Βήχας: Γιατί χειροτερεύει το βράδυ & πως να τον αντιμετωπίσουμε. Γιατί ο βήχας γίνεται χειρότερος το βράδυ και τι μπορούμε να κάνουμε πριν κοιμηθούμε για να τον αντιμετωπίσουμε;
Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά ξεκίνησε η περίοδος όπου η γρίπη, οι ιώσεις και τα κρυολογήματα μας βασανίζουν. Το πιο συχνό σύμπτωμα τόσο της γρίπης όσο και οποιασδήποτε ίωσης είναι η ανάπτυξη βήχα.
Ο βήχας είναι σίγουρα ένα ενοχλητικό σύμπτωμα αφού συνήθως όταν ξεκινάμε να βήχουμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε και φτάνουμε ακόμη και σε σημείο να πονέσουν τα πνευμόνια και ο λαιμός μας από την ένταση. Όμως αν το έχετε προσέξει ο βήχας γίνεται χειρότερος το βράδυ.
Δείτε ακόμα Τι μπορεί να σημαίνει ο χρόνιος βήχας του παιδιού σας;
Σίγουρα δεν είναι εύκολο να σε πάρει ο ύπνος όταν κάθε 2 λεπτά ξεκινάς να βήχεις. Γιατί λοιπόν ο βήχας γίνεται χειρότερος το βράδυ και τι μπορούμε να κάνουμε πριν κοιμηθούμε για να τον αντιμετωπίσουμε; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό μας άρθρο. Διαβάστε παρακάτω:
Γιατί ο βήχας χειροτερεύει το βράδυ;
Βαρύτητα
Ο νούμερο ένα λόγος που ο βήχας γίνεται χειρότερος το βράδυ είναι η βαρύτητα. Σύμφωνα με τον δρ. Mitchell Blass, γιατρός στον οργανισμό Georgia Infectious Diseases: “Όταν ξαπλώνουμε, βλέννα αρχίζει αυτόματα να συσσωρεύεται στον λαιμό”.
Σύμφωνα λοιπόν με τον γιατρό ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό είναι η ανύψωση. Συγκεκριμένα: “Ξαπλώστε με ένα μαξιλάρι παραπάνω για να είναι πιο ψηλά το κεφάλι σας. Θα βοηθήσει να μην συγκεντρωθεί η βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού”.
Η ξηρή ατμόσφαιρα που υπάρχει σε κλειστούς χώρους
Η ξηρή ατμόσφαιρα ή αλλιώς ο ξηρός αέρας που υπάρχει στους κλειστούς χώρους επιδεινώνει τα συμπτώματα του βήχα, του μπουκώματος στην μύτη ή του ερεθισμένου λαιμού. Όσων αφορά την περίπτωση του βήχα ο ξηρός αέρας δημιουργεί και ξηρό βήχα.
Προσπαθήστε λοιπόν να αντιμετωπίσετε την ξερή ατμόσφαιρα του χώρου σας προσθέτοντας έναν υγραντήρα. Ο υγραντήρας θα προσφέρει στον χώρο σας την απαραίτητη υγρασία που του λείπει έτσι ώστε να κοιμάστε σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.
Όμως αξίζει να θυμάστε ότι: “Οι υγραντήρες δεν είναι πάντα ασφαλείς. Αν το νερό που βάζετε δεν είναι αποστειρωμένο, διατρέχετε τον κίνδυνο να επαναφέρετε τα μικρόβια στον αέρα ή να δημιουργήσετε άλλες ασθένειες”. λέει ο γιατρός Blass.
Δείτε ακόμα Θεραπευτικά βότανα για γρίπη, συνάχι, πυρετό, βήχα, πονόλαιμο
“Μπορεί να εμφανιστούν βακτηριακές λοιμώξεις. Πολλοί θάνατοι που σχετίζονται με γρίπη προκαλούνται από πνευμονία που εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει τη γρίπη”.
Βήχας: Γιατί χειροτερεύει το βράδυ και πως να τον αντιμετωπίσουμε: Συμβουλές και μυστικά για να μειώσουμε την επιδείνωση του βήχα το βράδυ
Συνήθως ο βήχας δημιουργείται αφού έχουμε νοσήσει από κάποιο κρυολόγημα, γρίπη ή κάποια ίωση. Εκτός λοιπόν από την φαρμακευτική αγωγή που φυσικά θα πρέπει να πάρετε ύστερα από επίσκεψη στον γιατρό υπάρχουν και μερικά επιπλέον μυστικά και συμβουλές για να τον αντιμετωπίσετε το βράδυ.
Για αρχή μπορείτε να πιπιλίσετε μία παστίλια για τον βήχα που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού. Η παστίλια θα αντιμετωπίσει τον ξηρό βήχα και θα ηρεμήσει τον ερεθισμένο σας λαιμό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεστε.
Θα πρέπει συγκεκριμένα να πίνετε πολλά υγρά καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και φυσικά πριν τον ύπνο. Τα υγρά θα βοηθήσουν στην αραίωση της βλέννας που έχει συγκεντρωθεί στους πνεύμονες και τα ζεστά υγρά κάνουν καλό τόσο στον ξηρό όσο και στον παραγωγικό βήχα καθώς επίσης και στον ερεθισμένο λαιμό.
Το μέλι κάνει όντως καλό;
Η προσθήκη μελιού σε ζεστά υγρά όπως το νερό, το τσάι ή και το γάλα ή ακόμη και η κατανάλωση ωμού μελιού έχει αποδειχθεί ότι έχει μέτρια οφέλη στην μείωση του βήχα, σύμφωνα με τον δρ. Stephen Russell, γιατρός στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και ειδικός στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics έδειξε, ότι το μέλι είχε μέτρια οφέλη στην μείωση του νυχτερινού βήχα σε παιδιά ηλικίας 2-18 ετών. Ωστόσο, μην δίνετε ποτέ μέλι σε παιδιά κάτω του 1 έτους, διότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει βρεφική αλλαντίαση.
Φυσικά πιείτε σιρόπι για τον βήχα
Ύστερα από οδηγίες γιατρού είναι σημαντικό να ξεκινήσετε κάποιο σιρόπι για τον βήχα που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Τα σιρόπια για τον βήχα βοηθούν στο να κοιμηθείτε πιο ήρεμα. Σύμφωνα με τον δρ. Russel: “Είναι εξαιρετικά στο να σταματούν τις αλλεργίες και τις συσσώρευση βλέννας στο πίσω μέρος του λαιμού, συν ότι σε κάνουν να νυστάζεις”.
Photo cover via: elconfidencial.com
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο