«Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που κάνουν τη δουλειά και εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα αυτής. Φρόντισε να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία γιατί εκεί, υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός».
Ίντιρα Γκάντι.
Η μεγάλη φεμινίστρια και Ινδή πολιτικός, έχει πει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, χρησιμοποιώντας πολλές φορές χαλαρό και ειρωνικό τρόπο! Αν κάνει κάποιος μια σύντομη έρευνα, μπορεί να βρει πολλά έξυπνα λόγια της Ίντιρα Γκάντι, δοσμένα με οικείο τρόπο! Τα συγκεκριμένα λόγια, μας είναι απόλυτα χρήσιμα. Πόσες φορές γυρνάτε θυμωμένοι από την εργασία σας για τον λόγο που περιγράφει αυτή η σπουδαία προσωπικότητα;!
Το «σπουδαίο» λιοντάρι.
Λέω να πάρουμε και μια γνώμη από το βασίλειο των ζώων! Ο βασιλιάς των ζώων, θεωρείται το λιοντάρι! Το αρσενικό λιοντάρι! Δε θα μιλήσουμε για τη χαίτη του, ούτε για τη δύναμη και τα δόντια. Εγώ θα ρωτήσω: Ποιός πιστεύεις ότι κυνηγάει για να φάει το αρσενικό λιοντάρι;; Οι λέαινες!!! Το λιοντάρι, ως επί το πλείστον, ζει σκυλίσια ζωή! Σπάνια θα «κυνηγήσει». Έχετε δει καμία λέαινα να είναι «έμβλημα» πουθενά!; Κάπως έτσι συμβαίνει και με μας. Κάποιος πρέπει να δουλεύει και κάποιος πρέπει να παριστάνει ότι δουλεύει. Άλλος φροντίζει για το «είναι» και άλλος για το «φαίνεσθαι». Όχι, δεν πρόκειται να πούμε ότι αυτό είναι δίκαιο, μπορούμε όμως να αποδεχτούμε ότι συμβαίνει. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αιτιολογία και στη δικαιολογία…
Είσαι πολύ δημιουργικός για να φαίνεσαι…
«Τα πιο σημαντικά λόγια λέγονται ψιθυριστά». Αυτό έλεγε ο σπουδαίος Σαίξπηρ. Ας τυλίξουμε αυτά τα λόγια στην περίπτωσή μας. Η δημιουργικότητά σου, απαιτεί χρόνο. Πολύ χρόνο. Όταν εσύ είσαι στον ωραίο κόσμο της υλοποίησης ιδεών, της δημιουργίας πραγμάτων που αφορούν την πρόοδο, (ό,τι μα ό,τι επάγγελμα και αν ασκείς) δε γίνεται να είσαι στον κόσμο της «επιφάνειας». Θα αποκτήσεις το «σύνδρομο των Δυτών»! Δε θα μπορέσεις ποτέ να γεφυρώσεις τη νόμιμη εργασιομανία σου και την υπερδραστηριότητά σου με έναν κόσμο που το πιο ενδιαφέρον που έχει είναι τα bulletpoints και οι χειραψίες. Αποδέξου αυτό που σου αρέσει. Σου αρέσουν τα βάθη! Αλλιώς, θα ήθελες να κάθεσαι και συ να κοιτάς την παραλία, διερωτώμενος αν είναι κρύο το νερό…Μη στεναχωριέσαι, αυτές οι δουλειές, δεν είναι για σένα! Αφού σου περάσει ο θυμός, αποδέξου το!
Όντως, πολύ χαμηλότερος ο ανταγωνισμός εκεί.
Ο κόσμος της δραστηριότητας, από τον κόσμο των λόγων και των ευχολογίων, διαφέρει σε πολλά πράγματα. Εσύ διαμαρτύρεσαι για την αδικία που υφίστασαι, άλλοι…για την έλλειψη των ικανοτήτων που έχεις! Έτσι είναι! Ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε έλεγε το εξής σπουδαίο-γεμάτο λυρισμό : «Ντρέπεστε για την πληθωρικότητά σας και άλλοι ντρέπονται για τη λειψυδρία τους». Είσαι στους λίγους, που μπορούν να «σηκώσουν» τη δημιουργία πραγμάτων.Χρειάζονται και κάποιοι για να παρουσιάζουν το έργο σου. Δεν έχεις ούτε κέφι, ούτε χρόνο για τέτοιου είδους «δημόσιες σχέσεις». Εσύ τάχθηκες στο χτίσιμο! Η λεπτή ειρωνεία της Ίντιρα Γκάντι, αυτό θέλει να τονίσει…Αν ήθελε να μας πει ορθά και κοφτά αυτό που με τέχνη μας δίνει, θα έλεγε «Στον κόσμο των δημιουργών, όλοι είναι μετρημένοι.». Και κάτι άλλο: Στον κόσμο των έργων, τα λόγια είναι περιττοί συνοδοί! Δηλαδή εσύ σκέφτηκες ποτέ ότι κάνεις τόσους κόπους και τόσα θαύματα για να ακούς «μπράβο» και «συγχαρητήρια»; Τα αυτιά δεν πρόκειται ποτέ να χαρούν αυτά που μπορούν να χαρούν τα μάτια!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή