Ένα μέρος σπάνιου φυσικού κάλλους, με εξωτικές παραλίες, κατάφυτες πλαγιές, μικρά νησάκια σε απόσταση αναπνοής, πολύχρωμα και γραφικά σπιτάκια, υπέροχο φαγητό και φιλόξενους κατοίκους.
Μάλιστα οι παραλίες στην πλειοψηφία τους, έχουν ψιλή λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά, με την αντανάκλαση του φωτός, παίρνουν ένα εξωτικό τυρκουάζ χρώμα.
Το αβαντάζ αυτού του μικρού παραδείσου είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε οδικώς, χωρίς να χρειαστεί να βιώσουμε την ταλαιπωρία του βάλε-βγάλε το αυτοκίνητό σου σε ένα καράβι (ούτε φυσικά και τα ακτοπλοϊκά, το κόστος των οποίων πλέον είναι απαγορευτικό).
Δείτε ακόμα: Γκιόλα: «Το δάκρυ της Αφροδίτης». Η φυσική πισίνα που τη χωρίζουν μερικά εκατοστά από την θάλασσα
Αυτό το υπέροχο κομμάτι γης, με την μεγάλη ιστορία, διαθέτει και ένα εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο κάστρο που δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε εκεί.
Ναι, πολύ καλά καταλάβατε. Μιλάμε για την Πάργα, την μικρή αμφιθεατρική πόλη του νομού Πρέβεζας, που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
Δείτε ακόμα: Ο ένας πάνω στον άλλον: Τα τρία ελληνικά νησιά που έχουν «βουλιάξει» από Έλληνες φέτος
Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.
Ένα μέρος σπάνιου φυσικού κάλλους, με εξωτικές παραλίες, κατάφυτες πλαγιές, μικρά νησάκια σε απόσταση αναπνοής, πολύχρωμα και γραφικά σπιτάκια, υπέροχο φαγητό και φιλόξενους κατοίκους.
Η Πάργα τους Καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.
Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.
Δείτε ακόμα: Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Εξαφανίζονται Μαλδίβες και Σεϋχέλλες το 2030 από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας
Κάθε χρόνο τον δεκαπενταύγουστο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας, τα επονομαζόμενα Παργινά ή Κανάρεια. Οι εορτασμοί έχουν θρησκευτικό και ιστορικό χαρακτήρα.
Πηγή: tilestwra
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη