Close

Ξυπνάτε ξαφνικά την νύχτα και δεν ξανακοιμάστε: Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Ξυπνάτε ξαφνικά την νύχτα και δεν ξανακοιμάστε: Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Πολλοί άνθρωποι ξυπνάνε ξαφνικά μέσα στην νύχτα και μετά δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν. Ο κακός ύπνος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποιότητα, κάνει κακό στον οργανισμό και γενικότερα στην υγεία μας. Ειδικός συμβουλεύει τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.

Κι όμως είναι κάτι το οποίο κάνουμε σχεδόν όλοι μας.

Με την πολυάσχολη ζωή που κάνουμε, ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ξεκούραση μας. Ο καλός ύπνος συμβάλλει στην αποκατάσταση του οργανισμού, στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, καθώς και στη ρύθμιση της διάθεσης.

Ύπνος: Τα ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε

Ξυπνάτε ξαφνικά την νύχτα και δεν ξανακοιμάστε: Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Όμως, τι συμβαίνει αν ξαφνικά ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας;

H αλήθεια είναι πως αρκετοί δυσκολεύονται να ξανακοιμηθούν αν γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα η λύση για να ξανακοιμηθείς δεν είναι να αναγκάσεις τον εαυτό σου να το κάνει. Το άγχος για το αν θα ξανακοιμηθείς μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει περαιτέρω τον κύκλο του ύπνου σου.

Ναρκοληψία: Ποια τα συμπτώματα της διαταραχής ύπνου και πότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε Δρ Fiona Barwick στο Self, διευθύντρια του Προγράμματος Ύπνου και Κυκλικής Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ: «Το να σκέφτεσαι το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι μπορεί να ξυπνήσει το μυαλό σου και να σε κάνει πιο ανήσυχο. Μια καλύτερη κίνηση είναι να αποδεχθείς την κατάστασή σου -μην αντιστέκεσαι στο να είσαι ξύπνιος- και να βρεις κάτι άλλο στο οποίο να εστιάσεις».

Ξυπνάτε ξαφνικά την νύχτα και δεν ξανακοιμάστε: Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Photo via: www.huffingtonpost.gr

Περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ύπνου, σύμφωνα με το www.gazzetta.gr, έχουν προσφέρει και άλλες συμβουλές που μπορεί να ακούγονται παράξενες, αλλά μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από το να ξαπλώνεις και να σκέφτεσαι πότε θα σε ξαναπάρει ο ύπνος. Ο ειδικός σε θέματα ύπνου Luis F. Buenaver θεωρεί πως: «Είναι σημαντικό να μην μένεις στο κρεβάτι. Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό.

Napping: Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος στον οργανισμό μας;

Μπορεί να οδηγήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σου στο να συνδέσουν το κρεβάτι σου με την εγρήγορση και το άγχος αντί με τον ύπνο. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσεις ένα ζεστό, άνετο κρεβάτι αφού ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, αλλά ίσως είναι η καλύτερη λύση».

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.