α τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας.
Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που έχουν βιώσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας στο πρόσωπό τους μάσκες από φυσικά υλικά που υποτίθεται ότι καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ακμής, απαλλάσσουν από τα μαύρα στίγματα και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.
Να θυμάστε ότι αν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, η ξηροδερμία κοκ., μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά τη σχετική διάγνωση.
Χυμός λεμονιού
Ίσως θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να απλώσετε χυμό λεμονιού απευθείας στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, για την καταπολέμηση της ακμής ή την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να αλλάξει το pH της επιδερμίδας σας, να καταστρέψει την ευαίσθητη εξωτερική στοιβάδα της και να προκαλέσει τσούξιμο, ερεθισμό, ακόμη και σημάδια στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, που συνεπάγεται ότι μπορεί να πάθετε πιο εύκολα έγκαυμα.
Μαγιονέζα
Μία άλλη τάση των τελευταίων ετών είναι η επάλειψη του προσώπου με μαγιονέζα για καλύτερη ενυδάτωση του ξηρού δέρματος. Παρότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας. Αν λοιπόν έχετε τάση ακμής, δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας να την καλύπτετε με ένα συνδυασμό αυγών και ελαίων…
Εάν έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, ίσως θεωρείτε ότι να η χρήση οινοπνεύματος μπορεί να αφαιρέσει την λιπαρότητα και να ξηράνει τα σπυράκια. Πρόκειται ωστόσο για μια πολύ βάρβαρη διαδικασία για την επιδερμίδα. Το τρίψιμο με αλκοόλ αφαιρεί τα απαραίτητα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που σχηματίζουν την προστατευτική στοιβάδα και καθιστούν το δέρμα σας ευάλωτο σε επικίνδυνους εξωτερικούς παράγοντες και φλεγμονή.
Μαγειρική σόδα
Ένα πολύ γνωστό γιατροσόφι για την αντιμετώπιση της ακμής είναι η ανάμειξη μαγειρικής σόδας με μέλι, που χρησιμοποιείται επίσης και ως scrub. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και αλλάζει το pH της επιδερμίδας, αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε βακτήρια και άλλους επιβλαβείς παράγοντες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό, ακόμη και έγκαυμα στην επιδερμίδα.
Ωμά αυγά
Η μάσκα με ωμά αυγά υπόσχεται το κλείσιμο των μεγάλων πόρων. Είναι όμως πιθανό αυτά να περιέχουν βακτήρια σαλμονέλας, τα οποία προκαλούν δηλητηρίαση. Αποφεύγετε τη μάσκα με ωμά αυγά, καθώς είναι πιθανό να την καταπιείτε κατά λάθος. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μάσκα με εκχύλισμα αυγών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν εγκυμονούν ανάλογο κίνδυνο, καθώς δεν περιέχουν ωμά αυγά.
Κανέλα
Πολλοί άνθρωποι που έχουν εφαρμόσει μάσκα με μέλι και κανέλα, υπέφεραν από ερεθισμό και αίσθημα καύσου. Όπως συμβαίνει με τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, η κανέλα μπορεί να μεταβάλει το pH του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ερεθισμό.
Πηγή: onmed.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη