Close

Πατέρας έκανε προσθετική στο παιδί του με πλαστικό μπουκάλι επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για επέμβαση

Πατέρας έκανε προσθετική στο παιδί του με πλαστικό μπουκάλι επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για επέμβαση

Εν έτει 2018 στην Αίγυπτο πατέρας αναγκάστηκε να τοποθετήσει…πλαστικό μπουκάλι στο δεξί χέρι του γιου του που γεννήθηκε ουσιαστικά χωρίς άκρα. Δεν έχει τα χρήματα για τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός ο οποίος δεν έχει λεφτά έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί του το οποίο εξαιτίας μίας σπάνιας δυσπλασίας γεννήθηκε χωρίς άκρα (ούτε χέρια, ούτε πόδια);

Δειτε ακόμα:Ένας πατέρας έσωσε τα 2 παιδιά του από το να τα χτυπήσει αυτοκίνητο με αστραπιαία αντανακλαστικά 

Τα πάντα είναι η απάντηση. Να επιστρατεύσει κάθε ικμάδα φαντασίας και κάθε ίχνος εξυπνάδας προκειμένου να χαρίσει ανακούφιση. Το έκανε ο πατέρας του Ζιάντ, του παιδιού το οποίο γεννήθηκε σε ένα χωριό στην Αίγυπτο χωρίς άκρα.

Ο Ζιάντ είχε τεράστιο πρόβλημα στο να εκτελέσει καθημερινές εργασίες οι οποίες για άλλους φαντάζουν ρουτίνα. Οι γονείς έλειπαν πολλές ώρες από το σπίτι για να εργαστούν. Επρεπε να βρεθεί μία λύση.

Δείτε ακόμα: Τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για το γάμο και την οικογενειακή ζωή

Η λύση ήταν ένα… μπουκάλι σόδας που μπήκε στο δεξί χέρι του παιδιού για να προεκταθεί το άκρο. Δεν γινόταν διαφορετικά, η θεραπεία (προσθετική μελών) είναι πανάκριβη για τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας.

Πατέρας έκανε προσθετική στο παιδί του με πλαστικό μπουκάλι επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για επέμβαση

Σιγά-σιγά ο μικρός Ζιάντ κατόρθωσε να τρώει μόνος του, να γράφει μόνος του, γενικά να αποκτά μία στοιχειώδη ανεξαρτησία η οποία του ήταν απαραίτητη.

Ωστόσο, η λύση δεν είναι μόνιμη. Γι’ αυτό και οι γονείς άρχισαν διαδικτυακή εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα, για τις σχετικές επεμβάσεις, χρήματα.

Δείτε ακόμα: Τι σημαίνει να ανήκεις σε μια αγαπημένη οικογένεια

Ο Ζιάντ από την δική του πλευρά, παρότι έχει χάσει τρεις τάξεις στο σχολείο, συνεχίζει πεισματικά να προσπαθεί. Και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον το οποίο, ούτως ή άλλως, κάθε παιδί αυτού του κόσμου αξίζει.

Πηγή: diaforetiko