Close

Παναγιά Καταφυγιώτισσα: Το μοναστήρι έργο τέχνης που είναι σφηνωμένο στα βράχια και ήταν άγνωστο πολεμικό καταφύγιο

Παναγιά Καταφυγιώτισσα:  Η άγνωστη εκκλησία της Κορινθίας που είναι σφηνωμένη στα  βράχια

Παναγιά Καταφυγιώτισσα: Ένα έργο τέχνης ένα άγνωστο πολεμικό καταφύγιο σφηνωμένο στα βράχια. Ένας απόκρημνος τόπος που οι ιδιαίτερες πολεμικές συνθήκες ανάγκασαν τους προγόνους μας κατά τον 18ο αιώνα να το διαμορφώσουν σε καταφύγιο σκαμμένο στο βράχο. Η εκκλησία της Παναγίας βρίσκεται στην “Καταφύγια” όπου είχαν καταφύγει οι κάτοικοι στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν από τους διωγμούς των κατακτητών.

Παναγιά Καταφυγιώτισσα: Η άγνωστη εκκλησία της Κορινθίας που είναι σφηνωμένη στα βράχια

Δείτε ακόμα: Η Παναγία η Εικοσιφοίνισσα: Η μαρτυρική ιστορία του παλαιότερου μοναστηριού της Ευρώπης  Η κτηνωδία των Τούρκων που έσφαξαν 172 μοναχούς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Δερβενίου Κορινθίας, επί της οδού που οδηγεί στο ορεινό Σαραντάπηχο. Η άγνωστη σε πολλούς εκκλησία είναι σφηνωμένη σε απόκρημνα βράχια.

Η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων χτίστηκε το 1782. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Δερβενίου Κορινθίας στην περιοχή “Καταφύγια” η οποία είναι γεμάτη από δυσπρόσιτες σπηλιές και απόκρημνα βράχια όπου είχαν καταφύγει οι κάτοικοι στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν από τους διωγμούς των κατακτητών και από την οποία πήρε και το όνομα της η εκκλησία.

Παναγιά Καταφυγιώτισσα: Η άγνωστη εκκλησία της Κορινθίας που είναι σφηνωμένη στα βράχια

Δειτε επίσης : Βορίζια ένα χωριό πεδίο μάχης: Το αιματηρό πανηγύρι με την πολύνεκρη Κρητική βεντέτα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε την επέμβαση του Στρατού

Με τα χρόνια ανακαινίστηκε, ανακατασκευάστηκαν τα παλιά κελιά και έγινε σύνδεση με λαξευμένες στοές όλων των εσωτερικών χώρων της.

Παναγιά Καταφυγιώτισσα: Η άγνωστη εκκλησία της Κορινθίας που είναι σφηνωμένη στα βράχια

Δείτε ακόμα: Αγία Θεοδώρα: Το εκκλησάκι που αψηφά τους νόμους της φυσικής και δεκαεφτά δέντρα ξεπηδούν από την στέγη του

Το 1969 σκαλίστηκαν στους βράχους σκαλοπάτια που συνέδεσαν την εκκλησία με τον δημόσιο δρόμο. Φθάνοντας στην περιοχή αντικρίζουμε την είσοδο της εκκλησίας που μας οδηγεί στο Ναό με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επεκτάσεις του σύμφωνα με το athensmagazine.gr . Την προσωνυμία της η εκκλησία έχει αποκτήσει από τα Καταφύγια, την περιοχή που οικοδομήθηκε.

Δειτε παρακάτω το σχετικό βίντεο 

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr