Κορονοϊός: Γιατί τα τα τεστ του κορονοϊού μπορεί να δείξουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε; Όταν έχουμε έρθει σε επαφή με κρούσμα ή πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε κορονοϊό , φυσικά πραγματοποιούμε το σχετικό test για τον κορονοϊό. Είναι έγκυρο σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα. Υπάρχουν όμως μερικές παγίδες, που πρέπει να γνωρίζουμε.
Πολλές φορές τα test για τον κορονοϊό βγαίνουν ψευδώς αρνητικά. Σίγουρα διαβάζοντας μέχρι τώρα, μπορεί και να σας πιάσει πανικός. Δεν χρειάζεται όμως, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, διότι υπάρχει τρόπος να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα των tests.
Ο παιδίατρος Κυριάκος Δούλγερης, αποφάσισε να γράψει ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο σχετικά με τα ψευδώς αρνητικά tests. Ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε μέσα από την προσωπική σελίδα του γιατρού και φαίνεται πως γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση.
Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Στοματικά αντισηπτικά διαλύματα που εξουδετερώνουν τον ιό σε 30” – Τί λέει η έρευνα;
Είναι απολύτως λογικό αυτό, διότι όλοι οι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία την δική τους αλλά και των γύρω τους. Πόσο δύσκολο και καταστροφικό θα ήταν το να είχατε ένα ψευδώς αρνητικό test να ήσασταν ασυμπτωματικοί και να μην το γνωρίζατε;
Το παρακάτω κείμενο λοιπόν πρέπει να διαβαστεί για το καλό όλων μας. Διαβάστε παρακάτω:
ΓΙΑΤΡΕ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΣΩΣΤΑ ;🤔🤔
Λάθος ! Τα τεστ, ακόμη και το μοριακό test pcr έχουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
Ο μοριακός έλεγχος pcr έχει ευαισθησία περίπου κατά 80%. Αυτό σημαίνει ότι δίνει ένα 20% ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
Αυτό συμβαίνει γιατί αν το τεστ γίνει πολύ νωρίς, δηλαδή πριν περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες από την επικίνδυνη επαφή, το ιικό φορτίο μπορεί ακόμα να είναι χαμηλό και η pcr να μην το ανιχνεύει.
Επίσης λάθος τεχνική λήψης και έλλειψη εμπειρίας από το εργαστήριο που διενεργεί τον έλεγχο είναι συχνές αιτίες ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος.
Οπότε, αν έχουμε σοβαρή έκθεση σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα τεστ που γίνεται νωρίς ΔΕΝ μας καλύπτει. Γενικά δεν έχει νόημα να τρέχουμε για τεστ πριν περάσουν τουλάχιστον 5 μέρες από την επαφή. Αντιθέτως το τεστ που γίνεται από την 5η έως την 7η μέρα είναι πολύ πιο αξιόπιστο.
Σε κάθε περίπτωση, μετά από αρνητικό τεστ οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αυτοπεριορισμό και να κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις μέχρι να περάσουν οι 14 μέρες από την ημέρα της επαφής. Αν μάλιστα παρουσιάσουμε ξαφνικά συμπτώματα το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Photo cover via: huffingtonpost.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο