Για ποιο λόγο είναι πρησμένοι οι αστράγαλοι μου; Oι 9 πιθανές αιτίες και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για το πρήξιμο στους αστραγάλους. Το πρήξιμο στους αστραγάλους άλλωστε είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στους αστραγάλους, πότε το πρήξιμο στους αστραγάλους αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα και πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό μας. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο άρθρο.
Μπορεί να είχατε κι εσείς κάποια στιγμή στο παρελθόν πρήξιμο στα πόδια ή στους αστραγάλους αφού ειδικά το Καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ, το πρήξιμο στα πόδια είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται συχνά στους ανθρώπους. Επίσης πρήξιμο στα πόδια μπορεί να έρθει και μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας.
Δείτε ακόμα 8 σοβαροί λόγοι πρηξίματος του σώματος που δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε
Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα μάθουμε πότε το πρήξιμο στους αστραγάλους είναι ανησυχητικό και πρέπει να επισκεφθούμε έναν γιατρό, αλλά και 9 πιθανές αιτίες. Διαβάστε παρακάτω:
Πρησμένοι αστράγαλοι: Πότε πρέπει να επισκεφθούμε έναν γιατρό;
Οι πρησμένοι αστράγαλοι είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας και πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ξεκουράσουμε λίγο τα πόδια μας. Όταν όμως το πρήξιμο στους αστραγάλους συνοδεύεται από πόνο ή πίεση στην περιοχή του θώρακα, ζαλάδες, σύγχυση ή δυσκολία στην αναπνοή πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού με έναν γιατρό.
9 πιθανές αιτίες που προκαλούν πρησμένους αστραγάλους
Πρήξιμο στους αστραγάλους μπορεί να προκληθεί και μετά την λήψη στεροειδών, αντικαταθλιπτικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Επίσης οι μεταβολές στα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, είναι πολύ πιθανό να μειώσουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και να οδηγήσουν σε πρήξιμο.
Ένας τραυματισμός ή μία μόλυνση στο πόδι ή στον αστράγαλο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρησμένους αστραγάλους. Αν σχηματιστεί θρόμβος στο αίμα μπορεί να μειώσει εξίσου την ροή του αίματος στον αστράγαλο.
Δείτε ακόμη Ποιες τροφές δημιουργούν πρήξιμο στην κοιλιά και δεν χωνεύονται εύκολα
Η φλεβική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία των τοιχωμάτων ή των βαλβίδων των φλεβών των κάτω άκρων με αποτέλεσμα να μην μεταφέρεται σωστά το αίμα από τα πόδια προς την καρδιά. Το πρήξιμο των αστραγάλων, μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα.
Από την άλλη το λεμφοίδημα είναι μία παθολογική κατάσταση κατά την οποία τα λεμφαγγεία είναι πολύ λίγα ή δυσμορφικά ή μη λειτουργικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται κατακράτηση λεμφικού υγρού ανάμεσα στους μαλακούς ιστούς και στα κύτταρα του σώματος. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να προκληθεί πρήξιμο στους αστραγάλους.
Επίσης η προεκλαμψία είναι μία διαταραχής της εγκυμοσύνης που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά της την αυξημένη αρτηριακή πίεση και την πρωτεϊνουργία.
Η αύξηση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση σε πρήξιμο στους αστραγάλους. Επίσης εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Επίσης η κίρρωση του ήπατος είναι η σταδιακή και ανεπανόρθωτη βλάβη των κυττάρων του συκωτιού και συνήθως εμφανίζεται στους αλκοολικούς ή σε ανθρώπους που έπαθαν λοιμώξεις ή άλλες παθήσεις στο συκώτι. Οι βλάβες αυτές προκαλούν ουλές στο όργανο και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του συκωτιού.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και κακή κυκλοφορία του αίματος. Τέλος η περικαρδίτιδα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στους αστραγάλους, αφού είναι μία φλεγμονή του περικαρδίου.
Το περικάρδιο είναι ο υμένας που περιβάλλει την καρδιά και μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, σοβαρό και χρόνια οίδημα στα πόδια και πρήξιμο στους αστραγάλους.
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία την Ημέρα για την προστασία των ανηλίκων από τα social media
- Μερομήνια : Έτσι θα είναι ο καιρός τον Ιανουάριο του 2025
- Μην αφήνετε ποτέ το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα χωρίς το κινητό- Αυτός είναι ο λόγος
- Άγιος Έρωτας: Η Ζανέτ έρχεται με σκοπό να κλέψει την περιουσία της Θάλειας και όχι για να την βοηθήσει
- Η Γη της Ελιάς : Καρέ καρέ η πρόταση γάμου του Μιλτιάδη στη Βασιλική