«Μόνο μια γυναίκα θα μπορούσε να φροντίσει ένα παιδί» ήταν τα λόγια που έλεγαν συχνά στον Aditya Tiwari όταν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες. Αυτός ο ανύπαντρος μπαμπάς…τους διαψεύδει πανηγυρικά!
Αυτός ο άντρας είναι ο νεότερος ανύπαντρος θετός γονέας στην Ινδία και με την ιστορία του κατάφερε να σπάσει κάποια στερεότυπα γονικής μέριμνας. Θα θέλαμε να μάθετε πώς ένας στοργικός μπαμπάς απέδειξε τελικά ότι δεν ήταν λιγότερο από οποιαδήποτε μητέρα για τον θετό γιο του, Avnish.
Η ιστορία του είναι αξία να αναφερθεί, διότι κατάφερε να πάει κόντρα στα στερεότυπα της κοινωνίας και να χαρίσει αγάπη σε ένα παιδί παρόλο που είναι μονογονέας. Το παιδί του με σύνδρομο Down είναι ευτυχισμένο στο πλευρό του κι εμείς θα μάθουμε την ιστορία τους. Διαβάστε παρακάτω:
Η ημέρα της υιοθεσίας ήταν ξεχωριστή και για τους δύο.
Την 1η Ιανουαρίου 2016, ο Aditya Tiwari, ένας Ινδός τεχνικός λογισμικού, έγραψε ιστορία. Ένας πολύ μεγάλος αγώνας τελικά απέδωσε και έφερε τον γιο του, Avnish, στο σπίτι. Αυτό που έβαλε τον Aditya στο επίκεντρο της προσοχής ήταν το γεγονός ότι υιοθετώντας τον Avnish, είχε γίνει ο νεότερος ανύπαντρος άνδρας που υιοθέτησε ποτέ παιδί.
Η πρώτη συνάντηση του Aditya με το μωρό έγινε όταν ο άνδρας πήγε σε ένα ορφανοτροφείο για να δώσει γλυκά στα γενέθλια του πατέρα του. Αυτή ήταν η μέρα που είδε για πρώτη φορά τον Avnish, ο οποίος ήταν λιγότερο από ένα έτος.
Το αγόρι ήταν απλώς ξαπλωμένο στο κρεβάτι κάπου στη γωνία. Ο φύλακας είπε στον Aditya ότι τέτοια παιδιά ήταν «τρελά» και ότι το αγόρι θα πέθαινε σύντομα. Και όλα αυτά επειδή ο Avnish γεννήθηκε με σύνδρομο Down.
Δείτε ακόμα Η ιστορία της Madeline Stuart: Το μοντέλο με σύνδρομο Down και αυτισμό που κατέκτησε την κορυφή
Ο Aditya θυμάται τα συναισθήματά του μετά την επίσκεψη στο ορφανοτροφείο. Είπε, «Όταν πήγα σπίτι εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα να σταματήσω να τον σκέφτομαι. Για το πώς θα ήταν μόνος όλη τη νύχτα και ότι τον άφηναν να πεθάνει.
Έτσι, επέστρεψα στο ορφανοτροφείο και ρώτησα αν θα με άφηναν να υιοθετήσω τον Avnish. Γέλασαν και είπαν ότι ένας εργένης κάτω των 30 δεν είχε δικαίωμα να υιοθετήσει».
Ο Aditya υιοθέτησε τελικά τον Avnish όταν το αγοράκι ήταν μόλις 22 μηνών. Από τότε, η ζωή του νέου μπαμπά πήρε μια τροπή. Ο άνδρας σύντομα παράτησε τη δουλειά του ως τεχνικός λογισμικού και άρχισε να συμβουλεύει, να καθοδηγεί και να παρακινεί γονείς που είχαν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ο Aditya έμαθε πολλά από την πατρότητα και μερικές φορές ήταν μια πικρή εμπειρία.
Παρόλο που ο Aditya ήξερε ότι το να είναι κανείς μονογονέας ενός παιδιού με αναπηρία, θα ήταν πολύ δύσκολο, ήξερε ότι ο Avnish επρόκειτο να γίνει γιος του. Ο τότε μελλοντικός μπαμπάς αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα σχετικά με τις νομικές διαδικασίες, καθώς η ελάχιστη ηλικία υιοθεσίας στην Ινδία ήταν τα 30 εκείνη την εποχή.
Έγραψε περισσότερα από 100 email, μίλησε με αρχές και κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολέμησε για περισσότερους από 6 μήνες πριν φέρει τελικά τον γιο του στο σπίτι.
Ο Aditya είναι ένας στοχαστικός και υπομονετικός μπαμπάς. Εξήγησε, «Έχουμε έναν ειδικό παιδαγωγό για τον Avnish. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν διαφορετικά παιχνίδια και η ανατροφή τους χρειάζεται πολλή υπομονή».
Δείτε ακόμα Ένα κορίτσι εύχεται χρόνια πολλά στον μπαμπά της με σύνδρομο Down και μας συγκινεί
Ωστόσο, αυτός ο μπαμπάς είναι απόλυτα ευγνώμων για την ευκαιρία να γίνει γονιός ενός μωρού όπως ο Avnish. Αποκάλυψε, «Είναι μια διαφορετική εμπειρία και μια περιπετειώδης εμπειρία, αλλά μαθαίνουμε κάτι νέο κάθε μέρα. Χαίρομαι που τον έχω δίπλα μου. Περνάμε κάθε στιγμή μαζί. Τι άλλο να ζητήσω;»
Ο αφοσιωμένος μπαμπάς έχει πλέον βραβείο.
Ο Aditya έλαβε το βραβείο Καλύτερης Μαμάς στον Κόσμο σε μια εκδήλωση στο Bengaluru, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.
Αυτό το βραβείο έχει γίνει συμβολικό για τον άνδρα, καθώς έχει ένα ειδικό μήνυμα να στείλει σε όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι , ειδικά σε ανύπαντρους πατέρες.
Ο Aditya πιστεύει ότι η κοινωνία αλλάζει, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να αντιληφθεί κανείς την πατρότητα. Είπε, «Υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία όταν οι άνθρωποι βλέπουν έναν άντρα να μεγαλώνει μόνος του ένα παιδί.
Δείτε ακόμα Παιδιά με Σύνδρομο Down γίνονται ήρωες της Disney – Πανέμορφες εικόνες!
Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς ή ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν αυτό. Η κοινωνία μας βλέπει απλώς ως τροφοδότη και όχι ως κύριο φροντιστή». Και ο Aditya θέλει να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για αυτόν και παρόμοιες οικογένειες.
Η Aditya πρόσθεσε: «Η φροντίδα ενός παιδιού είναι μια δύσκολη αλλά ικανοποιητική εργασία. Δεν πηγαίνω απλώς στη δουλειά, αλλά μεγαλώνω και μια ζωή.
Έχω ακούσει τόσες φορές από γυναίκες, «Ωχ, εμείς κουβαλάμε ένα μωρό για 9 μήνες μέσα μας, έχεις την πιο εύκολη δουλειά», αλλά δεν είναι αυτό. Όλοι οι γονείς και οι φροντιστές χρειάζονται ίση κατανόηση».
All photos via: brightside.me
Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος