Πως γίνεται το self test; Πλήρης οδηγός για να το κάνετε στο σπίτι. Από τις 19 Απριλίου τα self tests έγιναν υποχρεωτικά για μερικούς κλάδους. Η κυβέρνηση με τα self test αποσκοπεί στην έγκυρη διάγνωση πιθανόν κρουσμάτων. Έτσι, όταν ένας άνθρωπος μαθαίνει εγκαίρως ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μένει σε καραντίνα και πράττει τα ανάλογα.
Η αλήθεια είναι πως τα self tests αποτέλεσαν ανάσα για μερικούς κλάδους, αφού τα μοριακά tests για τον κορονοϊό είναι ιδιαίτερα ακριβά και κακά τα ψέματα δεν μπορούν όλα τα νοικοκυριά να διαθέσουν τόσα χρήματα. Με αφορμή των υποχρεωτικών self tests ο ΕΟΔΥ εξέδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες για το πως μπορούμε να τα κάνουμε.
Αυτές τις οδηγίες αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω έτσι ώστε να έχει πλήρη γνώση της διαδικασίας. Έτσι τα αποτελέσματα θα είναι έγκυρα και δε θα έχετε φόβο ότι μπορεί κάτι να κάνατε λάθος και να αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Διαβάστε παρακάτω:
Για ποιους κλάδους είναι υποχρεωτικά τα self tests;
Η κυβέρνηση από τις 19 Απριλίου του 2021, ανακοίνωσε πως τα self tests γίνονται υποχρεωτικά για συγκεκριμένους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και τις υπηρεσίες του δημοσίου. Αυτοί οι κλάδοι είναι το λιανεμπόριο – συμπεριλαμβανομένων των supermarkets και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών.
Επίσης είναι υποχρεωτικά για τους ανθρώπους που εργάζονται στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες καθαρισμούς, στα κομμωτήρια, στα κουρεία και στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτω.
Επίσης υποχρεωτικό είναι και για τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή αλλιώς ΚΕΠ, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, στους απασχολούμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, στους δικαστικούς λειτουργούς και στους δικαστικούς υπαλλήλους.
Πως γίνεται το self test;
Σίγουρα δεν είμαστε γιατροί και όλα αυτά που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρα. Όπως πρωτόγνωρο είναι και το self test. Ρωτώντας τον φαρμακοποιό σας θα πάρετε τις απαραίτητες οδηγίες. Παρόλα αυτά ο ΕΟΔΥ εξέδωσε έτσι και αλλιώς αναλυτικές οδηγίες για τα self test.
Συγκεκριμένα ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται βήμα βήμα Πως γίνεται το self test. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε κι εσείς παρακάτω:
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικές οδηγίες για το self test είχε δώσει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ο Κώστας Μαριάκης, ο οποίος είναι εισαγωγέας ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Ο ίδιος λοιπόν είπε πως η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μας παρέθεσε τα βήματα.
Δείτε ακόμα Μετά το εμβόλιο κορονοϊού αν έχετε πρήξιμο σε αυτά τα σημεία καλέστε γιατρό
Στην αρχή σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό ή αντισηπτικά μαντηλάκια και να κατεβάσουμε την μάσκα μας. Έπειτα βάζομε την μπατονέτα γύρω στα 4-5 εκατοστά μέσα στην μύτη. Μέχρι το σημείο δηλαδή που βρίσκουμε “αντίσταση”.
Στην συνέχεια περιστρέφουμε για 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε και στο άλλο ρουθούνι την διαδικασία. Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στην διαδικασία και βάζουμε μέσα την μπατονέτα. Περιστρέφουμε και πάλι την μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα.
Πιέζουμε στην μέση ώστε να τραβήξει από την μπατονέτα όλο το υλικό και μετά πετάμε την μπατονέτα στο ειδικό σακουλάκι. Δεν πρέπει να την πετάξουμε χύμα στα σκουπίδια. Ανοίγουμε τον φάκελο όπου περιέχεται η βάση – μία πλάκα του τεστ-.
Δείτε ακόμα Εμβόλιο του Covid 19 μπορεί να προκαλέσει τέτοιο εξάνθημα
Ανοίγουμε το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε 4 σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης. Πετάμε το μπουκαλάκι στην ειδική σακούλα. Η διαδικασία των self tests από τον κύριο Μαριάκη παρακάτω:
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Photo cover via: monitor.bg
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.