Νόσος των δοκιμαστηρίων: Γιατί ονομάζεται έτσι, ποια είναι τα συμπτώματά και πως την αντιμετωπίζουμε. Γιατί χτυπάει περισσότερο τις γυναίκες
Η νόσος των δοκιμαστηρίων είναι μια δερματική πάθηση που δεν την γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προσβληθεί από αυτήν στο παρελθόν. Η επιστημονική ορολογία της νόσου των δοκιμαστηρίων είναι η ροδόχρους πιτυρίαση.
Προσβάλλει ως επί το πλείστον γυναίκες και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να λέγεται νόσος των δοκιμαστηρίων, αλλά δεν σημαίνει ότι την κολλάμε αναγκαστικά, από τα ρούχα που δοκιμάζουμε στο δοκιμαστήριο.
Παρότι φαίνεται να συνδέεται με τις δοκιμές ρούχων στα δοκιμαστήρια, το το αίτιο εμφάνισης της ροδόχρου πιτυρίασης είναι άγνωστο. Παραμένει, όμως, ένα συχνό δερματικό νόσημα που προσβάλλει άτομα από 10 έως 35 ετών και κυρίως γυναίκες.
Δείτε ακόμα Δηλητηρίαση από χλωρίνη: Ποια τα συμπτώματα και τι πρέπει να κανετε αμέσως
Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε τον λόγο που ονομάζεται έτσι η νόσος των δοκιμαστηρίων και θα αναλύσουμε τα συμπτώματά της. Μπορεί να είναι μια άγνωστη ως επί το πλείστον πάθηση, όμως πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτήν. Διαβάστε παρακάτω:
Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου των δοκιμαστηρίων;
Η νόσο των δοκιμαστηρίων είναι μια δερματική πάθηση. Τα συμπτώματα της, είναι εξανθήματα σε ροζ χρώμα, που εμφανίζονται σε περιοχές όπως ο θώρακας, η κοιλιά και σε μικρότερο βαθμό στα χέρια, στα πόδια ή στην πλάτη. Είναι μικρής έκτασης και Συγκεκριμένα το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα 2-6 εκ.
Αφού εμφανιστούν τα πρώτα εξανθήματα, μετά από δύο εβδομάδες εμφανίζονται και άλλα εξανθήματα. Τα υπόλοιπα εξανθήματα, είναι συνήθως μικρότερης διάστασης. Οι ασθενείς πολύ συχνά ταλαιπωρούνται από κνησμό, γι’ αυτό και χρειάζεται να επισκεφθούν τον δερματολόγο τους.
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την νόσο των δοκιμαστηρίων;
Ευτυχώς η αντιμετώπιση της νόσου των δοκιμαστηρίων είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Η δερματική αυτή πάθηση, δεν είναι μεταδοτική και τα εξανθήματα υποχωρούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι περίπου 6-8 εβδομάδες.
Αφού περάσουν οι 6-8 εβδομάδες τα εξανθήματα υποχωρούν. Αφήνουν όμως μια μικρή δυσχρωμία στο δέρμα η οποία εξαφανίζεται και αυτή μετά από ένα χρονικό διάστημα. Η θεραπεία από τους δερματολόγους επικεντρώνεται περισσότερο στην καταπολέμηση της φαγούρας.
Επίσης οι δερματολόγοι, προτείνουν μπάνιο με χλιαρό νερό, όχι τρίψιμο με το σφουγγάρι στις ευαίσθητες περιοχές και φυσικά συνταγογραφούν ειδικές ενυδατικές κρέμες που προσφέρουν ανακούφιση στον ασθενή. Δυστυχώς η συγκεκριμένη νόσος θέλει υπομονή, αφού για να περάσει πρέπει να κάνει τον κύκλο της.
Δείτε ακόμη
Τα θετικά νέα είναι, ότι όσοι έχουν εμφανίσει αυτή την νόσο για μια φόρα, δεν την ξανά εμφάνισαν αφού ο οργανισμός αναπτύσσει εύκολα αντισώματα.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή