Close

Πρησμένα πόδια το Καλοκαίρι: Γιατί συμβαίνει και πως το αντιμετωπίζουμε

πρησμένα-πόδια-το-Καλοκαίρι-γιατί-συμβαίνει-πως-αντιμετωπίζεται-

Τα πόδια μας πρήζονται περισσότερες φορές το Καλοκαίρι. Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με φυσικούς και ανέξοδους τρόπους.

Αποφάσισα να γράψω το σημερινό άρθρο, ύστερα από προσωπικό μου βίωμα. Από πέρσι το Καλοκαίρι παρατήρησα ότι ξεκίνησαν ξαφνικά να πρήζονται τα πόδια μας. Αυτό το έχει και η μητέρα μου, αλλά ποτέ δεν έδωσε σημασία και πίστευα ότι είναι και λόγω ηλικίας ή επειδή δεν προσέχει και πολύ τη διατροφή της.

 

ΕΟΔΥ : Κρούσματα κοκκύτη και στην Κρήτη

 

Στην δική μου τη περίπτωση όμως τί μπορεί να έφταιγε; Έκανα εξετάσεις αίματος, όλα φυσιολογικά, οπότε τί πάει λάθος; Και το κατάλαβα. Κι επειδή φέτος ξεκίνησα πάλι να ταλαιπωρούμαι, λέω δεν γίνεται, δεν θα είμαι η μόνη, πρέπει να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί πρήζονται τα πόδια το Καλοκαίρι;

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, η ζέστη είναι η αιτία αυτού του προβλήματος. Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος απότομα, το σώμα κάνει κατακρατήσεις υγρών. Κι επειδή τα πόδια είναι το πιο χαμηλό σημείο του σώματος συσσωρεύουν περισσότερα υγρά και αίμα.

πρησμένα-πόδια-το-Καλοκαίρι-γιατί-συμβαίνει-πως-αντιμετωπίζεται-

Photo via: iatropedia.gr

Ενυδάτωση και πρόσληψη νερού

Αν λοιπόν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα πρησμένα πόδια από την ζέστη το Καλοκαίρι, θα πρέπει αρχικά να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται 2 λίτρα νερού την ημέρα, τουλάχιστον. Πόσο μάλλον όταν ζεσταινόμαστε και ιδρώνουμε συνέχεια. Επίσης προτιμήστε νερό χαμηλό σε άλατα.

Ασκήσεις και διάλειμμα από τη δουλειά

Αν κάνετε καθιστική δουλειά τα πρησμένα πόδια γίνονται χειρότερα, διότι στη καρέκλα, το αίμα δεν κάνει τόση καλή κυκλοφορία. Γι’ αυτό και θα πρέπει να σηκώνεστε ανά διαστήματα από την καρέκλα και είτε να περπατάτε λίγο μέσα στο χώρο είτε απλά να σταθείτε για λίγο όρθιοι. Επίσης η αύξηση της γυμναστικής θα σας σώσει.

πρησμένα-πόδια-το-Καλοκαίρι-γιατί-συμβαίνει-πως-αντιμετωπίζεται-

Photo via: onmed.gr

Ποδόλουτρο και μπάνιο στη θάλασσα

Το ποδόλουτρο για να πετύχει θέλει συγκεκριμένους κανόνες, που εγώ δεν τους ήξερα και έλεγα “γιατί δεν πιάνει;”. Θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό και αν μπορείτε να προσθέσετε και λίγα άλατα ακόμη καλύτερα. Μην κάνετε ποδόλουτρο με κρύο νερό (ακόμη και βρύσης) όπως εγώ, με το σκεπτικό ότι “ε από την ζέστη είναι η δροσιά θα βοηθήσει”. Δεν βοηθάει.

Όχι στο αλάτι. Ναι σε τροφές πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο και προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού. Το αλάτι δημιουργεί από μόνο του κατακρατήσεις. Πόσο μάλλον όταν ήδη υπάρχει το πρόβλημα.

πρησμένα-πόδια-το-Καλοκαίρι-γιατί-συμβαίνει-πως-αντιμετωπίζεται-

Photo via: longislandnorthshoreveinclinic.com

Σηκώνουμε τα πόδια ψηλά και περπατάμε

Ένα καλό τιπ πέρα από το περπάτημα που γενικά βοηθάει σε όλα είναι να ξαπλώνουμε και να σηκώσουμε τα πόδια μας ψηλά. Βοηθάει πολύ να κυκλοφορήσει σωστότερα το αίμα.

 

Τσίμπημα από Ακάρεα θαλάσσης : Τι προκαλεί και πως να το αναγνωρίσουμε

Μασάζ

Το μασάζ είναι ένα δώρο στον εαυτό μας όλο τον χρόνο. Βοηθάει πολύ όμως και στα πρησμένα πόδια. Κάνει το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα και επανέρχονται στο κανονικό τους.

Προσέχουμε τα παπούτσια μας

Αν τα παπούτσια σας σας ζορίζουν και σας σφίγγουν λόγω του πρηξίματος, τότε αλλάξτε παπούτσια. Γενικά διαλέξτε παπούτσια που να αφήνουν το πόδι να αναπνέει και να μην καταπιέζεται ακόμη περισσότερο.

Να είστε σε δροσερά μέρη

Το κολύμπι στη θάλασσα και στη πισίνα είναι ευεργετικό. Σε αντίθεση με το ποδόλουτρο που θέλει χλιαρό νερό, φαίνεται πως η δροσιά του νερού σε συνδυασμό με την σωματική άσκηση σώζει τα πόδια μας από το πρήξιμο. Επίσης βοηθάει πολύ και ένας καλά κλιματιζόμενος χώρος, που θα σας κάνει να είστε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

πρησμένα-πόδια-το-Καλοκαίρι-γιατί-συμβαίνει-πως-αντιμετωπίζεται-

Photo via: onmed.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς τη γραπτή άδεια από τον εκδότη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.