Close

Περάσατε πρόσφατα γρίπη; Τι να κάνετε στο σπίτι σας αμέσως αφού γίνετε καλά

Περάσατε πρόσφατα γρίπη; Τι να κάνετε στο σπίτι σας αμέσως αφού γίνετε καλά

Περάσατε πρόσφατα γρίπη και έχετε αναρρώσει; Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να ξανακυλήσετε σύμφωνα με τις συμβουλές γιατρού.

Η ανάρρωση από τη γρίπη μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό, και όταν τελικά αναρρώσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε να αρρωστήσετε ξανά. Για παράδειγμα, η Alana Biggers, γιατρός που αναφέρεται στο Healthline, προειδοποιεί για τη σημασία της απολύμανσης του σπιτιού σας από «πάνω προς τα κάτω».

Σύμφωνα με την γιατρό, “η διαδικασία θα πρέπει να περιλαμβάνει απολύμανση των συχνά χρησιμοποιούμενων επιφανειών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση βακτηρίων και ιών που προκαλούν ασθένειες. »

Γρίπη, κορονοϊός ή HMPV: Τι είναι πιο ανησυχητικό – Τι λένε οι ειδικοί

Για να απολυμάνετε το σπίτι σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια καθαρισμού ή άλλο παρόμοιο προϊόν και να πλένετε τα χέρια σας μετά από κάθε χρήση.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με την απολύμανση των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων αντικειμένων στο σπίτι, όπως πόμολα, διακόπτες φωτισμού, πόμολα συρταριών και ράγες σκαλοπατιών. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην κουζίνα.

Αν έχετε συσσωρευμένα βρώμικα πιάτα από την περίοδο που ήσασταν άρρωστοι, θα πρέπει να τα πλύνετε με «ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων» ή «να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων » .

Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στην υπόλοιπη κουζίνα, ιδιαίτερα στα χερούλια της πόρτας του ψυγείου, στα συρτάρια και τα ντουλάπια, στους διακόπτες φωτισμού, στους πάγκους, στους νεροχύτες, στις καφετιέρες ή τους βραστήρες, σε άλλες συσκευές όπως τα μικροκύματα και οι φούρνοι και στους κάδους απορριμμάτων.

Γρίπη Η1Ν1 : Συμπτώματα και μέτρα πρόσληψης της μεταδοτικής ασθένειας που είναι σε έξαρση

Δεν μπορείτε επίσης να ξεχάσετε το μπάνιο και πράγματα όπως πόμολα, νεροχύτες και βρύσες, διακόπτες φωτισμού, μπανιέρες και ντους, σαπουνοθήκες, τουαλέτες, θήκες για χαρτί υγείας και το πάτωμα. Θα πρέπει να καθαρίζετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως οι θήκες των οδοντόβουρτσων, και, επιπλέον, ο γιατρός συνιστά να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας.

Στην κρεβατοκάμαρα, επικεντρωθείτε στο σκούπισμα του δαπέδου με ηλεκτρική σκούπα και στον καθαρισμό των πόμολων και των διακοπτών φωτισμού, των κομοδίνων, του κεφαλάριου και των χειρολαβών των συρταριών σύμφωνα με το newsbomb.gr. Είναι επίσης σημαντικό να πλύνετε όλα τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες που χρησιμοποιήσατε όσο ήσασταν άρρωστοι.

Συνιστά επίσης την απολύμανση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιείτε και το άνοιγμα των παραθύρων, «αυτό βοηθά στη μείωση της στασιμότητας των μικροβίων που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα και μπορούν στη συνέχεια να επηρεάσουν άλλους ανθρώπους » .

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.