να αποφύγουμε κάποια τραγικά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν.
Τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τους γνωρίζουμε λίγο ή πολύ όλοι. Για παράδειγμα. οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε, ότι αφού φάμε θα πρέπει να περιμένουμε 3 ώρες για να ξανά μπούμε στην θάλασσα ή στην πισίνα. Υπάρχουν όμως κι άλλοι κανόνες ασφαλείας, που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε.
Δείτε ακόμα Oι ασθένειες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αυξημένη ζέστη
Για να αποφύγουμε λοιπόν τα ατυχήματα και για να περάσουμε ένα Καλοκαίρι, όσο πιο ανέμελο και χαρούμενο γίνεται, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε παρακάτω αυτούς τους κανόνες. Διαβάστε παρακάτω και πάρτε τα μέτρα σας με υπευθυνότητα:
Δεν μπαίνουμε ποτέ στο νερό αν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ.
Το αλκοόλ είναι σε θέση να επηρεάσει τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά μας. Αν μπούμε στο νερό έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, είναι πολύ πιθανό να μας πάρει ο ύπνος την ώρα που κολυμπάμε ή μην έχοντας καλά αντανακλαστικά, αν μας τρομάξει κάτι στο νερό να μην το χειριστούμε σωστά και να κινδυνεύσουμε να πνιγούμε.
Πριν βουτήξουμε από ύψος προσέχουμε…
Δεν βουτάμε ποτέ από ύψος, αν δεν έχουμε δει με τα μάτια μας, τι έχει στον βυθό της θάλασσας. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τα νερά από το σημείο που θέλουμε να βουτήξουμε, είναι αρκετά βαθιά. Γενικότερα, μην επιλέγετε να πραγματοποιείται τέτοιες βουτιές σε θάλασσες που δεν γνωρίζετε καλά.
Δείτε ακόμα Έχετε πονόλαιμο από το κλιματιστικό; Τι πρέπει να κάνετε & πότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό
Ρωτήστε τους ντόπιους για υποθαλάσσια ρεύματα!
Είναι ένας κάνονας ασφαλείας που δεν γνωρίζουν πολλοί. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αν δεν γνωρίζεις τα τυχόν υποθαλάσσια ρεύματα, μπορεί να βρεθείς σε ένα σημείο της θάλασσας που να μην μπορείς να κολυμπήσεις για να βγεις στη στεριά. Οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε από τους ντόπιους, την φύση των νερών που θα κολυμπήσουμε.
Πάντα κολυμπάμε κοντά στην ακτή και αρκετά πριν από τις σημαδούρες!
Πολλοί δεν το γνωρίζετε όμως οι σημαδούρες σε πολλές παραλίες, οριοθετούν το σημείο που μπορούν να κολυμπήσουν οι λουόμενοι. Οπότε, καλό θα ήταν να μην ξεπερνάμε ποτέ τις σημαδούρες. Κολυμπάμε πάντα κοντά στη στεριά για να μας είναι πιο εύκολο να βγούμε από την θάλασσα.
Δεν κολυμπάμε ποτέ μόνοι μας!
Το κολύμπι είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία που γίνεται πιο ασφαλής, όταν δεν κολυμπάμε μόνοι μας. Κολυμπάμε πάντα παρέα με ακόμη ένα άτομο, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος ο ένας να μπορεί να βοηθήσει τον άλλον!
Στα πρώτα μπάνια σας, κολυμπήστε λιγότερο!
Το κολύμπι είναι και αυτό ένα είδος γυμναστικής. Όπως όταν πηγαίνουμε γυμναστήριο μετά από πολύ καιρό, ξεκινάμε με πιο απλές και πιο ξεκούραστες ασκήσεις, έτσι και με το κολύμπι, στα πρώτα μας μπάνια θα πρέπει να κολυμπάμε λιγότερο και σε κοντινότερες αποστάσεις. Με το πέρασμα των ημερών κολυμπάμε περισσότερο και λίγο πιο μακριά.
Δείτε ακόμα Τι δείχνει η υπερβολική εφίδρωση για την υγεία σας & πότε πρέπει να σας ανησυχήσει;
Τι πρέπει να προσέξετε, αν μπείτε απευθείας από βράχια.
Υπάρχουν παραλίες στην Ελλάδα που δεν έχουν ακτή. Οι λουόμενοι, αποφασίζουν να μπουν κατευθείαν από τα βράχια. Σε αυτή τη περίπτωση, προσέχουμε να έχουμε εντοπίσει πριν μπούμε, το σημείο που θα βγούμε στη συνέχεια από το νερό. Επίσης, αν έχει κύματα, απαγορεύεται να μπείτε κατευθείαν από τα βράχια.
Μην μπαίνετε σε μια θάλασσα πολύ κρύα!
Όταν η θάλασσα είναι παγωμένη, το αίμα του σώματος συγκεντρώνεται στον κορμό, με αποτέλεσμα να ξεκινούν τα άκρα μας να μουδιάζουν. Αυτό μπορεί να μας κάνει να μην μπορουμε να κολυμπήσουμε, από ένα σημείο και μετά.
Photo cover via: zarpanews.gr
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά