Η κυρία Αργυρώ, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον γιο της, αφού δε θέλει να δώσει Πανελλήνιες και δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Πείτε μας την γνώμη σας.
Οι Πανελλήνιες κοντοζυγώνουν. Μία στρεσογόνα διαδικασία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, αφού από αυτό κρίνονται οι σπουδές και ίσως η επαγγελματική αποκατάσταση.
Φυσικά οι Πανελλήνιες δεν είναι ο μόνος δρόμος και μία αποτυχία δε σημαίνει και πολλά. Ο γιος της κυρίας Αργυρώς όμως δε θέλει να μπει καν στη διαδικασία. Διαβάστε παρακάτω:
Ονομάζομαι Αργυρώ και έχω έναν γιο που του χρόνου θα πάει Β’ Λυκείου. Ήταν πάντα ένας καλός μαθητής με έφεση στα θεωρητικά οπότε και ήμασταν σίγουροι εγώ και ο πατέρας του ότι θα δώσει Πανελλήνιες μπας και έχει καλύτερη τύχη από εμάς στο μέλλον.
Συμβουλές στους γονείς για τις άβολες συζητήσεις που θα γίνουν στη προεφηβεία και την εφηβεία
Ο πατέρας του οικοδόμος, εγώ καθαρίστρια, καταλαβαίνετε ότι δε θέλουμε και το παιδί μας μία ζωή να κυνηγάει το μεροκάματο. Όμως λίγο πριν τελειώσει η φετινή σχολική χρονιά μας ανακοίνωσε ότι δε θέλει να δώσει Πανελλήνιες και θέλει να γραφτεί σε μία δραματική σχολή.
Photo via: newsbomb.gr
Φυσικά υπάρχουν και σχολές θεάτρου που είναι στο πανεπιστήμιο, αλλά ο ίδιος δε θέλει να μπει στη διαδικασία να δώσει γιατί μας είπε ότι είναι τσάμπα άγχος, δε θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, εφόσον θα μπορεί να κάνει αυτό που αγαπά και μέσω μίας ιδιωτικής σχολής. Δεν ξέρω τί να κάνω ρε παιδιά. Δε θέλω το παιδί μου να χαραμίσει τη ζωή του.
Το Daddy-Cool.gr απαντά:
Αγαπημένη μας Αργυρώ, καταρχάς…ψυχραιμία. Το παιδί βρίσκεται σε μία ηλικία που είναι ακόμα στο ψάξιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσουν πολλά σενάρια στο μυαλό του σχετικά με το μέλλον του. Εσείς σαν γονείς, θα πρέπει να λειτουργήσετε συμβουλευτικά, για να πάρει την πιο ωφέλιμη για τη ζωή του απόφαση.
Photo via: tanea.gr
Για αρχή, θα πρέπει να μιλήσετε με το παιδί σχετικά με την απόφασή του. Θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι μπορεί να παιδευτεί παραπάνω μέσω των Πανελληνίων, αλλά αν περάσει σε μία σχολή θεάτρου μέσω εξετάσεων δε θα έχει πάνω από το κεφάλι του, για χρόνια τα δίδακτρα της σχολής.
Επίσης μία ιδιωτική σχολή παρέχει επαρκής γνώσεις στον χώρο του θεάτρου, αλλά το πτυχίο μέσα από μία δημόσια σχολή σε αυτό το αντικείμενο ανοίγει περισσότερες θέσεις εργασίας, πέρα από αυτή του ηθοποιού.
Εσύ με γέννησες δε στο ζήτησα: Πώς πρέπει να απαντούν οι γονείς στις στερεοτυπικές εκφράσεις των εφήβων
Τέλος, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξετε το παιδί οικονομικά σε αυτή του την απόφαση, τότε δεν υπάρχει λόγος να το πιέσετε να δώσει Πανελλήνιες. Μπορεί όντως να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί τη πίεση και το στρες. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχει ένα καλό μέλλον.
Σίγουρα πάντως είναι καλό να προσπαθήσει. Καλύτερα να προσπαθήσει κι ας αποτύχει, παρά να μην μπει καν στη διαδικασία και αύριο μεθαύριο να σκεφτεί “γιατί δεν το έκανα;”. Αρκεί να μην τον πιέσετε, να μην τον αγχώσετε και να μην τον πανικοβάλλεται είτε αποφασίσει να δώσει είτε όχι. Το στρες αυτή τη περίοδο είναι ήδη τεράστιο για τα παιδιά.
Photo via: ethnos.gr
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες