Αγάπη και αποδοχή αυτά χρειάζονται τα παιδιά ΟΧΙ φόβο.
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι γιαγιάδες και οι παππούδες δίνουν συμβουλές στους νέους γονείς που βασίζονται στον φόβο. Μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, θεωρεί ότι ένα παιδί πρέπει να φοβάται τον γονιό του για να τον υπακούει.
Στις σύγχρονες κοινωνίες προσπαθούμε να εξαλείψουμε τον φόβο. Πλέον δεν είναι ανεκτό οι άντρες να φοβίζουν και να κακ@ποιούν τις γυναίκες τους, μόνο και μόνο για να είναι συνεπείς οι γυναίκες στο πλάι τους. Την ίδια στιγμή όμως μαθαίνουμε στα παιδιά μας να μας φοβούνται.
Δείτε ακόμα 8 απλές τεχνικές για να πειθαρχήσουμε το παιδί μας
Είμαστε πολύ αυστηροί μαζί τους, μερικές φορές συμβουλεύουμε άλλους γονείς να…δώσουν και καμία στον πωπό. Θεωρούμε ότι ο φόβος είναι αυτός που κάνει τα παιδιά να μας σέβονται όμως δεν είναι έτσι. Τα παιδιά δεν μας σέβονται. Απλώς μας φοβούνται.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τα παιδιά, δεν μπορούν να μας αποφύγουν. Μία γυναίκα που ζει σε περιβάλλον με ενδοοικογενειακή β@α έχει την επιλογή να φύγει, ακόμη κι αν δεν είναι και γι’ αυτήν εύκολο. Ένα παιδί, δεν μπορεί να πάρει διαζύγιο από τους γονείς του και να βρει άλλους ή να μείνει μόνο του.
Ένα παιδί απλά φοβάται. Και όταν μεγαλώσει λίγο ακόμη είτε θα βγει ένα φοβισμένο πλάσμα στην κοινωνία είτε θα σταματήσει να φοβάται και όλος αυτός ο φόβος που του μεταδίδατε με σκοπό να το γαλουχήσετε, θα σας γυρίσει πίσω. Γιατί ο φόβος αλλάζει χέρια.
Η Χριστίνα Γκίκα, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα κείμενο, μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook, που κάνει λόγο για τον φόβο των παιδιών. Συμβουλεύει τους γονείς να μην χρησιμοποιούν τον φόβο για να κάνουν τα παιδιά να τους σεβαστούν. Αλλά την αγάπη. Διαβάστε παρακάτω:
“Τον άντρα η γυναίκα πρέπει να τον φοβάται και λίγο. Άντρας της είναι, δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, πρέπει να σέβεται τον άντρα της. Αλλιώς είναι κακομαθημένη”
“Ο φόβος σώζει τα έρμα. Πάτα και μια φωνή στη γυναίκα σου, μόνο έτσι θα καταλάβει και θα σε σεβαστεί. Καλό της κάνεις, το θέλει. Έτσι με το μαλακό και τη συζήτηση δεν καταλαβαίνει. Σε έχει καβαλήσει”
Κλωτσάμε λίγο;
“Τον γονιό το παιδί πρέπει να το φοβάται και λίγο. Γονιός είναι, δεν μπορεί το παιδί να κάνει ότι θέλει, πρέπει να σέβεται τους γονείς του. Αλλιώς θα γίνει κακομαθημένο”
“Ο φόβος σώζει τα έρμα. Πάτα και μια φωνή, μόνο έτσι θα καταλάβει και θα σε σεβαστεί. Καλό του κάνεις, το θέλει. Έτσι με το μαλακό και τη συζήτηση δεν καταλαβαίνει. Σε έχει καβαλήσει”
Πιο οικείο ε;
“Χριστίνα, καμία σχέση το ένα με το άλλο, άλλο το παιδί, άλλο ο άντρας σου ή η γυναίκα σου.”
Ναι μωρέ, καμία σχέση, απολύτως.
Το παιδί δεν μπορεί να βγει από τη σχέση αυτή. Είναι απόλυτα εξαρτημένο, θα χρειαστεί να μείνει. Και ακόμα χειρότερα, θα μάθει ότι έτσι είναι το να αγαπιέσαι και να αγαπάς και ότι αυτή η αγάπη του αξίζει…
Γονείς μην τσιμπάτε σε αυτά τα επιχειρήματα, όταν, ειδικά στις δύσκολες στιγμές σας, στις στιγμές που νιώθετε αμφιβολίες για την ανατροφή που έχετε επιλέξει, σας βομβαρδίζουν οι γύρω σας.
“Δεν θέλω να υπάρχει φόβος στη σχέση μου με το παιδί μου, τον αγαπάω. Έχεις να μου προτείνεις κάτι που δεν στηρίζεται στο φόβο; Είμαι όλη αυτιά”
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές