Μετά τη γέννα δεν θέλω επαφές με το σύντροφό μου – Γιατί συμβαίνει αυτό; Διαβάζουμε πολλές φορές τη συγκεκριμένη ερώτηση και ήρθε η ώρα να σας ηρεμήσουμε
Όταν γίνεσαι νέος γονιός είναι κάτι πολύ πρωτόγνωρο. Ακόμη πιο πρωτόγνωρο όμως είναι όταν γίνεσαι νέα μητέρα. Οι νέες μητέρες, έχουν πολλά να αντιμετωπίσουν. Οι ορμόνες τους, επηρεάζουν την ψυχολογία και το σώμα τους εξωτερικά.
Νιώθουν έντονες ανασφάλειες για το σώμα τους. Οι περισσότερες γυναίκες προσκολλούνται στα παιδιά από την αγωνιά τους να γίνουν καλές μητέρες και ξεχνάνε τις δικές τους ανάγκες για χαλάρωση και περιποίηση.
Και σε αυτή την περίπτωση, οι ανασφάλειες γίνονται πιο έντονες. Φοβούνται ότι το άλλο τους μισό δε θα τις θέλει πια. Ότι η σχέση θα ρουτινιάσει. Ότι δεν είναι φυσιολογικό να μη θέλουν να έχουν επαφες.
Δείτε ακόμα Οι γονείς μπορεί να κάψουν μέχρι και 3.000 θερμίδες προσπαθώντας να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο!
Μετά τη γέννα δεν θέλω επαφές: Νέες μανούλες μην κατηγορείτε τον εαυτό σας .Ο σύντροφός σας οφείλει να είναι δίπλα σας
Δεν είναι έτσι όμως. Το γυναικείο σώμα μετά τον τοκετό χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στους ρυθμούς του.Η αλλαγή στο σώμα μιας γυναίκας μετά τον τοκετό είναι μεγάλη και δεν μιλάμε μόνο για την εμφάνιση άλλα για όλο τον ψυχισμό της γυναικάς. Εκεί είναι που πρέπει να υπάρχει στήριξη από τον σύζυγο ή σύντροφο μας και φυσικά μεγάλη υπομονή για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί του κάθε ζευγαριού.
Ένα πολύ όμορφο κείμενο που δημοσιεύθηκε μέσα από την σελίδα Healing Parenting αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλές γυναίκες μετά τον τοκετό δεν επιθυμούν να έχουν επαφες. Εξηγεί για ποιον λόγο δεν πρέπει να κατηγορούν τον εαυτό τους γι’ αυτό και τι πρέπει να κάνει ο σύντροφός τους;. Διαβάστε παρακάτω:
|| Δεν θέλω σ3ξ ||
«Συχνά ακούω και βλέπω μαμάδες να μιλάνε για το γεγονός ότι δεν θέλουν να κάνουν σ@ξ, ότι ίσως νιώθουν άβολα ακόμα και στη σκέψη ή ότι μερικές φορές τις απωθεί πλήρως η ιδέα της πράξης. Αυτό είναι φυσιολογικό. Πραγματικά, είναι τόσο φυσιολογικό.
Συχνά οι ορμόνες σας, καταστέλλουν την ωορρηξία, οπότε η φυσική επιθυμία να κάνετε σεξ απλά δεν υπάρχει.
Στη συνέχεια, προσθέστε και την μακροχρόνια εξάντληση, τις εναλλαγές στη διάθεση, τον πιθανό πόνο από τη γέννα ακόμα και μήνες μετά, ένα μwρό που βρίσκεται στο στiθος ή στα χέρια σας όλη την ημέρα, ίσως δυσκολίες με τη σίτιση, το γεγονός ότι δεν είστε μόνες σας ούτε στην τουαλέτα.
Δεν υπάρχει καν χρόνος για να είστε «εσείς» αυτή τη στιγμή, πόσο μάλλον χρόνος και διάθεση για να είστε η ερωτική σύντροφος που ήσασταν κάποτε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι πλέετε σε αχαρτογράφητα νερά και όλα είναι τόσο καινούρια και τρομακτικά.
Το σ@ξ βρίσκεται στο κάτω μέρος μιας μεγάλης λίστας αυτήν τη στιγμή, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.
Αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι οι γυναίκες αισθάνονται πραγματική ενοχή γι΄αυτό. Αισθάνονται ότι θα έπρεπε, παρά τα όσα συμβαίνουν στην ζωή τους, να θέλουν !
Αισθάνονται άσχημα για τον σύντροφό τους, ο οποίος – για να είμαστε ειλικρινείς – είναι πιθανό να κοιμάται περισσότερο και δεν αναρρώνει από την εγκυμοσύνη ή τη γέννα.
Δεν αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν με τον θηλασμό, έχει περισσότερο χρόνο για να είναι ο εαυτούς του και δεν καλείται να αντιμετωπίσει ένα σωρό εξαντλητικά συναισθήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μια νέα μητέρα. Παρακαλώ, πείτε μου, γιατί αισθανόμαστε ότι οφείλουμε το οτιδήποτε στον οποιονδήποτε;
Καταλαβαίνετε πόσο εντελώς άχρηστες και δεύτερης διαλογής αισθάνονται οι γυναίκες, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε; Ότι παρά την κυοφορία, τον τοκετό και τη φροντίδα ενός μωρού, ένα από τα πιο δύσκολα και πιο σημαντικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ στη ζωή μας, ότι ακόμα δεν είμαστε αρκετές.
Ότι θα έπρεπε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, να θέλουμε ακόμα περισσότερα. Ότι με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να βγαίνουμε από την άλλη πλευρά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που ζούμε, αλλά ως το ίδιο ακριβώς άτομο.
Στα μάτια μου, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, ένας σύντροφος, και αυτή είναι η λέξη κλειδί εδώ, σύντροφος, μπορεί να χρειαστεί προτεραιότητα για λίγο. Και τώρα, αυτή είναι η μητέρα.
Δεν θέλω να παρεξηγηθεί αυτό που λέω‧ θέλουμε την εγγύτητα, την οικειότητα, τη σχέση με τον σύντροφό μας. Και σε εμάς λείπει η σχέση που είχαμε κάποτε. Αλλά η ποιότητα μιας σχέσης δεν μετριέται από το σ@ξ.
Η αγάπη και η οικειότητα μπορούν να εκφραστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτό το σημείο, όταν μπορούμε να βρούμε μια στιγμή για να έρθουμε λίγο πιο κοντά, είναι πιθανώς ένα χέρι να μας κρατήσει με τρυφερότητα, ένας ζεστός καφές μαζί με τον άνθρωπό μας και μερικές καθησυχαστικές κουβέντες για το ότι είμαστε όμορφες και ότι τα πάμε θαυμάσια.
Μερικές κουβέντες μεταξύ ενηλίκων που δεν περιστρέφονται γύρω από πληγωμένες θηλές και πάνες με μουσταρδί περιεχόμενο. Χρειάζεται να νιώσουμε ότι μας εκτιμάνε, ότι μας αγαπάνε και ότι μας ακούνε.
Είστε αρκετές. Είστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από αρκετές. Μην υποτιμάτε ποτέ τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας το πόσο πραγματικά απίστευτη είστε και ότι τα συναισθήματά σας ή η έλλειψή τους, έχουν αξία, έχουν σημασία.
Η σ@ξουαλική σας ζωή θα επανέλθει, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή και για τους δυο σας!
Α, και ΥΓ, αν θέλεις σ@ξ είναι και αυτό εντάξει και φυσιολογικό!»
Photo cover via: lisa.ru
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο